Jag fick ett mejl om att stänga ett inaktivt Dropbox-konto. Vad behöver jag göra?

Då och då raderar Dropbox inaktiva konton. Om det inte förekommer någon aktivitet på Dropbox-kontot under en längre period meddelar Dropbox dig eller kontoägaren i ett mejl.

För att hålla kontot aktivt behöver du logga in så vi vet att du vill behålla det. Stäng kontot om du inte längre vill ha kvar det.

Om du använder Dropbox aktivt men fått mejl om ett inaktivt konto kan du kontakta oss med hjälp av instruktionerna längst ner i den här artikeln.

Vad betyder inaktivt?

Dropbox avgör om ett konto är inaktivt genom att titta på inloggningar och filaktivitet (tillägg, redigering eller radering) på Dropbox (som Dropbox Paper eller Dropbox Capture) de senaste 12 månaderna. Om du loggat in eller hade filaktivitet på Dropbox någon gång de senaste 12 månaderna anses kontot vara aktivt.

Obs! Aktivitet på andra tjänster som drivs av Dropbox (som Dropbox Sign eller DocSend) räknas inte som aktivitet.

Behålla kontot

Avsluta kontot

Andra frågor

Jag har fått mejl om mitt konto, men jag har aktivt använt Dropbox

Har du nyligen använt ditt Dropbox-konto, men ändå fått ett mejl om stängning av kontot så har vi troligtvis kontaktat dig om en annan, oanvänd Dropbox (en som du kanske har glömt att du har skapat). Många av våra användare har flera Dropbox-konton. Även tillägg eller borttagning av tecken, som en punkt (”.”), i mejladressen kan ha genererat ett separat konto.

Jag vill att mitt konto ska fortsätta vara aktivt

Håll kontot aktivt genom att

• Logga in på Dropbox-appen på datorn, på Dropbox mobilapp eller på dropbox.com
  • Använda någon Dropbox-app i kontot
  • Visa, lägga till, redigera eller ta bort filer eller mappar

Obs! Att endast dela filer och mappar räknas inte som aktivitet som håller kontot aktivt.

Jag vill fortsätta att använda mitt Dropbox-konto, men jag har glömt lösenordet

Du kan återställa lösenordet om du har glömt det.

Jag vill inte ha mitt konto längre

Vill du inte längre ha Dropbox Basic-kontot (kostnadsfritt) låter du det bara vara. Vill du inte längre ha Dropbox Basic-kontot låter du det bara vara. Kontot inaktiveras automatiskt och filerna raderas 90 dagar efter att kontot når 12 månaders inaktivitet.

Kan jag avsluta kontot nu?

Vill du stänga kontot kan du göra det genom att gå till kontoborttagningssidan. Du kan också läsa fler anvisningar om hur du avslutar ett Basic- (kostnadsfritt), Plus-, Family-, Professional- eller teamkonto.

Jag vill spara mina filer innan kontot stängs

Du kan logga in på dropbox.com eller Dropbox för mobila enheter och spara dina filer på din hårddisk eller mobila enhet.

Obs! Genom att logga in återställs 12-månadersklockan. När du har hämtat filerna du behöver går det att stänga kontot manuellt.

Vad händer när kontot stängs?

När ditt konto har stängts raderas återstående filer i kontot och det går inte längre att logga in på kontot på dropbox.com eller med någon av enheterna där du har installerat Dropbox-appen. Kom ihåg att du efter det första mejlet har 90 dagar på dig att logga in på kontot innan det stängs. Vi skickar även flera påminnelser till dig.

Läs mer om vår policy beträffande stängda konton.

Jag försökte logga in men fick ett meddelande om att mitt konto inte finns

Meddelandet kontot finns inte orsakas oftast av en felskriven eller felaktig mejladress. Med andra ord är den faktiska mejladressen på kontot annorlunda än den du angav. Om du ser detta meddelande, prova först att logga in igen. Glöm inte att kontrollera mejladressen och dess stavning.

Om detta inte fungerar, eller om du fått ett mejl från oss om ett inaktivt konto, är det möjligt att ditt konto redan har inaktiverats. Om så är fallet kan du kontakta oss via instruktionerna nedan.

Jag har en annan fråga om att stänga kontot

Kontakta oss om du har en annan fråga om att stänga kontot eller om meddelandet du fick. Gör så här:

1. Logga ut från Dropbox-kontot.
  2. Gå till https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klicka på Inaktiverat konto.
  4. Fyll i formuläret.
    • Obs! Under e-postadress anger du mejlen som är kopplad till kontot som frågan gäller.
  5. Klicka på Skicka

Obs! Stängning av kontot påverkar endast användare på Dropbox Basic. Om du har ett betalkonto och har fått ett mejl som säger att ditt konto raderas på grund av inaktivitet så har du förmodligen ett Basic-konto kopplat till den mejladressen.

Observera att de flesta frågor besvaras i avsnitten i den här artikeln.