Använda Dropbox smart synkning

Den här funktionen är tillgänglig endast för Dropbox-kunder som har Plus, Professional eller Business-planer.

Dropbox Business-teamadministratörer kan hantera Inställningar av Dropbox smart synkning åt sina team.

Smart synkning är en funktion i Dropbox-klienten som sparar filer enbart online, så att du kan spara hårddiskutrymme på datorn. Du kan välja vilka filer som ska sparas enbart online, eller låta automatisk smart synkning välja åt dig.

Obs!De inställningar för smart synkning du väljer är unika för varje dator och omfattar inte övriga datorer du använder med Dropbox.

Ställ in en fil eller mapp till enbart online eller lokalt

Obs!Du måste installera Dropbox-klienten för att kunna använda smart synkning.

Ställa in en fil eller mapp till enbart online med smart synkning:

1. Öppna Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Öppna Dropbox-mappen.
  3. Högerklicka på den fil eller mapp du vill ändra till enbart online.
  4. Håll musen över smart Smart synkning.
  5. Klicka på Enbart online. Om du vill spara filen på datorns hårddisk igen klickar du på Lokalt.

Ikon för endast online-innehåll Enbart online fungerar så här

Om du ställer in en fil eller mapp till enbart online tas den bort från din hårddisk och lagras bara i ditt konto på dropbox.com. Du kan fortfarande se filen eller mappen på datorn, men det är bara en platshållare. Du måste vara ansluten till internet för att kunna öppna filen. Om du öppnar filen blir den lokal och sparas på datorns hårddisk. Om du flyttar, tar bort eller byter namn på filen på datorn, även om du är offline, speglas dessa ändringar på dropbox.com så snart din enhet blir uppkopplad igen.

Smart synkning jämfört med selektiv synkning

Selektiv synkning hjälper dig att spara hårddiskutrymme genom att ta bort filer från hårddisken så att de sparas enbart på dropbox.com. Men du kan inte alls se dessa filer eller mappar på datorn och det finns inget automatiskt alternativ för selektiv synkning.

Automatisk smart synkning

Du kan aktivera automatisk smart synkning så att de filer du inte öppnat på datorn under några månader automatiskt blir till enbart online och nya filer du lägger till på dropbox.com blir enbart online som standard.

Aktivera automatisk smart synkning:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac)
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser ….
  4. Klicka på fliken Synka.
  5. Under Spara hårddiskutrymme automatiskt, välj På.

Om du inte öppnat en fil eller en mapp på datorn på några månader blir den till enbart online för att spara hårddiskutrymme. Om ett program på datorn kräver att en fil ska vara lokal för att fungera ordentligt ställer automatisk smart synkning in den till lokal temporärt, men den återgår till enbart online senare.

Gör filer som läggs till på webben till enbart online som standard

Du kan göra alla filer du lägger till på dropbox.com till enbart online som standard på två olika sätt:

• Aktivera automatisk smart synkning. (Instruktioner ovan).
  • Ändra inställningen i inställningar. Gör så här:
  1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet (Windows) eller menyraden (Mac)
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser ….
  4. Klicka på fliken Synka.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Standardinställning för filer som läggs till på webben och klicka på Enbart online.
    • Om automatisk smart synkning är aktiverad kan du inte välja detta alternativ eftersom filerna redan som standard blir enbart online.

Varför enbart online-filer kan ta upp lite lagringsutrymme

Enbart online-filer tar upp en liten mängd lagringsutrymme på hårddisken eftersom platshållaren kräver utrymme för att spara filnamnet och genvägen till dropbox.com, men de tar upp mycket mindre lagringsutrymme än själva filen skulle göra.

Obs! På Mac kan enbart online-filer förefalla ta upp hela lagringsutrymmet. Det kan du åtgärda genom att följa instruktionerna i delen ”Ställ in enbart online-filer till noll logisk storlek” i den här artikeln.

Systemkrav för smart synkning

Mac: OS X Mavericks (10.9)

Windows: 7 och högre

Obs! Du kan inte använda smart synkning på en mobil enhet, men du kan ställa in så att dina Dropbox-filer öppnas på den mobila enheten när du är offline.