Sådan deler du en fil eller mappe i Dropbox

Når du deler en fil eller mappe i Dropbox, sendes der en e-mail med et link til filen eller mappen til modtageren. Modtageren skal have en Dropbox-konto og skal være logget på kontoen for at kunne se eller redigere filen eller mappen. Hvis modtageren ikke har en Dropbox-konto eller ikke ønsker at logge på for at se filen eller mappen, kan du i stedet dele den med et skrivebeskyttet link.

Du kan styre, om folk kan redigere eller kun se dine filer og mapper, når du deler dem, og efter at du har delt dem. Ændringer eller kommentarer i en fil eller mappe opdateres straks for alle, som filen eller mappen er delt med.

Bemærk!

• Hvis du er Dropbox Business-bruger og deler en mappe med dine kolleger på teamet, bliver mappen automatisk føjet til deres Dropbox-konti.
  • Hvis du deler en mappe med en enkelt Dropbox-bruger, skal brugeren manuelt føje mappen til din Dropbox-konto.

Andre nyttige artikler:

Del en fil eller mappe i Dropbox

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  4. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med, og klik derefter for at vælge dem fra resultaterne.
    • Bemærk! Du kan tilføje så mange, du vil.
  5. Vælg Kan redigere eller Kan se.
  6. Tilføj en note, hvis du vil, og markér eventuelt afkrydsningsfeltet Offentliggør denne note som en kommentar.
  7. Klik på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen modtager e-mailen med et link til filen eller mappen.

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del.
  4. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med, og klik derefter for at vælge dem fra resultaterne.
    • Bemærk! Du kan tilføje så mange, du vil.
  5. Vælg Kan redigere eller Kan se.
  6. Tilføj en besked, hvis du vil.
  7. Klik på Del.

Personen eller gruppen modtager e-mailen med et link til filen eller mappen.

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “ (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Inviter til fil.
  5. Tryk under Send til, og skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med.
  6. Tryk for at vælge fra resultaterne.
    • Bemærk! Du kan tilføje så mange, du vil.
  7. Tryk for at vælge Kan redigere (se, skrive kommentarer og redigere), Kan se (se og skrive kommentarer, men ikke redigere) eller Kun se (skrivebeskyttet – de kan ikke se kommentarer).
  8. Tryk på Besked (valgfrit) for at tilføje en besked.
  9. Tryk på Del.