Sådan deler du en fil eller mappe i Dropbox

I denne artikel beskrives det, hvordan du deler filer og mapper i Dropbox. Når du deler en fil eller mappe, sendes der en e-mail med et link til filen eller mappen til dem, du deler med.

Bemærk! Modtageren skal have en Dropbox-konto og logge på kontoen for at kunne se eller redigere den fil eller mappe, du delte med vedkommende. Hvis du vil give skrivebeskyttet adgang til en person, der ikke har en Dropbox-konto, eller som ikke vil logge på for at se filen eller mappen, kan du i stedet dele et link

Du kan styre, om folk kan redigere, skrive kommentarer eller kun se dine filer og mapper, når du deler dem, og efter at du har delt dem. Ændringer eller kommentarer, der er foretaget af en fil eller mappe, opdateres straks for alle, som filen eller mappen er blevet delt med.

Bemærk! Brugere med individuelle Dropbox-konti skal selv føje mapper, som du deler med dem, til deres Dropbox-konto. Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, føjes alle personlige mapper, som du deler med andre teammedlemmer, automatisk til teammedlemmernes Dropbox-konto.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Andre nyttige artikler:

Del en fil eller mappe på dropbox.com

Sådan deler du en fil eller mappe på Dropbox' website:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på filen eller mappen, og klik på delingsikonet (person).
  4. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med.
  5. Klik på Del fil eller Del mappe. Der sendes en e-mail med et link til filen eller mappen.

Del en fil eller mappe i Dropbox-mobilappen

Sådan deler du en fil eller mappe i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “⁝” (lodrette prikker på Android) “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Inviter til fil.
  5. Tryk under Send til, og skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med.
  6. Vælg Kan redigere eller Kan se under listen med modtagere.
  7. Tryk på Del.

Del en fil eller mappe med Dropbox-appen på din computer

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del
  4. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med.
  5. Klik på Del. De modtager en e-mail med et link til filen eller mappen.

Del en fil eller mappe med Dropbox på proceslinjen/menulinjen

1. Åbn Dropbox til computeren.
  2. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  3. Find den fil eller mappe, du vil dele, og peg på dens navn.
  4. Klik på “” (de tre prikker) ud for filen eller mappen.
  5. Klik på Del.
  6. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med.
  7. Klik på Del. De modtager en e-mail med et link til filen eller mappen.