Mulighederne for deling af filer i Dropbox ser anderledes ud – har noget ændret sig?

Vi arbejder kontinuerligt på at forbedre mulighederne for at dele i Dropbox. Hvis du ser knappen Del ud for dine filer på dropbox.com, har du adgang til vores nye måde at dele på. Du får også den nye måde at dele på i vores Dropbox-mobilapps og i visse versioner af Dropbox på computeren.

Når du klikker på knappen Del, kan du invitere de personer, du vil samarbejde med, og angive, hvilke tilladelser de skal have. Det er udelukkende de personer, du specifikt deler med, der har adgang til filerne.

Bemærk! Modtageren skal have knyttet en Dropbox-konto til den angivne e-mailadresse for at kunne acceptere en invitation til at samarbejde om delte filer. De modtagere, der ikke har Dropbox, kan oprette en konto. De modtagere, der har Dropbox under en anden e-mailadresse, kan anmode om adgang via denne.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser til filer med Dropbox.

Inviter andre til samarbejde via dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Find din filliste, og hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på knappen Del.
  4. Klik på pop op-vinduet, og angiv e-mailadresser eller navne på de personer, du vil samarbejde med.
  5. Hvis du deler en mappe, kan du angive, om personerne Kan redigere eller Kan se. Gå til trin 6, hvis du deler en fil.
    • Kan redigere betyder, at personerne kan ændre, slette og tilføje mappen i deres Dropbox.
    • Kan se betyder, at personerne kun kan se, kommentere og downloade mappen. De kan altså ikke redigere den.
  6. Hvis du deler en fil, har du kun muligheden Kan se: De personer, du deler med, kan kun se, kommentere og downloade filen. De kan ikke redigere den.

Kan jeg stadig dele et link til filer, alle har adgang til?

Du kan stadig dele filer og mapper via et Dropbox-link, som alle kan klikke på. De personer, der klikker på linket, behøver ikke nogen Dropbox-konto for at se dine filer.

1. Log på dropbox.com.
  2. Find din filliste, og hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på knappen Del.
  4. Klik på Opret et link i pop op-vinduet.
  5. Klik på Kopiér link, når linket er genereret. Linkets webadresse vises og fremhæves.
  6. Kopiér og indsæt linket i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.
  7. Klik på Skjul link for at se indstillingerne for linket. Du kan angive tilladelser og udløbstider for linket eller slette det helt.

Hvordan administrerer jeg mine delte mapper?

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Deling.
  3. Klik på ... ud for en delt mappe for at:
    • ændre den delte mappes indstillinger (kun hvis du ejer den delte mappe).
    • fjerne din adgang med mulighed for at tilføje mappen til din konto igen.
    • fjerne din adgang permanent.

Inviter andre til samarbejde via computerprogrammet eller mobilappen

1. Find den fil eller mappe, du vil dele.
  2. Tryk på rullepilen for at se dine muligheder.
  3. Tryk på Del.
  4. Angiv navne eller e-mailadresser på de personer, du vil samarbejde med.
  5. Hvis du deler en mappe, angiver du, om personerne Kan redigere eller Kan se. Gå til trin 6, hvis du deler en fil.
    • Kan redigere betyder, at personerne kan ændre, slette og tilføje mappen i deres Dropbox.
    • Kan se betyder, at personerne kun kan se, kommentere og downloade mappen. De kan altså ikke redigere den.
  6. Skriv en valgfri besked, og klik på Inviter.

Kan jeg stadig dele et link til filer, alle har adgang til?

Du kan stadig dele filer via et Dropbox-link, som alle kan klikke på. De personer, der klikker på linket, behøver ikke nogen Dropbox-konto for at se dine filer.

1. Find de filer, du vil dele via et link.
  2. Tryk på rullepilen for at se dine muligheder.
  3. Tryk på Del.
  4. Klik på Hent link.
  5. Klik på Kopiér link i dine valgmuligheder for deling.
  6. Indsæt linket i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.
  1. Find den mappe, du vil dele.
  2. Tryk på ikonet ... (tre prikker).
  3. Tryk på Del.
  4. Angiv navne eller e-mailadresser på de personer, du vil samarbejde med.
  5. Angiv, om personerne Kan redigere eller Kan se.
    • Kan redigere betyder, at personerne kan ændre, slette og tilføje mappen i deres Dropbox.
    • Kan se betyder, at personerne kun kan se, kommentere og downloade mappen. De kan altså ikke redigere den.
  6. Skriv en valgfri besked, og klik på Inviter.

Kan jeg stadig dele et link til mapper, alle har adgang til?

Du kan stadig dele mapper via et Dropbox-link, som alle kan klikke på. De personer, der klikker på linket, behøver ikke nogen Dropbox-konto for at se dine mapper.

1. Find den mappe, du vil dele via et link.
  2. Tryk på ikonet ... (tre prikker).
  3. Tryk på Del.
  4. Klik på Hent link under Har adgang.
  5. Klik på Kopiér link i dine valgmuligheder for deling.
  6. Indsæt linket i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.
Den nye måde at dele filer på kan endnu ikke benyttes på Mac-computere.
  1. Åbn Dropbox-mappen på din computer, og højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  2. Vælg Del.
  3. Klik på dialogboksen, og angiv e-mailadresser eller navne på de personer, du vil samarbejde med.
  4. Hvis du deler en mappe, skal du angive, om personerne Kan redigere eller Kan se den. Gå til trin 5, hvis du deler en fil.
    • Kan redigere betyder, at personerne kan ændre, slette og tilføje mappen i deres Dropbox.
    • Kan se betyder, at personerne kun kan se, kommentere og downloade mappen. De kan altså ikke redigere den.
  5. Skriv en valgfri besked, og klik på Inviter.

Kan jeg stadig dele et link til filer, alle har adgang til?

Du kan stadig dele filer og mapper via et Dropbox-link, som alle kan klikke på. De personer, der klikker på linket, behøver ikke nogen Dropbox-konto for at se dine filer.

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer, og højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  2. Vælg Kopiér Dropbox-link.
  3. Et link til filen eller mappen kopieres til din udklipsholder. Kopiér og indsæt linket i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.

Eller:

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer, og højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  2. Vælg Del.
  3. Klik på Opret link.
  4. Klik på Kopiér link.