Sådan opretter og deler du Dropbox-links med skrivebeskyttet adgang

Du kan nemt dele et link til en fil eller mappe på dropbox.com eller i Dropbox-computerappen. De personer, der modtager et delt link eller en delt fil med skrivebeskyttet adgang, kan ikke redigere originalfilen på nogen måde.

Kunder med Dropbox Professional og Business kan ændre linkindstillingerne og tilpasse delte links med branding, hvilket får virksomheden til at fremstå mere professionelt.

Bemærk!

• Der er som standard altid redigeringsadgang til Microsoft Office-filer og Google Docs, Sheets og Slides, men du kan ændre til skrivebeskyttet adgang, når du opretter linket.
  • Du kan ikke oprette et delt link til en begrænset mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Del et skrivebeskyttet Dropbox-link

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (person).
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, kan du vælge Kan se efter Dropbox-medlemmer med linket og derefter klikke på Kopiér link.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den fil eller mappe, du vil stoppe med at dele.
  3. Klik på Del.
    • Klik på Opret link, hvis der ikke er blevet oprettet et link.
    • Hvis der er blevet oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link ud for Kan se.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.