Sådan deler du et Dropbox-link til filer eller mapper

Du kan oprette et link til en fil eller mappe på din Dropbox-konto for at dele den med andre. Når du deler en fil eller mappe via et link, kan du vælge at give dem, der har linket, redigeringsadgang eller skrivebeskyttet adgang. Kunder på Dropbox Professional og virksomhedsplaner kan indstille yderligere tilladelser til delte links, f.eks. adgangskoder og udløbsdatoer.

Bemærk!

• Der er som standard altid redigeringsadgang til Microsoft Office-filer og Google Docs, Sheets og Slides, men du kan ændre til skrivebeskyttet adgang, når du opretter linket.
  • Du kan ikke oprette et delt link til en begrænset mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Opret og del et Dropbox-link med redigeringsadgang

Hvis du har en Dropbox Basic-, Professional- eller Plus-konto, kan du give andre Dropbox-brugere redigeringsadgang til dine Dropbox-filer eller -mapper via et link. Hvis du deler med nogen, der ikke har en Dropbox-konto, kan de kun se en forhåndsvisning af filen eller mappen.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Vælg kan redigere på rullelisten.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Bemærk! Hvis modtageren af linket er medlem af et Dropbox-virksomhedsteam, er det teamets tilladelser, som bestemmer, om vedkommende kan redigere indholdet.

Opret og del et Dropbox-link med skrivebeskyttet adgang

Hvis en person modtager et delt link eller en delt fil, som er skrivebeskyttet, kan vedkommende ikke redigere originalfilen.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Vælg kan se på rullelisten.
    • Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Hvis der er oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

På din computer

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Kommando-klik på den fil eller mappe, du vil stoppe med at dele.
  3. Klik på Del.
    • Klik på Opret link, hvis der ikke er blevet oprettet et link.
    • Hvis der er blevet oprettet et link, skal du klikke på Kopiér link ud for Kan se.
  4. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Administrer links med redigeringsadgang eller skrivebeskyttet adgang

Du kan ændre et fil- eller mappelink, efter at du har delt det. Få mere at vide om, hvordan du administrerer indstillingerne for deling i Dropbox.

Der er nogle undtagelser:

Tilpas links og indstillinger

Kunder med Dropbox Professional og virksomhedskunder kan ændre linkindstillingerne og tilpasse delte links med branding.