Opret og del Dropbox-links med skrivebeskyttet adgang

Du kan dele et link til en fil eller mappe fra dropbox.com, din computer, din telefon eller din tablet. De personer, der modtager et delt link eller en delt fil, kan ikke redigere originalfilen på nogen måde.

Kunder med Dropbox Professional og Business kan ændre linkindstillingerne og tilpasse delte links med branding, hvilket får virksomheden til at fremstå mere professionelt.

Bemærk!

• Der er som standard altid redigeringsadgang til Microsoft Office-filer og Google Docs, Sheets og Slides, men du kan ændre til skrivebeskyttet adgang, når du opretter linket.
  • Du kan ikke oprette et delt link til en begrænset mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Sådan deler du med et link fra dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (person).
  4. Hvis der ikke blev oprettet et link, skal du klikke på Opret.
    • Klik på Kopiér link, hvis der allerede er oprettet et link.
  5. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan deler du med et link fra Dropbox-mappen på din computer

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del
  4. Klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link.
    • Klik på Kopiér link, hvis der allerede er oprettet et link.
  5. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan deler du med et link fra Dropbox på proceslinjen/i menulinjen

1. Åbn Dropbox på computeren.
  2. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  3. Peg på den fil eller mappe, du vil dele.
  4. Klik på “” (de tre prikker) ud for filen eller mappen.
  5. Klik på Del.
  6. Klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link.
    • Klik på Kopiér link, hvis der allerede er oprettet et link.
  7. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Sådan deler du med et link i Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “⁝” (lodrette prikker på Android) “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Kopiér link.Linket kopieres til udklipsholderen.
  5. Indsæt linket der, hvor du vil dele det.