Avbryte en Dropbox-prøveperiode

Hvis du registrerte deg for en gratis prøveperiode med et Dropbox-abonnement, som Dropbox Plus eller Professional, kan du avbryte prøveperioden før den utløper og unngå å bli belastet.

Hvis du ikke avbryter den gratis prøveperioden før den er over, blir du belastet for abonnementet via faktureringsinformasjonen du eventuelt oppga da du registrerte deg.

Obs! En gratis prøveperiode er ikke det samme som en Dropbox Basic-konto, som også er gratis. Finn ut hvordan du sletter Dropbox Basic-kontoen din i stedet.

Finn ut hvordan du avbryter en gratis prøveperiode hvis du registrerte deg via mobil eller nettbrett.

Finn ut hvordan du avbryter en gratis Dropbox Business-prøveperiode.

Avbryte en Dropbox-prøveperiode

Registrerte du deg for en gratis prøveperiode via en datamaskin, kan du avbryte prøveperioden på dropbox.com. Slik gjør du det:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Abonnement
  5. Klikk på Administrer abonnement.
  6. Klikk på Avbryt prøveperiode.
  7. Klikk på Jeg vil fortsatt nedgradere.
  8. Velg grunnen til at du vil avslutte abonnementet.
  9. Klikk på Jeg vil fortsatt nedgradere

Du vil få en bekreftelse på e-post om at den gratis prøveperioden din er avsluttet. Hvis du registrerte deg med et kredittkort, nedgraderes abonnementet ditt til Dropbox Basic ved prøveperiodens slutt. Hvis du registrerte deg med PayPal, avsluttes prøveperioden og du blir nedgradert med det samme.

Merk: Hvis du registrerte deg for en gratis prøveperiode via mobilen, må du avbryte prøveperioden fra app-butikken eller mobilinnstillingene.

Vilkårene for den gratis prøveperioden

Da du registrerte deg for en gratis prøveperiode, fikk du en e-post fra no-reply@dropbox.com med informasjon om varigheten på og vilkårene for prøveperioden. Hvis den ikke ligger i innboksen, kan du sjekke i søppelpostmappen. Du finner også vilkårene for prøveperioden på faktureringssiden i kontoinnstillingene dine.

Avbryter du den gratis prøveperioden før den slutter, blir du ikke belastet for abonnementet. Dette skjer når du avbryter en gratis prøveperiode:

• Kontoen din blir nedgradert til et gratis Dropbox Basic-abonnement. Hvis du registrerte deg med et kredittkort, nedgraderes kontoen din ved prøveperiodens slutt. Hvis du registrerte deg med PayPal, nedgraderes kontoen din med det samme.
  • Du beholder tilgang til alle filene og mappene dine, samt alt innhold som har blitt delt med deg.
  • Kontoen din vil være begrenset til Dropbox Basics lagringskvote på 2 GB. Hvis du overskrider denne lagringskvoten, avslutter kontoen synkroniseringen av filer til enhetene dine.
  • Du vil fortsatt kunne gjenopprette slettede filer og tidligere versjoner av filer i 30 dager.

Sjekke at avbestillingen er behandlet

Så fort du avbestiller den gratis Dropbox-prøveperioden din, vil du motta en bekreftelse på e-post fra no-reply@dropbox.com. Hvis den ikke ligger i innboksen, kan du sjekke søppelpostmappen. Du kan også sjekke abonnementssiden i kontoinnstillingene dine for å bekrefte at abonnementet ditt har blitt nedgradert til Basic.

Hva skjer dersom jeg har blitt belastet for et Dropbox-abonnement?

Hvis den gratis prøveperioden allerede er utløpt, og du har blitt belastet for et abonnement, kan du nedgradere til en gratis Dropbox Basic-konto ved å avbryte nåværende abonnement. Kontoen nedgraderes ved slutten av faktureringsperioden.

Hvis du forsøkte å avbryte abonnementet før det utløp, men likevel ble belastet for et abonnement, kan du sjekke støttealternativene for å få mer hjelp.

Løse problemer med avbestilling av gratis prøveperiode

Hva du må vite først

• Å slette eller avinstallere Dropbox-appen fra telefonen eller datamaskinen din, vil ikke føre til at prøveperioden avsluttes eller at kontoen din slettes. Dette vil bare slette appen fra enheten din.
  • Når du avbestiller prøveperioden, slettes ikke Dropbox-appen fra telefonen din. I stedet blir kontoen din nedgradert til et gratis Basic-abonnement.

Sjekke neste faktureringsdato
Du kan se tidligere og fremtidige faktureringsdatoer på faktureringssiden i kontoinnstillingene dinedropbox.com/account/billing.

Finne e-postadressen tilknyttet Dropbox-kontoen din
Hvis det står oppført en belastning fra Dropbox på kontoutskriften din, men du ikke husker hvilken e-postkonto du registrerte deg med, kan du søke opp belastningen med dette transaksjons-ID-verktøyet.
Finn ut mer om hvordan du søker opp kredittkortbelastninger fra Dropbox.

Finne ditt nåværende Dropbox-abonnement
Hvis du er usikker på hvilken type konto du har akkurat nå, kan du logge deg på dropbox.com og gå til https://www.dropbox.com/account/plan.

Tilbakebetalinger

I de fleste tilfeller gir ikke Dropbox noen refusjon. For å unngå å bli belastet i fremtiden kan du avbryte ditt nåværende abonnement og nedgradere til en gratis Basic-konto. Hvis du tror det har oppstått en faktureringsfeil, kan du sjekke støttealternativene for å få mer hjelp.

Merk: Når du avbestiller et abonnement, trer avbestillingen i kraft ved slutten av nåværende faktureringsperiode. Gå til faktureringssiden i kontoinnstillingene dine for å sjekke eller endre faktureringsperioden.