Dette må du gjøre hvis Dropbox-skrivebordsappen uventet avsluttes eller får apper til å krasje

Oppdatert Sep 26, 2023

I denne artikkelen får du hjelp med å feilsøke problemer med Dropbox-skrivebordsappen. Hvis Dropbox-mobilappen uventet avslutter eller krasjer med jevne mellomrom, kan du lese om hvordan du feilsøker mobilappen i stedet.

I denne artikkelen får du hjelp med å feilsøke Dropbox-skrivebordsappen for følgende problemer:

• Dropbox avsluttes uventet eller krasjer med jevne mellomrom
  • Dropbox får andre applikasjoner til å avslutte eller krasje uventet
highlight icon

Merk: Hvis Dropbox-skrivebordsappen fortsetter å avslutte eller krasje, har du likevel tilgang til filene og mappene i Dropbox-kontoen din på dropbox.com.

Hvis Dropbox-mobilappen plutselig avslutter eller krasjer, kan du lese denne artikkelen i stedet.

Slik feilsøker du Dropbox-skrivebordsappen

Lukk alle andre programmer, og start datamaskinen på nytt

Visse programmer (som brannmurer eller sikkerhets- og antivirusprogramvare) kan føre til at Dropbox-skrivebordsappen avslutter eller krasjer. Lukk alle programmer på datamaskinen, start datamaskinen på nytt, og sjekk om det løser problemet.

Hvis problemet løses ved at du lukker et visst program, kan du gjøre følgende:

• Oppdater programmet til den nyeste versjonen
  • Installer programmet på nytt
  • Hvis det er snakk om en brannmur eller sikkerhets- og antivirusprogramvare, må du gi Dropbox-skrivebordsappen full tilgang
  • Kontakt programmets kundestøtte for å høre om det er mulig å tillate Dropbox-skrivebordsappen
  • Hvis programmet ikke kan justeres slik at det tillater Dropbox-skrivebordsappen og du ikke trenger programmet, kan du avinstallere det
  • Hvis ikke noe av det ovennevnte løser problemet, kan du kontakte kundestøtten til Dropbox

Er du med i et Dropbox Business-team, må du kontakte administratoren din.

Sørg for at Dropbox-skrivebordsappen er oppdatert

Enhetsinnstillingene dine avgjør om du må oppdatere appene manuelt eller om appene oppdateres automatisk. Hvis du må oppdatere appene manuelt, installerer du Dropbox-skrivebordsappen på nytt for å sikre at du bruker den nyeste versjonen.

Hvis du er registrert for betaversjon eller tidlig tilgang til Dropbox-skrivebordsappen, bør du oppgradere til den nyeste stabile build av Dropbox-skrivebordsappen.

Sjekk at Dropbox støtter datamaskinen din og operativsystemet ditt

For å få mest mulig ut av Dropbox-opplevelsen og -funksjonene må du sørge for at Dropbox støtter enheten din og operativsystemet ditt. Sørg hele tiden for at operativsystemet ditt er oppdatert til den nyeste versjonen. Finn ut mer om systemkravene til Dropbox.

Hvis du legger til eller synkroniserer et stort antall filer, kan du legge dem til eller synkronisere dem i flere omganger

Bruk selektiv synkronisering for å synkronisere færre filer til datamaskinen eller synkronisere dem i mindre grupper. Finn ut mer om begrensninger for filsynkronisering.