Hvordan administrere innstillinger for selektiv synkronisering for team

Oppdatert Sep 14, 2023
person icon

Denne artikkelen er for administratorer på Dropbox-teamkontoer. Hvis du er et teammedlem, kan du administrere dine individuelle innstillinger for selektiv synkronisering.

Hva er selektiv synkronisering for Dropbox-teamkontoer?

Når et teammedlem legges til i en teammappe eller et teamområde, synkroniseres alle mapper som deles med dem, automatisk til datamaskinens harddisk. Administratorer kan imidlertid angi at bestemte mapper ikke skal synkroniseres automatisk ved hjelp av selektiv synkronisering for team.

Finn ut mer om hvordan selektiv synkronisering fungerer.

highlight icon

Merknader:

• Administratorer kan bare bruke denne funksjonen for mapper på øverste nivå og deres første undermappe.
  • Denne administratorinnstillingen forhindrer at mapper automatisk synkroniseres til nye teammedlemmers datamaskiner, men den fjerner ikke synkronisering av mapper som allerede er synkronisert.
  • Individuelle teammedlemmers innstillinger for selektiv synkronisering overstyrer denne administratorinnstillingen.
    • Denne administratorinnstillingen hindrer ikke teammedlemmer i selv å synkronisere og avslutte synkronisering av mapper fra datamaskinene sine.
  • En mappe som er satt til ikke å synkroniseres (og alle mapper under den), kan ikke synkroniseres til teammedlemmenes datamaskiner.

Selektiv synkronisering vs. kun på nett-filer

I tillegg til å bruke selektiv synkronisering kan administratorer også administrere kun på nett-innstillinger for teamet sitt.

Kun på nett-innstillinger bestemmer hvilke filer eller mapper som skal synkroniseres til teammedlemmenes datamaskiner, og hvilke som kun vil være tilgjengelig for teammedlemmer som er koblet til internett.

Kun på nett-filer og mapper er forskjellig fra selektiv synkronisering på følgende måter:

• Du kan ikke fjerne enkeltfiler fra harddisken med selektiv synkronisering – bare hele mapper, som inkluderer filene og mappene som ligger i dem. Du kan gjøre enkeltfiler tilgjengelige kun på nett.
  • Når du gjør en fil eller mappe kun på nett, vil du fortsatt se filen eller mappen i Dropbox-mappen på datamaskinen din. Den vil ha kun på nett-ikonet, en grå sirkel med en hvit nettsky (Windows) eller et nettsky-ikon med en pil ned (macOS på File Provider). Mapper som du fjerner fra harddisken ved hjelp av selektiv synkronisering, vil ikke vises i Dropbox-mappen på datamaskinen.

Finn ut hvordan du administrerer kun på nett-innstillinger for teamet ditt.

Slik stiller du inn spesifikke mapper til å ikke synkroniseres med selektiv synkronisering

Slik angir du at bestemte mapper ikke skal synkroniseres:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av en hvilken som helst mappe.
  5. Klikk på Endre synkroniseringsstandard.
    • Obs! Hvis du har deaktivert selektiv synkronisering for team, må du aktivere det igjen for å se dette alternativet.
  6. Klikk på sirkelen ved siden av Ikke synkroniser automatisk for å angi at mappen ikke skal synkroniseres automatisk til nye teammedlemmers datamaskiner.

Slik synkroniserer du mapper automatisk

Hvis du vil at mappen skal synkroniseres automatisk, følger du instruksjonene ovenfor, men klikker på sirkelen ved siden av Synkroniser automatisk til medlemmenes datamaskiner i stedet.

Slik ekskluderer du nye mapper fra å synkroniseres automatisk

Slik angir du at en ny teammappe ikke skal synkroniseres automatisk til teammedlemmenes datamaskiner:

1. Klikk på Ny mappe slik du vanligvis ville opprettet en ny teammappe.
  2. Fjern merkingen i boksen ved siden av Synkroniser denne mappen automatisk til medlemmers datamaskiner.

Slik deaktiverer du selektiv synkronisering for team

Selektiv synkronisering for team er aktivert som standard. Med dette kan administratorer velge bestemte mapper som ikke automatisk skal synkroniseres til teammedlemmers datamaskiner. Hvis selektiv synkronisering for team er deaktivert, synkroniseres alle mapper automatisk til teammedlemmenes datamaskiner, og administratoren har ikke muligheten til å angi at bestemte mapper ikke skal synkroniseres.

Slik deaktiverer du selektiv synkronisering for team:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Innhold -delen klikker du på Synkroniser.
  5. Ved siden av Selektiv synkronisering for team velger du Av.
  6. Klikk på Lagre.