Endre administratortillatelser for Dropbox Business-teamet

På et Dropbox Business-team er det administratorer og teammedlemmer. Administratorer kan administrere medlemskap i teamet, endre innstillinger og administrere fakturering. Dropbox anbefaler at alle Dropbox Business-kontoer har minst to administratorer.

Administratorer for et Advanced eller Enterprise Dropbox Business-abonnement kan ha globale tillatelser (som en teamadministrator) eller et mer begrenset sett med tillatelser (som brukerhåndtering- og støtteadministratorer). Administratorene for et Standard team har alle globale tillatelser som teamadministratorer.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Hvordan legge til eller endre en administrator

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av medlemmet du vil gjøre til administrator.
  5. Velg Legg til administratortillatelser fra menyen.
  6. Bekreft at du har valgt det riktige nivået av administratortillatelser i vinduet som dukker opp.

Hvordan fjerne en administrator

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer, og finn deretter medlemskontoen du vil slette.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av medlemmets navn og velg enten Fjern administratortillatelser eller Slett bruker.
  5. Hvis du sletter en bruker, kan du velge om du vil bruke ekstern sletting til å fjerne eventuelle filer fra tilkoblede enheter neste gang brukeren kommer på nett. Klikk deretter på Slett.

Hvordan endre administratortillatelser

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer
    1. Du ser nåværende rolle (medlem, støtteadministrator, administrator for brukerhåndtering eller teamadministrator) i kolonnen Brukertype.
  4. Klikke på tannhjulikonet ved siden av medlemmets navn.
  5. Klikk på Legg til administratortillatelser eller Endre administratortillatelser.

Trinnvis ordnede administratorroller

Ikke alle administratorer trenger å ha samme tillatelser. Hvis du er teamadministrator på et Advanced eller Enterprise Dropbox Business-abonnement, kan du utpeke andre administratorer som teamadministratorer, administratorer for brukerhåndtering eller støtteadministratorer. På et Standard-team har alle administratorer samme tilgang som en teamadministrator.

Hva er forskjellen på de tre administratorrollene?

Teamadministrator

Administrator for brukerbehandling

Støtteadministrator

Innstillinger for hele organisasjonen
Bli med i programmer for enkel tilgang Ja Nei Nei
Globale godkjenningsinnstillinger Ja Nei Nei
Kobling til tredjeparts app Ja Nei Nei
Endre globale delingskontroller Ja Nei Nei
Opprett/fjern teammapper Ja Nei** Nei**
Administrer Dropbox Paper-innstillinger Ja Nei Nei
Administrer enhetsgodkjenninger Ja Nei Nei
Administrer kontrollinnstillinger for nettverket Ja Nei Nei
Opprett bedriftsadministrerte grupper Ja Ja Ja
Juster gruppemedlemmer Ja Ja Ja
Administrer deling av koblinger som eies av teammedlemmer Ja Ja Ja
Administrer appinnstillingene for redigering av filer Ja Ja Ja

Teamadministrator

Administrator for brukerbehandling

Støtteadministrator

Administrering av medlem
Logg på som bruker Ja Nei Nei
Sette i gang domeneinvitasjoner Ja Ja Nei
Invitere/fjerne teammedlemmer Ja Ja Nei
Endre e-post for teammedlem Ja Ja Ja
Sende påminnelser om invitasjon Ja Ja Ja
Overføre kontoer Ja Ja Nei
Slette medlemmer som ikke er admin. Ja Ja Nei
Tilbakestille passord, foruten for admin. Ja Ja Ja
Avslutte nettøkter, foruten for admin. Ja Ja Ja
Avslutte nettøkter, inkludert for admin. Ja Nei Nei
Opprette/tildele administratorroller Ja Nei Nei
Suspendere/fjerne administratorroller Ja Nei Nei
Tilbakestille administratorpassord Ja Nei Nei
Lage/administrere/arkivere teammapper fra teammappeverktøyet Ja Nei** Nei**

Teamadministrator

Administrator for brukerbehandling

Støtteadministrator

Tillatelse til å vise
Aktivitetsrapporter, foruten for admin. Ja Ja Nei
Vis medlemmer-fanen Ja Ja Ja
Vis kontofane Ja Nei Nei
Vis organisasjonens aktivitetsstrøm Ja Nei Nei
Vis panel Ja Ja Ja
Vis teammedlemmers profiler Ja Ja Ja
Generere brukerbestemte aktivitetslogger Ja Ja Nei

Teamadministrator

Administrator for brukerbehandling

Støtteadministrator

Kontoinnstillinger
Legg til lisenser Ja Nei Nei
Tilgang til faktureringsfanen Ja Nei Nei
Endre kontofanen Ja Nei Nei
Tilgang til hjelp og kontakt støtte Ja Ja Ja

Merknader:

• Tillatelser som ikke er med i tabellen ovenfor, er tilgjengelige for alle administratorer
  • Det må alltid være minst én teamadministrator
  • Teamadministratorer kan fjerne eller suspender andre administratorer fra et team
**Påmelding kun for team med et Enterprise-abonnement. Hvis du vil gi administratorer for brukerhåndtering og støtteadministrator disse tillatelsene, kan du kontakte Dropbox-representanten din.