Beperkingen en limieten om rekening mee te houden bij de implementatie van Dropbox voor teams

Bijgewerkt Oct 09, 2023

Dropbox biedt hulpmiddelen en diensten zoals opslag, synchronisatie, delen en API's. Als beheerder van een Dropbox-teamaccount kun je de map- en bestandsstructuren van je team ontwerpen en instellingen voor het hele team configureren.

Als je team Dropbox gebruikt of overweegt te gebruiken, zijn er bepaalde limieten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel doen we enkele aanbevelingen ten aanzien van deze limieten.

highlight icon

Opmerking: We werken Dropbox regelmatig bij, waardoor de standaardlimieten voor je team kunnen veranderen.

Je mappen structureren voor maximale duidelijkheid en efficiëntie

Bij het ontwerpen van je mappenstructuur, en ermee rekening houdend dat er in de loop der tijd meer bestanden zullen worden toegevoegd, moeten de volgende limieten in acht worden genomen:

Limieten voor leden:

• Een gedeelde map mag maximaal 1000 leden hebben.
  • Een groep mag maximaal 1000 leden hebben.
  • Een teammap mag maximaal 1000 leden hebben.
    • Let op: Eén uitnodigingsaanvraag mag maximaal 1000 leden bevatten.
  • Er kunnen maximaal 1000 leden tot één pad in een teammap behoren (het totale aantal leden in alle mappen in het pad).
    • Opmerking: Een pad is de opeenvolging van submappen die naar een bepaalde map binnen een teammap leidt. Als map C je doel is, kan het pad naar die map bijvoorbeeld Teammap > Map A > Map B > Map C zijn.
  • Een map met beperkte toegang kan maximaal 250 leden hebben.

Limieten voor gedeelde mappen:

• Er kunnen maximaal 1500 gedeelde submappen (inclusief onderliggende mappen en geneste submappen) bij één map horen.
  • Een Dropbox-account kan maximaal 30.000 gedeelde mappen bevatten (inclusief bovenliggende mappen en submappen).

Bekijk meer veelgestelde vragen over gedeelde mappen.

Het levert de beste prestaties op om binnen deze grenzen te blijven. Het kan zijn dat je grote teams moet opsplitsen in subteams met hun eigen teammappen. Groepen kunnen worden gebruikt om mensen toegang te geven tot meerdere teammappen.

Bestanden en mappen synchroniseren via de Dropbox-desktopapp

De prestaties van de Dropbox-desktop-app zijn afhankelijk van de hardwarespecificaties en het besturingssysteem van de computer waarop de app wordt uitgevoerd. In het algemeen geldt:

Prestaties optimaliseren met selectieve synchronisatie voor teams

Met selectieve synchronisatie voor teams kunnen teambeheerders de standaard synchronisatie-instellingen definiëren voor teammappen en submappen van teammappen. Beheerders kunnen deze instelling gebruiken voor bestanden die alleen online toegankelijk hoeven te zijn, en niet op de computers van teamleden hoeven te worden opgeslagen. Meer informatie over selectieve synchronisatie voor teams

highlight icon

Opmerking: Dit is iets wat je regelmatig moet doen.

Ruimte op de harde schijf besparen met Selectieve synchronisatie

Selectieve synchronisatie kan door afzonderlijke teamleden worden gebruikt om prestaties te beheren. Dit is met name bedoeld voor teamleden die toegang hebben tot meer dan 300.000 bestanden. Een teamlid wil bijvoorbeeld niet alle bestanden in een projectmap op zijn computer downloaden. In plaats daarvan kan dit teamlid selectieve synchronisatie gebruiken om te kiezen welke mappen hij wil synchroniseren op zijn apparaat, en welke hij alleen beschikbaar willen hebben in zijn teammap op dropbox.com. Meer informatie over selectieve synchronisatie.

highlight icon

Opmerking: Als je selectieve synchronisatie gebruikt om het synchroniseren op te heffen van een map op het bureaublad die geen naamruimteis, (teammap, gedeelde map of map met beperkte toegang), worden de metagegevens van deze bestanden en mappen nog steeds beheerd door de desktop-app op je computer. Dit zal de prestaties beïnvloeden. De bestanden en mappen zijn echter niet meer zichtbaar in de Verkenner (Windows) of Finder (macOS). Alleen mappen die naamruimtes zijn, worden volledig verwijderd van het bureaublad bij gebruik van selectieve synchronisatie.

Gebruik voor de beste prestaties altijd de Dropbox-app op je computer wanneer je namen van mappen wijzigt, of ze verplaatst, kopieert, verwijdert, deelt of het delen opheft, zeker wanneer ze een zeer groot aantal bestanden bevatten. We raden het gebruik van dropbox.com of de mobiele apps van Dropbox af als het om een zeer groot aantal bestanden gaat.

Instellingen voor Dropbox-machtigingen instellen en wijzigen

Voor wijzigingen in de machtigingen in Dropbox moeten alle teammappen en gedeelde mappen (naamruimtes) binnen de mappenstructuur worden gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de wijzigingen in de machtigingen geen bestaande, door beheerders ingestelde machtigingen ongedaan maken. Hoe meer naamruimtes er binnen een structuur bestaan, hoe langer het kan duren voordat een machtigingswijziging wordt doorgevoerd.

Je wilt bijvoorbeeld een map delen die een submap is van een andere map binnen een teammap. Daartoe moeten de machtigingsinstellingen voor alle naamruimtes van de mappenstructuur worden gevalideerd voordat de machtigingswijziging kan worden toegepast. Meer informatie over gedeelde mappen in Dropbox

Veelgestelde vragen: Dropbox-functies en beperkingen voor je team

Wat zijn de capaciteitslimieten voor mijn team?

Dropbox heeft een aantal limieten die niet door beheerders kunnen worden gewijzigd:

• Maximumgrootte voor het uploaden van afzonderlijke bestanden:
    • Dropbox-desktop en mobiele apps: afzonderlijke bestanden moeten minder dan 2 TB groot zijn
    • dropbox.com: afzonderlijke bestanden moeten minder dan 50 GB groot zijn
    • API: afzonderlijke bestanden moeten minder dan 350 GB groot zijn

Tot welke Dropbox-functies heeft mijn team toegang, en wat zijn de limieten?

Je team heeft toegang tot een reeks Dropbox-functies om projecten te vereenvoudigen en de samenwerking te verbeteren. Meer informatie over de volgende functies en de limieten ervan:

• Met Dropbox Transfer kun je eenvoudig bestanden verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. De maximale grootte van een overdracht hangt af van je abonnement. Meer informatie over de limieten van Dropbox Transfer.
  • Met Dropbox-bestandsaanvragen kun je bestanden aanvragen bij wie je maar wilt en ze rechtstreeks in je Dropbox-account verzamelen. Voor deze functie hangt de maximale grootte van je bestandsaanvraag af van je abonnement, maar het maximale aantal bestandsaanvragen per teamlid is 4000.
  • Met wettelijke bewaarplicht kunnen beheerders al het materiaal weergeven en exporteren dat door een teamlid is gemaakt of gewijzigd. Elke wettelijke bewaarplicht heeft een limiet van 100 gebruikers, en er is een limiet van 300 wettelijke bewaarplichten per team. Bij het exporteren van materiaal uit een wettelijke bewaarplicht kunnen beheerders maximaal 100 mappen uitsluiten van de export.
  • Met gegevensbewaring kunnen beheerders beleidsregels instellen om te voldoen aan eisen op het gebied van naleving en regelgeving. Teams mogen maximaal 100 actieve beleidsregels voor gegevensbewaring ingesteld hebben.

Opmerking: Wettelijke bewaarplicht en gegevensbewaring maken deel uit van de add-on Dropbox voor gegevensbeheer.

Wat zijn de limieten voor gedeelde links?

Om misbruik te voorkomen, hebben Dropbox-accounts de volgende bandbreedtelimieten:

• Dropbox Standard: 1 TB en onbeperkt aantal downloads per dag
  • Dropbox Advanced en Dropbox Enterprise: 4 TB en onbeperkt aantal downloads per dag

Wat zijn de Dropbox API-limieten voor mijn team?

Dropbox biedt krachtige API's voor toepassingen die zijn ontwikkeld op het DBX Platform. De volgende API-limieten gelden voor de Dropbox-accounts Standard, Advanced en Enterprise:

• Dropbox heeft een standaard API-limiet ingesteld voor alle bewerkingen, om misbruik te voorkomen en beschikbaarheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Zie onze Handleiding voor foutoplossing en Documentatie over foutmeldingen voor meer informatie.
  • Dropbox heeft een limiet ingesteld van 1.000.000 schrijfbewerkingen per naamruimte in een periode van 24 uur.
  • Voor de Dropbox-abonnementen Standard, Advanced en Enterprise is de limiet 1 miljard uploads per maand. Raadpleeg de documentatie voor ontwikkelaars Limieten voor gegevenstransport voor meer informatie.