Abryta eller nergradera en Dropbox-prenumeration

Om du betalat för en personlig Dropbox-prenumeration kan du avbryta din prenumeration när som helst. När du säger upp prenumerationen nergraderas din plan till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan i slutet av din nuvarande faktureringscykel.

Obs! Att nergradera Dropbox-planen till Basic är inte detsamma som att radera ditt Dropbox-konto.

Om du prenumererar på en Dropbox Family-plan kan du läsa om hur du säger upp en Family-plan.

Om du prenumererar på en Dropbox Business-plan kan du läsa om hur du nergraderar en Business-plan till en Basic-plan.

Om du för närvarande har en provperiod på Dropbox Plus eller Professional kan du läsa om hur du annullerar provperioden.

Annullera en personlig Dropbox-plan

Så här säger du upp Dropbox-prenumerationen:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Välj en anledning till att du annullerar.
  7. Klicka på Fortsätt med annulleringen. Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.

Kontrollera att nergraderingen har bearbetats

Om du nergraderar på dropbox.com får du ett bekräftelsemejl med ämnesraden ”Dropbox-planen kommer inte att förnyas” från no-reply@dropbox.com.

Om du nergraderar via din appbutik kan du få ett mejl från den leverantören. Om du inte får någon sådan bekräftelse rekommenderar vi att du kontaktar deras supportteam.

Bekräfta din nergradering på dropbox.com genom att gå till fliken Fakturering i kontoinställningarna och klicka på Ändra bredvid Faktureringsperiod. Du borde få ett meddelande med namnet ”Nergradering av plan schemalagd”.

Det du bör känna till om nergraderingar

När du annullerar en betald Dropbox-plan visas planändringen kanske inte omedelbart i Dropbox-kontot. Du nergraderas till Basic i slutet av din nuvarande faktureringscykel (månatlig eller årlig) och du debiteras inte igen.

När du nergraderar till ett Basic-konto förlorar du inte åtkomsten till de filer eller mappar som finns lagrade i Dropbox. Du är dock begränsad till 2 GB lagringsutrymme. Om du överskrider lagringsutrymmet i Basic-kontot slutar Dropbox att synka filer till dina enheter.

Lös problem med nergraderingar

Det du bör känna till först

• Om du tar bort Dropbox-appen från datorn eller telefonen annulleras inte Dropbox-panen och Dropbox-kontot raderas inte.
  • Om det kreditkort du använt till att betala för Dropbox går ut annulleras ändå inte Dropbox-planen utan du kan fortfarande debiteras. Banken kan automatiskt ha överfört betalningar till ditt nya kort. Vi rekommenderar att du kontaktar banken.

Kontrollera dina faktureringsdatum

Du kan visa dina tidigare och framtida faktureringsdatum på faktureringssidan i kontoinställningardropbox.com/account/billing.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot

Om du har en Dropbox-debitering på kontoutdraget men inte kommer ihåg vilket mejlkonto du registrerat med kan du leta upp debiteringen med ett verktyg för transaktions-ID.

Läs mer om hur du letar up kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Kontrollera din nuvarande Dropbox-plan

Om du inte är säker på vilken kontotyp du har just nu kan du logga in på Dropbox och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar och support

Om du har problem med ditt konto eller tror att det har skett ett fel i faktureringen finns dessa supportalternativ för att få mer hjälp.

Läs mer om återbetalningar eller hur du begär en återbetalning från iTunes.