Nergradera från Dropbox Plus och Professional till Basic

Om du för närvarande prenumererar på en Dropbox Plus- eller Dropbox Professional-plan kan du i den här artikeln läsa om hur du nergraderar kontot till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan.

Obs! Att nergradera Dropbox-planen till Basic är inte detsamma som att radera ditt Dropbox-konto.

Om du för närvarande har en provperiod på Dropbox Plus eller Professional kan du läsa om hur du i stället annullerar provperioden.

Om du prenumererar på en Dropbox Family-plan kan du läsa hur du annullerar en Family-plan i stället.

Om du prenumererar på en Dropbox Business-plan kan du läsa hur du i stället nergraderar en Business-plan till en Basic-plan.

Nergradera en Plus- eller Professional-plan.

Om du ursprungligen börjat prenumerera via iTunes eller Google Play (via en telefon eller surfplatta)

Läs hur du nergraderar till en Basic-plan om du registrerat dig via en telefon eller surfplatta genom iTunes (Apple) eller Google Play (Android).

Om du började prenumerera via en stationär eller bärbar dator (via dropbox.com)

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild elelr ansiktsikon) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan-fliken.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Bläddra ner och klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  7. Välj orsaken till varför du vill sluta med planen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Bläddra ner och klicka på Jag vill fortfarande nergradera.

Kontrollera att nergraderingen har bearbetats

Om du nergraderar via Dropbox får du en bekräftelse via mejl. Avsändaren är no-reply@dropbox.com och på meddelandets ämnesrad står det Dropbox-planen förnyas inte

Om du nergraderat via iTunes eller Google Play kan du få ett mejl från dessa företag. Om du inte får något sådant meddelande rekommenderar vi att du kontaktar deras supportteam.

Bekräfta din nergradering på dropbox.com genom att gå till fliken Fakturering i kontoinställningarna och klicka på Ändra bredvid Faktureringsperiod. Du borde få ett meddelande med namnet Nergradering av plan schemalagd.

Det du bör känna till om nergraderingar

När du annullerar en Dropbox Plus- eller Professional-plan visas planändringen inte omedelbart i Dropbox-kontot. Du kan fortsätta att använda planen under den tid med Plus eller Professional du redan har betalat för. I slutet av faktureringscykeln nergraderas du till Basic och debiteras inte nån mer gång.

När du nergraderar till ett Basic-konot förlorar du inte åtkomsten till de filer eller mappar som finns lagrade i Dropbox. Men med Basic kan du bara lägga till högst 2 GB med filer på kontot. Du kan bara synka högst 2 GB filer till datorn. Beroende på hur mycket Dropbox lagringsutrymme du använt tidigare kan det hända att vissa filer slutar synkas och du kan kanske inte lägga till fler filer i Dropbox-kontot.

Lös problem med nergraderingar

Det du bör känna till först

• Om du tar bort Dropbox-appen från datorn eller telefonen annulleras inte Dropbox-panen och Dropbox-kontot raderas inte.
  • Om det kreditkort du använt till att betala för Dropbox går ut annulleras ändå inte Dropbox-planen utan du kan fortfarande debiteras. Banken kan automatiskt ha överfört betalningar till ditt nya kort. Vi rekommenderar att du kontaktar banken.

Kontrollera dina faktureringsdatum

Du kan visa dina tidigare och framtida faktureringsdatum på faktureringssidan i kontoinställningardropbox.com/account/billing.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot

Om du har en Dropbox-debitering på kontoutdraget men inte kommer ihåg vilket mejlkonto du registrerat med kan du leta upp debiteringen med ett verktyg för transaktions-ID.

Läs mer om hur du letar up kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Kontrollera din nuvarande Dropbox-plan

Om du inte är säker på vilken kontotyp du har just nu kan du logga in på Dropbox och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar

I de flesta fall kan Dropbox-planer inte återbetalas. Om du tror att det uppstått ett faktureringsfel kan du kontakta vårt supportteam så arbetar vi med dig för att hitta en lösning.

Läs mer om återbetalningar eller begär en återbetalning från iTunes eller Google Play.

Kontakta vår support

Logga in på dropbox.com och gå till dropbox.com/support för att visa de supportalternativ som finns för din plan. Telefonsupport är tillgängligt endast för Dropbox Business-användare.