Vad ska jag göra om jag tror att mitt konto har hackats?

Om du tror att ditt Dropbox-konto kan ha hackats ska du kontrollera om något av följande gäller dig:

Det finns filer eller foton jag inte känner igen i Dropbox-kontot

Klicka på den obekanta filen och klicka sedan på Versionshistorik till höger för att se vem som lagt till filen.

Du kan också kontrollera din sida med avseende på Delning för att se om de obekanta filerna eller fotona ligger i en delad mapp. Om så är fallet kan en annan mappmedlem ha lagt till dem.

Läs vad du ska göra om du ser någon annans foton.

Mina filer har försvunnit

Läs mer om hur du återställer saknade filer från Dropbox-kontot.

Användare med Dropbox Plus och Professional har tillgång till tillbakaspolning i Dropbox, som kan återställa hela kontot till en viss tidpunkt. Läs om hur man använder tillbakaspolning i Dropbox.

Jag kan inte logga in på mitt konto

Om du glömt lösenordet kan du återställa ditt Dropbox-lösenord.

Mer information om hur du får åtkomst till kontot igen om du har aktiverat tvåstegsverifiering.

Dropbox Business teammedlemmar

Om du är medlem i ett Dropbox Business-team kan administratören ha loggat in på ditt konto genom att använda funktionen Logga in som användare. De kan utföra följande åtgärder:

• Visa teammedlemmens mappstruktur
  • Dela filer och mappar med andra
  • Visa, öppna och ladda ner filer
  • Radera filer eller återställa borttagna filer

Om inget av ovanstående gäller dig

Om det fortfarande ser ut som att ditt konto hackats kan du kontakta Dropbox-supporten så jobbar vi tillsammans för att hitta en lösning.

Vi rekommenderar också att du vidtar följande åtgärder:

• Återställ ditt lösenord med ett unikt lösenord och lämna aldrig ut det till någon.
  • Gå till din säkerhetssida och koppla bort (klicka på X intill) alla enheter, appar från tredje part och webbläsare. Koppla sedan tillbaka bara dem du behöver.
  • Aktivera tvåstegsverifiering för att lägga till ett extra säkerhetslager för kontot.

Tråkigt att höra. Berätta hur vi kan bli bättre:

Tack för din feedback! Berätta för oss hur artikeln hjälpte dig:

Andra sätt att få hjälp

Community

Twitters support

Kontakta vår support