Vanliga frågor om Dropbox Replay

Uppdaterat Nov 10, 2023
person icon

Dropbox Replay är tillgängligt för alla Dropbox-användare på dropbox.com. Dropbox Replay-tillägget är en betald funktion som är tillgänglig för kunder på Dropbox Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise.

I den här artikeln hittar du svar på några vanliga frågor om Dropbox Replay. Få snabbt svar på vanliga frågor om Dropbox Replay, inklusive vanliga felmeddelanden och hur du löser problem.

Vad är lagringsutrymmesbegränsningarna för Dropbox Replay?

Dropbox Replay finns tillgängligt för alla Dropbox-planer men Replay har följande filbegränsningar:

• Dropbox Basic: 4 filer
  • Dropbox Plus: 4 filer
  • Dropbox Family: 4 filer
  • Dropbox Professional: 4 filer
  • Dropbox Essentials: 10 filer
  • Dropbox Standard, Advanced och Enterprise: 4 filer
  • Dropbox Business och Business Plus: 10 filer

Det finns ingen gräns för skapande eller uppladdning av filer med det betalda Dropbox Replay-tillägget. Lagringsgränsen för Replay-filer beror på Dropbox-planens lagringsutrymme.

Läs om hur mycket lagringsutrymme din plan innehåller.

Vad händer om jag raderar den ursprungliga videon, bilden eller ljudfilen från Dropbox-kontot?

Om den ursprungliga videon, bilden eller ljudfilen raderas från Dropbox-kontot så påverkas inte Dropbox Replay-projektet. Det enda sättet en video, bild eller ljudfil (och dess kommentarer) kan raderas från Replay är att ta bort den direkt från Replay-panelen.

highlight icon

Obs! Om du är filägaren och du raderar en Replay-fil eller ett Replay-projekt i Replay-panelen så kan de inte återställas. Om du har Replay-tillägget kan du arkivera Replay-filer och -projekt istället för att radera dem.

Vad händer om jag byter namn eller flyttar på den ursprungliga videon, bilden eller ljudfilen i Dropbox-kontot?

Om den ursprungliga videon, bilden eller ljudfilen i Dropbox flyttas eller byter namn så påverkas inte filen i Dropbox Replay.

Vem har åtkomst till videon, bilden eller ljudfilen i Dropbox Replay som importerats från Dropbox?

Du kan hantera åtkomsten till dina filer i Dropbox Replay med delningsinställningarna. Du kan även begränsa åtkomst till dina filer genom att stänga av alla länkar för en fil. Kunder med Dropbox Replay-tillägget kan kontrollera åtkomst till alla delade länkar på ett ställe med sidan Dina länkar i Dropbox Replay-tillägget.

Om filen finns i en teamprojektmapp har alla i teamet åtkomst. Redigeringsåtkomst låter dem redigera, radera, ladda upp, ladda ner, markera kommentarer som åtgärdade, lägga till personer, lägga till kommentarer samt ge eller tilldela åtkomst för att redigera och visa och kommentera för teammedlemmar. Visa och kommentera-åtkomst låter dem endast visa och kommentera på dina filer.

En administratör för teamet kan ta över ägarskap av filer och projekt som delas i teammappen för nuvarande och tidigare teammedlemmar. Läs mer om de administrativa kontrollfunktionerna för Dropbox Replay.

Vad händer med Dropbox Replay-filer om en teammedlemmar lämnar?

När en teammedlem lämnar så kan administratör ta över ägarskap av delade filer eller projekt som ägs av den teammedlemmen.

När en administratör tar över ägarskap av ett projekt kan de vidta alla åtgärder som en ägare kan vidta, inklusive:

• Redigera/radera/lägga till lösenord
  • Växla nerladdning till på/av
  • Markera kommentarer som åtgärdade
  • Nåla fast/lägga till etiketter på kommentarer

Läs mer om de administrativa kontrollfunktionerna för Dropbox Replay.

Finns det systemkrav för Dropbox Replay?

Dropbox Replay körs via webbläsaren på din dator. Vi rekommenderar att du använder Google Chrome för att få bästa möjliga upplevelse.

Läs mer om systemkrav för Dropbox Replay.

Behöver jag gå med i en livegranskningssession för att lämna kommentarer?

Nej, du behöver inte gå med i en livegranskningssession för att anteckna eller skriva kommentarer.

Vad betyder felmeddelandet ”Nedstängning pågår”?

Det betyder att livegranskningsfunktionen är nere för underhåll. Underhåll tar vanligtvis 30-45 minuter.

Jag har glömt publicera mina skisser, kan jag få tillbaka dem?

Om du inte har lämnat eller stängt filen som du ritade i på en video så kommer de sparas som utkast och markeras som tomma cirklar på tidslinjen som du kan visa genom att klicka. Du kan antingen Publicera skissen som en kommentar genom att klicka på pappersflygplansikonen eller Radera skissen genom att klicka på papperskorgsikonen.

Varför kan jag inte ställa in ett lösenord för min Dropbox Replay-fil?

Lösenordsskydd är en betald funktion som ingår i Dropbox Replay-tillägget. Om du var beta-användare och stänger av lösenordsskyddet för en fil så kommer du inte att kunna slå på det igen såvida du inte köper Replay-tillägget.

Du kan fortfarande redigera befintliga lösenord som konfigurerades för filen när du använde betaversionen av Replay eller när du hade Replay-tillägget.

Du kan även begränsa åtkomst till dina filer genom att stänga av alla länkar för filen. Du kan inaktivera tidigare delade länkar för alla dina filer genom att använda inställningar för att aktivera åtkomstlänk för varje fil.

Du måste vara Replay-tilläggskund för att kontrollera alla delade länkar på ett ställe. När du har uppgraderat till Replay-tillägget kan du använda sidan Dina länkar för att slå på eller av alla länkar på ett ställe.

Jag använde betaversionen av Dropbox Replay men jag vill inte betala för Dropbox Replay-tillägget. Vad händer med mina filer?

Dina filer som lades till innan 25 april 2023 räknas inte mot Dropbox Replays filgräns. Alla filer som läggs till efter 25 april 2023 räknas in i Replay-filgränsen.

Dropbox Replays filgränser:

• Dropbox Basic: 4 filer
  • Dropbox Plus: 4 filer
  • Dropbox Family: 4 filer
  • Dropbox Professional: 4 filer
  • Dropbox Essentials: 10 filer
  • Dropbox Standard, Advanced och Enterprise: 4 filer
  • Dropbox Business och Business Plus: 10 filer

Det går att ta bort lösenord från filer som har ett, men när det är borttaget går det inte att lägga till ett nytt såvida du inte köper Dropbox Replay-tillägget.

Jag hade obegränsade filer och nu finns det en gräns. Hur hittar jag vilka filer som ska raderas för att hamna under lagringsutrymmeskvoten?

Endast filer som laddas upp efter 25 april 2023 räknas mot filgränsen, så du kan sortera filerna efter datumet de skapades och välja filerna du vill radera. Med Dropbox Replay-tillägget kan du arkivera Replay-videofiler till ditt Dropbox-konto för att frigöra lagringsutrymme i Replay så att du kan ladda upp eller skapa fler projekt.

Jag betalar inte för Dropbox men jag vill använda Dropbox Replay. Vad gör jag?

Dropbox Replay är tillgängligt för alla kunder som har ett Dropbox-konto men Dropbox Replay-tillägget är endast tillgängligt för kunder som har Dropbox Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise.

Jag använde betaversionen av Dropbox Replay. Vad händer nu när Replay har lanserats?

Användare som hade åtkomst till Dropbox Replay innan den 25 april 2023 är beta-användare som också fick premiumåtkomst till Replay-tillägget fram till den 25 juni 2023 utan kostnad. Om du är betaanvändare har du redan den premiumfunktionen och behöver inte göra något för att börja använda Replay-tillägget.

Efter 25 juni 2023 tas Replay-tillägget bort och du har möjlighet att köpa tillägget.

Läs mer om funktionerna i Replay-tillägget.