Så här kontaktar du Dropbox-support om saknade eller skadade filer

Om dina filer saknas eller är skadade finns det några olika sätt att återskapa eller hitta filer utan Dropbox-support. Läs hur du hittar eller återskapar saknade eller skadade filer.
Har du ett Dropbox Plus- eller Professional-konto kan du använda funktionen tillbakaspolning i Dropbox, som kan återställa hela kontot till en viss tidpunkt.Läs hur du uppgraderar ditt konto.

Om du behöver kontakta support:

1. Skapa ett mejl till Dropbox-support.
  2. Gå till sidan Händelser, som är en logg över all din filaktivitet.
  3. Klicka på händelsen du vill ångra eller återställa.
  4. Kopiera länken från webbläsarens adressfält. Länken ska vara i detta format: https://www.dropbox.com/event_details/####
  5. Klistra in länken under Återskapningslänk i mejlet. Du kan kopiera flera länkar vid behov.
    • Spola tillbaka hela kontot: Klicka på länken till den äldsta händelsen som du vill ångra
    • Spola tillbaka en delad mapp: Klicka på länken till den äldsta händelsen som du vill ångra i den mappen
  6. Klicka på Skicka

Om du vill återställa en enda fil kan du leta på sidan för borttagna filer.

Om du vill återställa en tidigare version av en fil kan du kontrollera versionshistoriken.

Kopiera länken från händelsen som du vill ångra och klistra in den i ditt mejl:
Kopiera länken från den händelse du vill ångra.

Jag hittar ingen händelselänk. Vad gör jag?

Om det inte gick att hitta en händelse som motsvarar ditt problem skickar du ett mejl till Dropbox-supporten och ger så mycket som möjligt av följande information.

• Typ av åtgärd du vill utföra:
    • Ångra en eller flera händelser
    • Spola tillbaka en eller flera delade mappar
    • Spola tillbaka hela Dropbox-kontot
  • Ungefärligt datum då filerna påverkades eller saknades

Om du vill ångra flera händelser eller få vissa filer tillbaka ska du även inkludera detta:

• Namnet på alla filer du letar efter eller vill återställa
  • Ungefärliga sökvägen till dessa filer
    • Till exempel: Dropbox/Foton/Italien/Venedig/1001.pdf

Kopiera och klistra sedan in följande uttalande i ditt mejl så att Dropbox kan vidta åtgärder i ditt konto:

Ja, jag förstår vad återställning innebär och ger er tillstånd att vidta den åtgärden i mitt Dropbox-konto.

En kommentar om permanent radering

Dropbox-support kommer inte att kunna återställa din fil om du raderat den permanent eller om du raderat den utanför versionshistoriken för ditt konto:

• Dropbox Basic- och Plus-konton kan återställa alla filändringar eller raderingar som gjorts under de senaste 30 dagarna
  • Dropbox Business-konton kan återställa alla filändringar eller raderingar som gjorts under de senaste 120 dagarna
  • Dropbox Professional-konton kan återställa alla filändringar eller raderingar som gjorts under de senaste 180 dagarna