Administrere invitasjoner for Dropbox Business-teamet

Dropbox Business-administratorer kan bruke administratorverktøyet til å administrere invitasjoner og medlemsinnstillinger.

Administrere medlemsinnstillinger

Slik administrerer du hvem som kan invitere andre, og hvordan brukere kan bli med i teamet ditt:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Medlemskap.
  5. Slå innstillingen du vil endre, av eller på.
    • Hvis du slår på Medlemmer kan invitere andre til teamet, har teammedlemmer muligheten til å invitere andre. Du kan velge om alle medlemmene eller kun godkjente medlemmer kan invitere noen. Du kan også velge om disse medlemmene kan invitere hvem som helst, eller kun brukere som har en e-postadresse på organisasjonens domene. Når et medlem inviterer noen, vil du motta et e-postvarsel.
    • Hvis du slår på Kollegaer kan finne teamet, vil brukere på organisasjonens domene – og samarbeidspartnere utenfor teamet ditt, hvis teamet er basert i USA kunne finne teamet ditt og be om å få bli med via dropbox.com/team. Hvis du merker av i boksen under denne innstillingen, kan brukere på organisasjonens domene automatisk bli med uten godkjenning.

Administrere invitasjoner på vent

Invitasjoner til å bli med i Dropbox Business-teamet du ikke har godtatt, kalles «invitasjoner på vent». Mens et teammedlem venter, kan du legge til vedkommende i delte mapper og grupper.

Du kan sende invitasjoner på nytt til ventende medlemmer for å minne dem om å bli med i teamet ditt. Du kan også avbryte en invitasjon når som helst, så lenge personen ikke har godtatt invitasjonen.

Sende en invitasjon på nytt til et ventende medlem

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer på vent.
  5. Under Invitert, men ikke blitt med, klikk på Send påminnelse ved siden av brukeren du ønsker å sende en påminnelse til.
    • Merk: Hvis det står Ikke gyldig ved siden av brukerens navn, betyr dette at e-postadressen til vedkommende kanskje har blitt endret etter at du sendte invitasjonen. Send invitasjonen til den nye e-postadressen i stedet.

Invitasjonen vil bli sendt på nytt til vedkommendes e-postadresse.

Sende en invitasjon på nytt til alle ventende medlemmer

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innsikt.
  4. I boksen Lisenser klikker du på Send invitasjoner på nytt under avsnittet med tittelen Ventende invitasjoner.
  5. I sprettoppvinduet skriver du inn en beskjed og klikker på Send melding.

Invitasjonene vil bli sendt på nytt til e-postadressen til alle de ventende medlemmene.

Avbryte en invitasjon

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer på vent.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av invitasjonen du vil avbryte.
  6. Klikk på Avbryt invitasjon.
Hvis du ikke lenger trenger lisensen som var tiltenkt det medlemmet, kan du fjerne den.

Merk

• Hvis du har lagt til filer i kontoen til et ventende medlem, eller du har lagt til det ventende medlemmet i delte mapper eller grupper, kan du overføre vedkommendes konto til et annet teammedlem før du avbryter invitasjonen.
  • Hvis brukeren allerede hadde en Dropbox-konto, påvirkes ikke vedkommendes eksisterende konto når du avbryter invitasjonen.
  • Du kan ikke sperre eller foreta en ekstern sletting av kontoen til et ventende medlem.

Sende invitasjoner eller avvise forespørsler om å bli medlem

Slik sender du invitasjoner manuelt eller avviser forespørsler om å bli med i teamet ditt:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer på vent.
  5. Under Forespørsler om å bli medlem, klikker du på Send invitasjon eller Avvis ved siden av forespørslene du vil godkjenne eller avvise.