Downgraden van Dropbox Business naar Basic

Ben je een teambeheerder met een Dropbox Business-abonnement en wil je downgraden naar een Dropbox Basic-abonnement? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Als je een teamlid bent, neem je contact op met je teambeheerder.

Als je momenteel nog gebruikmaakt van een proefperiode van Dropbox Business, lees je hier hoe je de proefperiode annuleert.

Dropbox Business annuleren

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.
  4. Scrol omlaag en klik op Abonnement annuleren.
  5. Klik op de reden waarom je wilt annuleren.
  6. Klik op Doorgaan met annulering.
  7. Schakel alle selectievakjes in onder Ga akkoord met het volgende.
  8. Klik op Annulering voltooien.

Je wordt nu naar een webpagina geleid met de titel Je Dropbox Business-account is geannuleerd

Controleren of de annulering is verwerkt

Je kunt eenvoudig controleren of je Dropbox Business-abonnement is geannuleerd. Ga hiervoor naar de factureringspagina van de beheerconsole op https://www.dropbox.com/team/admin/billing. Als het goed is, zie je bovenaan de pagina een vak met de melding Dropbox Business wordt op [datum] geannuleerd.

Belangrijke punten over annuleren

Wanneer je Dropbox Business annuleert, heeft deze abonnementswijziging niet meteen gevolgen voor je Dropbox Business-team of -account. Je kunt Dropbox Business blijven gebruiken gedurende de periode waarvoor je al hebt betaald. Aan het einde van de factureringscyclus wordt het abonnement gedowngraded naar Basic en worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Wanneer je Dropbox Business annuleert, wordt het team aan het einde van het abonnement vergrendeld. Dit houdt in dat het team nog steeds toegang heeft tot de teambestanden, maar dat de meeste teamfuncties voor synchronisatie en delen niet meer werken. Wil je alle toegang van het team intrekken, dan moet je het team opzeggen

Problemen met annuleren oplossen

Goed om te weten

• Als je de Dropbox-app van je computer of telefoon verwijdert, wordt het Dropbox-abonnement niet geannuleerd en wordt je Dropbox-account niet verwijderd.
  • Als de creditcard verloopt waarmee je voor Dropbox hebt betaald, wordt je Dropbox-abonnement niet geannuleerd en kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je bank kan betalingen bijvoorbeeld automatisch hebben overgezet naar je nieuwe creditcard. Neem in dat geval contact op met je bank.

Het e‑mailadres van je account vinden

Als er een Dropbox-betaling op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e‑mailaccount je je hebt geregistreerd, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Je huidige Dropbox-abonnement vinden

Als je niet zeker weet welk type account je op dit moment hebt, meld je je aan bij Dropbox en ga je naar https://www.dropbox.com/account/plan. Je kunt ook deze instructies volgen.

Restituties

In de meeste gevallen wordt er voor Dropbox-abonnementen geen restitutie verleend. Als je denkt dat er een fout is gemaakt in de facturering, kun je contact opnemen met ons supportteam zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Contact opnemen met Support

Meld je aan bij je beheerdersaccount en ga naar dropbox.com/support om te zien hoe je contact kunt opnemen met de telefonische support. Telefonische support is alleen beschikbaar voor Dropbox Business-gebruikers tijdens lokale kantooruren.