Een Dropbox-bestand of -map delen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bestanden en mappen deelt via Dropbox. Wanneer je een bestand of map deelt, krijgt de ontvanger een e‑mail met een link naar het bestand of de map.

Opmerking: De ontvanger moet een Dropbox-account hebben en zich aanmelden bij het account om het gedeelde bestand of de gedeelde map te bekijken of te bewerken. Als je alleen-lezen toegang wilt geven aan iemand die geen Dropbox-account heeft of zich niet wil aanmelden, kun je het bestand of de map delen via een link

Jij bepaalt of mensen je bestanden en mappen kunnen weergeven, bewerken of becommentariëren. Je stelt deze toegangsrechten in tijdens het delen van de bestanden of mappen. Je kunt ze ook nog instellen nadat je ze hebt gedeeld. Alle bewerkingen of opmerkingen worden live bijgewerkt voor iedereen met wie het bestand of de map is gedeeld.

Opmerking: Gebruikers met een individueel Dropbox-account moeten mappen die je met hen deelt zelf toevoegen aan hun Dropbox-account. Als je lid bent van een Dropbox Business-team, worden alle persoonlijke mappen die je deelt met teamgenoten automatisch toegevoegd aan hun Dropbox-account.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox zonder moeite mappen kunt delen.

Andere handige artikelen:

Een bestand of map delen op dropbox.com

Voer deze stappen uit om een map of een bestand te delen op de Dropbox-website:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op Delen
  4. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  5. Klik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map delen in de mobiele Dropbox-app

Voer deze stappen uit om een bestand of map te delen in de mobiele Dropbox-app:

1. Tik op Bestanden onderaan het scherm.
  2. Tik op (de drie puntjes) onder (iPhone of iPad) of naast (Android) het item dat je wilt delen.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  5. Tik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map delen via de Dropbox-map op je computer

1. Open de Dropbox-map op je computer
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen
  4. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  5. Klik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map delen via het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk

1. Open de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  3. Zoek het item op dat je wilt delen en wijs de naam van het item aan.
  4. Klik op ... (drie puntjes) naast de bestandsnaam.
  5. Klik op Delen...
  6. Geef het e‑mailadres, de naam, of de groep op van de persoon of personen met wie je wilt delen.
  7. Klik op Delen. Er wordt een e‑mail met een link naar het item verzonden naar de persoon of personen die je hebt opgegeven.

Een bestand of map via de Dropbox-desktopapp delen

Bekijk in deze stapsgewijze video hoe je een bestand of map deelt vanuit de desktopapp.