Mijn opties voor het delen van bestanden op Dropbox zien er anders uit. Is er iets veranderd?

We verbeteren voortdurend hoe bestanden worden gedeeld op Dropbox. Als de knop Delen wordt weergegeven naast je bestanden op dropbox.com, heb je toegang tot onze nieuwe manier van delen. Deze nieuwe functionaliteit vind je ook in de mobiele Dropbox-apps en bepaalde versies van de Dropbox-desktopapp.

Wanneer je op de knop Delen klikt, kun je de mensen uitnodigen met wie je wilt samenwerken en kiezen welke machtigingen je wilt toewijzen. Alleen mensen met wie je bestanden uitdrukkelijk deelt, hebben toegang tot deze bestanden.

Opmerking: Als ontvangers een uitnodiging om samen te werken willen aanvaarden, moeten ze hun Dropbox-account hebben gekoppeld aan het e-mailadres dat je voor ze hebt gebruikt. Ontvangers zonder Dropbox kunnen een account maken. Ontvangers die een ander e-mailadres gebruiken voor hun Dropbox, kunnen toegang aanvragen via een ander e-mailadres.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Mensen uitnodigen om samen te werken op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. In de lijst met bestanden beweeg je de muis over het bestand dat of de map die je wilt delen.
  3. Klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  4. Voer in het pop-upvenster de e-mailadressen of namen in van de mensen met wie je wilt samenwerken.
  5. Als je een map deelt, kies je of mensen die kunnen bewerken of kunnen weergeven. Ga naar stap zes als je één bestand deelt.
    • Kan bewerken houdt in dat mensen de map kunnen wijzigen, verwijderen of toevoegen aan hun Dropbox.
    • Kan weergeven betekent dat mensen de map kunnen bekijken, downloaden en er opmerkingen aan kunnen toevoegen. Ze kunnen de map niet bewerken.
  6. Als je één bestand deelt, is Kan bewerken de enige optie. De mensen met wie je het bestand deelt, kunnen het alleen weergeven, downloaden en er opmerkingen aan toevoegen. Ze kunnen het bestand niet bewerken.

Kan ik nog steeds een link delen naar een bestand dat voor iedereen toegankelijk is?

Je kunt een bestand of map nog steeds delen met een Dropbox-link waarop iedereen kan klikken. Mensen die op de link klikken, hebben geen Dropbox-account nodig om je bestand weer te geven.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. In de lijst met bestanden beweeg je de muis over het bestand dat of de map die je wilt delen.
  3. Klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  4. Klik in het pop-upvenster op Een link maken.
  5. Nadat de link is gemaakt, klik je op Link kopiëren. De URL van de link wordt weergegeven en gemarkeerd.
  6. Kopieer en plak de link in een e-mail, in een sms of op een andere plek waar mensen die link kunnen gebruiken.
  7. Klik op Link verbergen om Linkinstellingen weer te geven. Hier kun je machtigingen of vervaldatums voor de link instellen. Je kunt de link ook verwijderen.

Hoe beheer ik mijn gedeelde mappen?

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Delen.
  3. Klik op de knop ... naast een gedeelde map als je een van de volgende acties wilt uitvoeren:
    • De instellingen voor de gedeelde map wijzigen (alleen als je de eigenaar van de gedeelde map bent).
    • Je toegang verwijderen, met de mogelijkheid om de map later weer toe te voegen aan je account.
    • Je toegang definitief verwijderen.

Mensen uitnodigen om samen te werken via de desktopapp of de mobiele app

1. Zoek het bestand dat of de map die je wilt delen.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl om een actiemenu te openen.
  3. Tik op Delen.
  4. Voer de namen of e-mailadressen in van de mensen met wie je wilt samenwerken.
  5. Als je een map deelt, kies je of mensen die kunnen bewerken of kunnen weergeven. Ga naar stap zes als je één bestand deelt.
    • Kan bewerken houdt in dat mensen de map kunnen wijzigen, verwijderen of toevoegen aan hun Dropbox.
    • Kan weergeven betekent dat mensen de map kunnen bekijken, downloaden en er opmerkingen aan kunnen toevoegen. Ze kunnen de map niet bewerken.
  6. Als je wilt, voer je een bericht in. Klik vervolgens op Uitnodigen.

Kan ik nog steeds een link delen naar een bestand dat voor iedereen toegankelijk is?

Je kunt een bestand nog steeds delen met een Dropbox-link waarop iedereen kan klikken. Mensen die op de link klikken, hebben geen Dropbox-account nodig om het bestand weer te geven.

1. Zoek de bestanden die je wilt delen via een link.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl om een actiemenu te openen.
  3. Tik op Delen.
  4. Klik op Een link ontvangen.
  5. Op het scherm voor delen dat wordt geopend, klik je op Link kopiëren.
  6. Plak de link in een e-mail, in een sms of op een andere plek waar mensen die link kunnen gebruiken.
  1. Zoek de map die je wilt delen.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...).
  3. Tik op Delen.
  4. Voer de namen of e-mailadressen in van de mensen met wie je wilt samenwerken.
  5. Kies of mensen kunnen bewerken of kunnen weergeven.
    • Kan bewerken houdt in dat mensen de map kunnen wijzigen, verwijderen of toevoegen aan hun Dropbox.
    • Kan weergeven betekent dat mensen de map kunnen bekijken, downloaden en er opmerkingen aan kunnen toevoegen. Ze kunnen de map niet bewerken.
  6. Als je wilt, voer je een bericht in. Klik vervolgens op Uitnodigen.

Kan ik nog steeds een link delen naar een map die voor iedereen toegankelijk is?

Je kunt een map nog steeds delen met een Dropbox-link waarop iedereen kan klikken. Mensen die op de link klikken, hebben geen Dropbox-account nodig om je bestanden weer te geven.

1. Zoek de map die je wilt delen via een link.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...).
  3. Tik op Delen.
  4. Onder Wie heeft toegang? klik je op Een link ontvangen.
  5. Op het scherm voor delen dat wordt geopend, klik je op Link kopiëren.
  6. Plak de link in een e-mail, in een sms of op een andere plek waar mensen die link kunnen gebruiken.
De nieuwe manier van delen is nog niet beschikbaar op Mac-computers.
  1. Klik in de Dropbox-map op je computer met de rechtermuisknop op het bestand dat of de map die je wilt delen.
  2. Selecteer Delen…
  3. Voer in het dialoogvenster de namen of e-mailadressen in van de mensen met wie je wilt samenwerken.
  4. Als je een map deelt, kies je of mensen die kunnen bewerken of kunnen weergeven. Ga naar stap vijf als je één bestand deelt.
    • Kan bewerken houdt in dat mensen de map kunnen wijzigen, verwijderen of toevoegen aan hun Dropbox.
    • Kan weergeven betekent dat mensen de map kunnen bekijken, downloaden en er opmerkingen aan kunnen toevoegen. Ze kunnen de map niet bewerken.
  5. Als je wilt, voer je een bericht in. Klik vervolgens op Uitnodigen.

Kan ik nog steeds een link delen naar een bestand dat voor iedereen toegankelijk is?

Je kunt een bestand of map nog steeds delen met een Dropbox-link waarop iedereen kan klikken. Mensen die op de link klikken, hebben geen Dropbox-account nodig om je bestand weer te geven.

1. Klik in de Dropbox-map op je computer met de rechtermuisknop op het bestand dat of de map die je wilt delen.
  2. Selecteer Dropbox-link kopiëren.
  3. Er wordt een link naar het bestand of de map gekopieerd naar het klembord. Kopieer en plak de link in een e-mail, in een sms of op een andere plek waar mensen die link kunnen gebruiken.

Of:

1. Klik in de Dropbox-map op je computer met de rechtermuisknop op het bestand dat of de map die je wilt delen.
  2. Kies Delen...
  3. Klik op Link maken.
  4. Klik op Link kopiëren.