Alleen-lezen toegang tot je Dropbox-bestanden verlenen via gedeelde links

Je kunt een link naar een bestand of map delen op dropbox.com of vanaf je computer, telefoon of tablet. Mensen die een gedeelde link of een gedeeld bestand hebben ontvangen, kunnen het oorspronkelijke bestand op geen enkele manier wijzigen.

Opmerking: In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties heeft iedereen standaard rechten om het bestand te bewerken. Bij het maken van de link kun je dit wijzigen in alleen-lezen toegang.

Als je Dropbox Professional of Business gebruikt, kun je machtigingen voor gedeelde links instellen.

Een link delen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt delen en klik op Delen wanneer deze optie wordt weergegeven.
  3. Klik op Een link maken als er nog geen link is gemaakt.
    • Klik op Link kopiëren als er al wel een link is gemaakt.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Delen met een link via de Dropbox-map op je computer

1. Open de Dropbox-map op je computer
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen
  4. Als er nog geen link is gemaakt, klik je op Een link maken.
    • Als er al wel een link is gemaakt, klik je op Link kopiëren.
  5. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Delen met een link via het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk

1. Open de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  3. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt delen.
  4. Klik op (drie puntjes) naast het bestand of de map.
  5. Klik op Delen...
  6. Als er nog geen link is gemaakt, klik je op Een link maken.
    • Als er al wel een link is gemaakt, klik je op Link kopiëren.
  7. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Een link delen op je telefoon of tablet

1. Ga naar het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  2. Tik op de drie puntjes ().
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Een link maken.
    • Is er al een link voor dit bestand of deze map gedeeld, tik dan op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Bekijk de opties en selecteer de manier waarop je de link wilt delen.

Video: Gedeelde links gebruiken

Bekijk in deze stapsgewijze video hoe je gedeelde links gebruikt.