Dropbox-links maken en delen met alleen-lezen toegang

Je kunt een link naar een bestand of map delen op dropbox.com of via de Dropbox-desktopapp. Mensen die een gedeelde link of een gedeeld bestand hebben ontvangen met alleen‑lezen machtigingen, kunnen het oorspronkelijke bestand op geen enkele manier wijzigen.

Dropbox Professional- en Business-klanten kunnen ook linkinstellingen wijzigen en gedeelde links voorzien van hun eigen huisstijl.

Opmerkingen:

• In Microsoft Office en Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties heeft iedereen standaard het recht om bestanden te bewerken. Bij het maken van de link kun je de toegangsrechten wijzigen in alleen-lezen.
  • Je kunt geen gedeelde link naar een beperkte map maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Bekijk hoe je met Dropbox eenvoudig mappen kunt delen.

Een Dropbox-link delen met alleen-lezen toegang

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan die je wilt delen en klik op het pictogram voor delen (persoon).
    • Als er nog geen link is gemaakt, klik je op Maken.
    • Als er een link is gemaakt, selecteer je Kan bekijken na Dropbox-leden met deze link en klik je op Link kopiëren.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Plak de link vervolgens in een e‑mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
  2. Klik met de rechtermuisknop of klik met Command ingedrukt op het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Klik op Delen...
    • Als er nog geen link is gemaakt, klik je op Link maken.
    • Als er een link is gemaakt, klik op Link kopiëren naast Kan bekijken.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Plak de link vervolgens in een e‑mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.