Bestanden vanuit Photoshop verzenden met Dropbox Transfer

Met de Dropbox Transfer-plug-in voor Adobe Creative Cloud kun je Photoshop-bestanden rechtstreeks vanuit de Photoshop-app verzenden naar anderen.

Opmerking: zorg dat je de nieuwste versie van de plug-in van Adobe Exchange gebruikt.

Bestanden vanuit Photoshop verzenden

De eerste keer dat je een Photoshop-bestand verzendt met Dropbox Transfer, moet je je vanuit Photoshop aanmelden bij Dropbox. Dat doe je zo:

1. Open het bestand in Photoshop.
  2. Klik op het venster Dropbox Transfer.
  3. Klik op Aanmelden bij Dropbox.
    • Opmerking: je moet verbinding hebben met internet om je aan te melden bij Dropbox en een overdracht te maken.
  4. Meld je aan bij je Dropbox-account en geef Dropbox Transfer voor Adobe Creative Cloud toegang tot je Dropbox-account.
  5. Klik op Verzenden met Transfer.
  6. Pas eventueel de overdrachts- en bestandsinstellingen aan.
  7. Klik op Uploaden.
  8. Klik op Link kopiëren. Plak de link die naar het klembord is gekopieerd in een e‑mail- of ander bericht.

Nadat je je voor de eerste keer hebt aangemeld en de app toegang hebt gegeven tot je Dropbox-account, kun je een overdracht maken via het menu Plug-ins van Photoshop. Dat doe je zo:

1. Open het bestand in Photoshop.
  2. Klik op Plug-ins.
  3. Klik op Dropbox Transfer.
  4. Klik op Verzenden met Transfer.
    • Opmerking: je moet verbinding hebben met internet om een overdracht te maken.
  5. Pas eventueel de overdrachts- en bestandsinstellingen aan.
  6. Klik op Uploaden.
  7. Klik op Link kopiëren. Plak de link die naar het klembord is gekopieerd in een e‑mail- of ander bericht.

Als je de Dropbox Transfer-plug-in gebruikt om bestanden vanuit Photoshop te verzenden, wordt de overdracht toegevoegd aan je Dropbox-account, zodat je de overdracht kunt controleren, beheren of opnieuw kunt verzenden. Het bestand zelf blijft op je harde schijf, in Creative Cloud of op een andere locatie staan. Het neemt dus geen ruimte in je Dropbox-account in beslag, tenzij het daar is opgeslagen.

Overdrachten beheren

Je kunt de status van overdrachten bijwerken en controleren vanuit Photoshop. Dat doe je zo:

1. Open de Photoshop-app.
  2. Klik op Plug-ins.
  3. Klik op Dropbox Transfer.
  4. Klik op Dropbox Transfer.
  5. Klik op Beheren op Dropbox. Er wordt een browservenster geopend met de Transfer-pagina van je Dropbox-account.
    • Opmerking: je moet verbinding hebben met internet om overdrachten te beheren.
  6. Klik op de naam van een overdracht om de naam of instellingen te wijzigen, of klik op (de drie puntjes) om andere opties weer te geven.

Meer informatie over het maken en beheren van overdrachten op dropbox.com

Veelgestelde vragen

Hoe installeer ik de Dropbox Transfer-plug-in voor Creative Cloud?
Je kunt de Dropbox Transfer-plug-in vinden op de Adobe Exchange-website en vanaf die pagina installeren.

Worden mijn Photoshop-bestanden verplaatst naar Dropbox als ik Transfer gebruik?
Nee. Je kunt de overdracht vinden en beheren in je Dropbox-account, maar het bestand blijft op de oorspronkelijke locatie staan, dus op je harde schijf of in Creative Cloud.

Wat zijn de limieten voor de bestandsgrootte voor Dropbox Transfer?
De maximale bestandsgrootte en andere Dropbox Transfer-opties, zoals het aanpassen en controleren van overdrachten, zijn afhankelijk van je abonnement.
Meer informatie over limieten voor overdrachten

Kunnen anderen wijzigingen aanbrengen in mijn bestanden wanneer ik ze overdraag?

Bestanden die met Dropbox Transfer worden verzonden, worden geleverd als alleen-lezen. Als ontvangers je bestand downloaden, worden wijzigingen die ze in hun exemplaar aanbrengen niet doorgevoerd in je Dropbox-account.

Heeft Adobe volledige toegang tot mijn Dropbox-account?
Nee. Als je Dropbox Transfer voor Adobe Creative Cloud toegang geeft tot je Dropbox-account, wordt slechts toegang verleend tot één map en Adobe voegt geen bestanden toe of heeft geen interactie met je bestanden. De naam van deze map is 'Dropbox-overdrachten voor Adobe CC'. Je kunt deze map vinden in de map Apps van je Dropbox-account.