Dropbox Backup-planen: en översikt

Dropbox Backup-planen är för närvarande tillgänglig för en begränsad publik.

Dropbox Backup-planen är en betald prenumeration som ger allt utrymme du behöver för att säkerhetskopiera en dator och en extern hårddisk till Dropbox Backup.

Dropbox Backup-planen inkluderar alla funktioner i planen Dropbox Basic, plus extra lagringsutrymme, tillgång till tillbakaspolning i Dropbox och ingen gräns för enhetsinloggning.

Funktioner i Dropbox Backup-planen

Säkerhetskopiera din datorn och din externa hårddisk

När du säkerhetskopierar din dator eller externa hårddisk till Dropbox Backup skapar du automatiskt en säkerhetskopia av mapparna på datorn eller den externa hårddisken i ditt Dropbox-konto. Efter den första säkerhetskopieringen kommer alla ändringar du gör i dessa mappar eller deras innehåll på din dator eller externa hårddisk att uppdateras automatiskt även i Dropbox Backup.

Du kan nå mapparna, som är säkerhetskopierade under ”Mac”, ”PC” eller ”[Namn på extern hårddisk]”, var du än använder Dropbox, till exempel på dropbox.com, i Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac), och på Dropbox för mobila enheter.

Obs! Om du är med i ett Dropbox-företagsteam kommer din Mac- eller PC-mapp att finnas i din teammedlemsmapp.

Läs mer om att säkerhetskopiera din dator eller externa hårddisk.

Ångra ändringar med tillbakaspolning i Dropbox

Med planen Dropbox Backup kan du återställa alla filändringar eller raderingar som gjorts under de senaste 30 dagarna. Du kan även använda tillbakaspolning i Dropbox för att ångra ett stort antal ändringar eller låta hela säkerhetskopian återgå till ett tidigare tillstånd från de senaste 30 dagarna. När du använder tillbakaspolning eller återskapar filer uppdateras dina filer och mappar automatiskt till datorn eller den externa hårddisken som de ursprungligen säkerhetskopierades från.

Läs mer om hur du använder tillbakaspolning i Dropbox.

Uppdatera faktureringsinformation

Använd faktureringssidan i kontoinställningarna om du vill uppdatera betalningsmetoden med ett annat kontokort eller PayPal-konto. Där ser du också fakturor och kvitton från faktureringshistoriken.

Så här hanterar du fakturering och betalningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Fakturering.

Säga upp din Dropbox Backup-plan

Du kan avbryta prenumerationen på Dropbox Backup när du vill. Prenumerationen upphör i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

När prenumerationen upphör händer följande:

• Ditt konto nergraderas till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan.
  • Du behåller åtkomst till alla dina filer och mappar samt allt material som delats med dig.
  • Du kan fortfarande återställa raderade filer och återskapa tidigare filversioner i 30 dagar.
  • Du förlorar åtkomst till funktionen tillbakaspolning i Dropbox.
  • Du förlorar åtkomst till support via e-post.
  • Ditt konto, inklusive säkerhetskopior av din dator och externa hårddisk, begränsas av lagringskvoten för din nya plan och uppdateringen upphör om ditt konto överskrider den gränsen.

Så här säger du upp din Dropbox Backup-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Välj en anledning till att du annullerar.
  7. Klicka på Fortsätt med annulleringen. Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.

Vanliga frågor om Dropbox Backup-planen

Vad är skillnaden mellan Basic- och Dropbox Backup-planen?
Dropbox Basic är en kostnadsfri plan som inkluderar Dropbox Backup som gör att du kan säkerhetskopiera din dator och externa hårddisk, men storleken på dina säkerhetskopior är begränsad till det lagringsutrymme på 2 GB som ingår i planen.

Dropbox Backup-planen är en betald prenumeration som inkluderar samma funktioner som den kostnadsfria Basic-planen, men du får allt utrymme du behöver för att säkerhetskopiera en dator och en extern hårddisk, plus tillgång till support via e-post och tillbakaspolning i Dropbox.

Går det att lägga till Dropbox Backup-planen för ett befintligt konto?
Dropbox Backup är en betald prenumeration som för närvarande bara är tillgängligt för vissa Dropbox-användare. Dropbox Backup är tillgängligt i alla planer, men storleken på dina säkerhetskopior begränsas av kontots lagringskapacitet.

Tar säkerhetskopior upp lagringsutrymme i mitt Dropbox-konto?
Med Dropbox Backup-planen får du obegränsat lagringsutrymme för att säkerhetskopiera en dator och en extern hårddisk. I andra planer, som Dropbox Basic eller Plus, begränsas storleken på dina säkerhetskopior av det tillgängliga lagringsutrymmet i planen.

Dropbox Backup-planen är utformad för att erbjuda obegränsat lagringsutrymme för att säkerhetskopiera en dator och en extern hårddisk. Den är inte till för att utöka ditt lokala lagringsutrymme. Det kan finnas fler begränsningar för säkerhetskopieringens funktionalitet.

Går det att inaktivera säkerhetskopiering av min dator eller externa hårddisk utan att avsluta min plan?
Ja. I Dropbox Backup kan du inaktivera säkerhetskopiering av datorn eller den externa hårddisken eller välja vilka mappar som ska säkerhetskopieras. Att inaktivera säkerhetskopiering av datorn eller den externa hårddisken är inte samma sak som att säga upp prenumerationen.

Vad händer med min säkerhetskopia om jag ändrar eller säger upp planen?
Om du ändrar eller säger upp din plan kommer säkerhetskopiorna finnas kvar, men den kommer begränsas av lagringsutrymmet som finns tillgängligt i din plan. Överskrider du lagringsutrymmet stoppas automatisk säkerhetskopiering.

Finns det gränser för filstorlek i Backup-planen?
Ja. Den största filen som du kan säkerhetskopiera är 2 TB.

Vad händer om jag redan har fler än en säkerhetskopia i mitt konto?
Dropbox Backup-planen ger obegränsat lagringsutrymme för att säkerhetskopiera en dator och en extern hårddisk. Om du har konfigurerat flera säkerhetskopior i en annan Dropbox-plan blir du ombedd att välja vilken av dem som ska upprätthållas av Dropbox Backup. Dina andra säkerhetskopieringar stoppas och omfattas av lagringsutrymmet för ditt konto.

Hur kan jag få support från Dropbox?
Kunder med Dropbox Backup-planen kan få hjälp från Dropbox hjälpcenter, communityt och via e-post.

Läs mer om hur du kontaktar support.