Dropbox Backup-planen: en översikt

Dropbox Backup-planen är för närvarande tillgänglig för en begränsad publik.

Dropbox Backup-planen är en betald prenumeration som ger dig allt lagringsutrymme du behöver för att automatiskt säkerhetskopiera en dator till molnet.

Dropbox Backup inkluderar också 30 dagars filversionshistorik och tillbakaspolning i Dropbox, samt alla funktioner i Dropbox Basic-planen.

Säkerhetskopiera datorn

Med Dropbox Backup-planen kan du säkerhetskopiera en dator för att automatiskt synka viktiga mappar från datorn utan några begränsningar för filstorlek.

För närvarande kan du säkerhetskopiera mapparna Skrivbord, Dokument och Hämtade filer. Mapparna som säkerhetskopieras är fortfarande tillgängliga på samma plats på datorn, och på alla ställen där du kan använda Dropbox, som dropbox.com, Dropbox för mobila enheter och Dropbox-klienten på andra datorer. Ändringar du gör i filerna i säkerhetskopian kommer återspeglas på din dator och andra enheter du är inloggad på.

Läs mer om hur du använder säkerhetskopiering av datorn.

Ångra ändringar med tillbakaspolning i Dropbox

Med planen Dropbox Backup kan du återställa alla filändringar eller raderingar som gjorts under de senaste 30 dagarna. Du kan även använda tillbakaspolning i Dropbox för att ångra ett stort antal ändringar eller återställa hela säkerhetskopian till ett tidigare tillstånd från de senaste 30 dagarna. När du använder tillbakaspolning eller återställer filer synkas dina filer och mappar automatiskt till datorn som de ursprungligen säkerhetskopierades från.

Läs mer om hur du använder tillbakaspolning i Dropbox.

Hantera fakturering för Backup-planen

Använd faktureringssidan i kontoinställningarna om du vill uppdatera betalningsmetoden med ett annat kontokort eller PayPal-konto. Där ser du också fakturor och kvitton från faktureringshistoriken.

Så här hanterar du fakturering och betalningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Fakturering.

Säga upp en Dropbox Backup-plan

Du kan avbryta prenumerationen på Dropbox Backup när du vill. Prenumerationen upphör i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

När prenumerationen upphör händer följande:

• Ditt konto nergraderas till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan.
  • Du behåller åtkomst till alla dina filer och mappar samt allt material som delats med dig.
  • Du kan fortfarande återställa raderade filer och återskapa tidigare filversioner i 30 dagar.
  • Du förlorar åtkomst till funktionen tillbakaspolning i Dropbox.
  • Du förlorar åtkomst till support via e-post.
  • Ditt konto, inklusive din dators säkerhetskopia, kommer begränsas av lagringskvoten för din nya plan och synkronisering kommer upphöra om ditt konto överskrider den gränsen.

Så här säger du upp en Dropbox Backup-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Välj en anledning till att du annullerar.
  7. Klicka på Fortsätt med annulleringen. Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan molnlagring och säkerhetskopiering till molnet?
Säkerhetskopiering till molnet skapar säkra, uppdaterade kopior av filerna på din dator som du har tillgång till överallt där du använder Dropbox. Filerna i din säkerhetskopia återspeglar filerna på din dator, så om du tar bort en fil i en säkerhetskopierad mapp på din dator kommer den också att tas bort från din säkerhetskopia på molnet. Säkerhetskopiering till molnet frigör inte lagringsutrymme på din dator, och det ger dig inte mer lagringsutrymme. Dropbox Backup-planen erbjuder säkerhetskopiering till molnet för dina mappar på en Mac eller PC.

Molnlagring ger dig mer lagringsutrymme online i molnet som du kan använda för att spara filer och mappar. Med molnlagring är dina filer tillgängliga överallt där du använder Dropbox, och du kan dessutom organisera ditt innehåll, synka enheterna du är inloggad på och samarbeta med andra. Du kan använda molnlagring för att frigöra lagringsutrymme på dina datorer och andra enheter genom att enbart lagra innehåll online. Planer som Dropbox Plus, Family, Professional och Business erbjuder molnlagring för dina personliga och företagsrelaterade behov.

Vad är skillnaden mellan Basic- och Dropbox Backup-planen?
Dropbox Basic är en kostnadsfri plan som inkluderar funktionen säkerhetskopiering av dator, men storleken för dina säkerhetskopior är begränsad till det lagringsutrymme på 2 GB som ingår i planen.

Dropbox Backup-planen är en betald prenumeration som inkluderar samma funktioner som den kostnadsfria Basic-planen, men du får allt utrymme du behöver för att säkerhetskopiera en dator, plus tillgång till support via e-post och tillbakaspolning i Dropbox.

Går det att lägga till Backup för ett befintligt konto?
Dropbox Backup är en betald prenumeration som för närvarande bara är tillgängligt för vissa Dropbox-användare. Funktionen säkerhetskopiering av dator är tillgänglig i andra planer, men storleken på din säkerhetskopia begränsas av kontots lagringskapacitet.

Tar säkerhetskopior upp lagringsutrymme i mitt Dropbox-konto?
Med Dropbox Backup-planen räknas säkerhetskopiorna inte in i lagringsutrymmet på 2 GB som inkluderas i planen. I andra planer, som Dropbox Basic eller Plus, begränsas storleken på din säkerhetskopia av det tillgängliga lagringsutrymmet i planen.

Vad säkerhetskopieras?
Funktionen säkerhetskopiering av dator säkerhetskopierar automatiskt alla filer i mapparna du markerat under installationen, som Skrivbord, Dokument och Hämtade filer. Du kan se en komplett lista med alla filer som säkerhetskopierats till ditt Dropbox-konto i en mapp som heter "Min Mac [din enhets namn]" eller "Min PC [din enhets namn]".

Vad säkerhetskopieras inte?
Funktionen säkerhetskopiering av dator säkerhetskopierar inte filer från sekundära hårddiskar. Dropbox-klienten måste installeras på samma hårddisk som mapparna du vill säkerhetskopiera (detta är oftast hårddisken där operativsystemet installerats).

Du kan också välja att exkludera vissa filer och mappar från din säkerhetskopiering genom att högerklicka på dem i Dropbox-mappen i Utforskaren/Finder och välja Synka inte till dropbox.com.

Dropbox Backup-planen är utformad för att skapa säkerhetskopior av dina filer i molnet, och ska inte ses som en utökning av det lokala lagringsutrymmet. Funktioner associerade med molnlagring, som selektiv synkning, är inte tillgängliga för säkerhetskopiering i molnet. Det kan finnas fler begränsningar för säkerhetskopieringens funktionalitet.

Går det att inaktivera säkerhetskopiering av datorn?
Ja. I inställningarna i Dropbox-klienten kan du aktivera och inaktivera säkerhetskopiering av datorn eller välja vilka mappar som ska säkerhetskopieras. Att inaktivera säkerhetskopiering av datorn är inte samma sak som att säga upp prenumerationen.

Tar säkerhetskopiering av datorn bort filer från datorn?
Nej. Säkerhetskopieringen sparar en kopia av dina filer i ditt Dropbox-konto, och originalet ligger kvar på datorn. Om du raderar filerna från datorn eller Dropbox-kontot kommer de också att raderas från den andra platsen.

Du kan återställa raderade filer och mappar från din säkerhetskopia i upp till 30 dagar. När du återställer filer och mappar på dropbox.com återställs de också på din dator.

Obs! Om du vill exkludera specifika filer från din säkerhetskopiering, istället för att radera dem från din säkerhetskopiering och dator, högerklickar du på filnamnet i Dropbox-mappen eller Utforskaren/Finder och väljer Synka inte till dropbox.com.

Vad händer med min säkerhetskopia om jag ändrar eller säger upp planen?
Om du ändrar eller säger upp din plan kommer säkerhetskopian finnas kvar, men den kommer begränsas av lagringsutrymmet som finns tillgängligt i din plan. Överskrider du lagringsutrymmet stoppas automatisk säkerhetskopiering.

Finns det gränser för filstorlek i Backup-planen?
Nej. Med Dropbox Backup-planen kan du säkerhetskopia filer i alla storlekar.

Vad händer om jag redan har mer än en säkerhetskopia i mitt konto?
Dropbox Backup-planen erbjuder obegränsad säkerhetskopiering för endast en dator. Om du har ställt in flera säkerhetskopior i en annan Dropbox-plan kommer du bli ombedd att välja vilken av dem som ska upprätthållas av Dropbox Backup. Dina andra säkerhetskopieringar kommer stoppas och omfattas av lagringsutrymmet för ditt konto.

Hur kan jag få support från Dropbox?
Kunder med planen Dropbox Backup kan få hjälp från Dropbox hjälpcenter, community och via mejl.
Läs mer om hur du kontaktar support.