Dela en Dropbox-fil eller -mapp

När du delar en fil eller mapp via Dropbox får mottagaren ett mejl med en länk till filen eller mappen. Mottagaren måste ha ett Dropbox-konto och logga in på det kontot för att se eller redigera filen eller mappen. Om mottagaren inte har ett Dropbox-konto eller inte vill logga in för att se den, kan du istället dela med en skrivskyddad länk.

Du kan kontrollera om personer kan redigera eller bara visa dina filer och mappar när du delar dem och efter att du har delat dem. Redigeringar eller kommentarer som görs i en fil eller mapp uppdateras live för alla de har delats med.

Obs!

• Om du är Dropbox Business-användare och du delar en mapp med teammedlemmar läggs mappen automatiskt till i deras Dropbox-konton.
  • Om du delar en mapp med en enskild Dropbox-användare behöver användaren manuellt lägga till mappen till deras Dropbox-konto.

Andra användbara artiklar:

Dela en Dropbox-fil eller -mapp

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över filen eller mappen som du vill dela och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen på personen (eller personerna) du vill dela med och klicka för att välja dem från resultaten.
    • Obs! Du kan lägga till så många personer du vill.
  5. Välj Får redigera eller Får visa.
  6. Lägg till en anteckning om du vill och markera kryssrutan om du vill publicera anteckningen som en kommentar.
  7. Klicka på Dela fil eller Dela mapp.

Personen eller gruppen får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

I Dropbox-klienten

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka eller command-klicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Dela ....
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen på personen (eller personerna) du vill dela med och klicka för att välja dem från resultaten.
    • Obs! Du kan lägga till så många personer du vill.
  5. Välj Får redigera eller Får visa.
  6. Lägg till ett meddelande om du vill.
  7. Klicka på Delning.

Personen eller gruppen får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

I appen Dropbox för mobila enheter

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på "" (vertikal ellips på Android) eller "" (ellips på iPhone/iPad) bredvid filen eller mappen som du vill dela.
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Bjud in till fil.
  5. Tryck under Skicka till och skriv mejladressen, namnet eller gruppen på personen (eller personerna) du vill dela med.
  6. Tryck för att välja dem från resultaten.
    • Obs! Du kan lägga till så många personer du vill.
  7. Tryck för att välja Kan redigera (visa, kommentera och redigera), Kan visa (visa och kommentera men inte redigera) eller Skrivskyddad (endast visa – de kan inte se kommentarer).
  8. Tryck på Meddelande (valfritt) för att lägga till ett meddelande om du vill.
  9. Tryck på Dela.