Så här delar du en mapp eller fil i Dropbox

Du kan dela mappar och filer i ditt Dropbox-konto med vem som helst (även om de inte har något Dropbox-konto).

Du kan kontrollera om personer kan redigera, kommentera eller bara visa dina filer och mappar när du delar dem och efter att du har delat dem. Redigeringar eller kommentarer som görs i en fil eller mapp uppdateras live för alla de har delats med.

Andra användbara artiklar:

Dela en fil eller mapp på dropbox.com

Dela en fil eller mapp på Dropbox-webbplatsen:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer i den vänstra kolumnen.
  3. Håll markören över filen eller mappen du vill dela.
  4. Klicka på Delning.
  5. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  6. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox mobilapp

Dela en fil eller mapp med Dropbox mobilapp:

1. Tryck på Filer längst ner på skärmen.
  2. Tryck på ikonen med punkterna (...) under filen eller mappen du vill dela (iPhone eller iPad) eller bredvid filen eller mappen du vill dela (Android).
  3. Tryck på Dela.
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  5. Tryck på Dela. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox-mappen på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen på datorn.
  2. Högerklicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Delning.
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  5. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox i systemfältet/menyfältet

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  3. Håll markören över den fil eller mapp du vill dela.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter (...) intill filen eller mappen.
  5. Klicka på Dela ....
  6. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  7. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Är du ny på Dropbox?

Oavsett om du precis börjat använda Dropbox eller bara behöver lite repetition kan du få största möjliga nytta av ditt Dropbox-konto genom att använda vår självguidade utbildning eller våra virtuella, instruktörsledda kurser.