Dela en Dropbox-fil eller -mapp

Du kan dela mappar och filer i ditt Dropbox-konto med vem som helst (även om de inte har något Dropbox-konto).

Du kan kontrollera om personer kan redigera, kommentera eller bara visa dina filer och mappar när du delar dem och efter att du har delat dem. Redigeringar eller kommentarer som görs i en fil eller mapp uppdateras live för alla de har delats med.

Obs! Användare med enskilda Dropbox-konton behöver uttryckligen lägga till mappar du delar med dem i sina Dropbox-konton. Om du är medlem i ett Dropbox Business-team läggs alla personliga mappar du delar med andra teammedlemmar automatiskt till i deras Dropbox-konton.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela mappar.

Andra användbara artiklar:

Dela en fil eller mapp på dropbox.com

Dela en fil eller mapp via Dropbox-webbplatsen:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer i den vänstra kolumnen.
  3. Håll markören över filen eller mappen du vill dela.
  4. Klicka på Delning.
  5. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  6. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox mobilapp

Dela en fil eller mapp med Dropbox mobilapp:

1. Tryck på Filer längst ner på skärmen.
  2. Tryck på ikonen med punkterna (...) under filen eller mappen du vill dela (iPhone eller iPad) eller bredvid filen eller mappen du vill dela (Android).
  3. Tryck på Dela.
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  5. Tryck på Dela. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox-mappen på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen på datorn.
  2. Högerklicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Delning.
  4. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  5. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp med Dropbox i systemfältet/menyfältet

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  3. Håll markören över den fil eller mapp du vill dela.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter (...) intill filen eller mappen.
  5. Klicka på Dela ....
  6. Skriv mejladressen, namnet eller gruppen till den person (eller de personer) du vill dela med.
  7. Klicka på Delning. Mottagare får ett mejl med en länk till filen eller mappen.

Dela en fil eller mapp från Dropbox-klienten

Se hur du delar en fil eller mapp från klienten i den här stegvisa videon.