Ge skrivskyddad åtkomst till dina Dropbox-filer med delade länkar

Du kan dela en länk till en fil eller mapp från dropbox.com, datorn, mobilen eller surfplattan. Personer som får en delad länk eller delad fil kan dock inte ändra den ursprungliga filen på något sätt.

Obs! Google Dokument, Kalkylark och Presentationer tillåter redigeringsåtkomst som standard, men du kan ändra det till läsåtkomst när du skapar länken.

Är du Dropbox Professional- eller Business-kund kan du ange behörigheter för dina delade länkar.

Så här delar du med en länk från dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen du vill dela och klicka på Dela när den visas.
  3. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från Dropbox-mappen på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen på datorn.
  2. Högerklicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  5. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från Dropbox i systemfältet/menyfältet

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  3. Håll markören över en fil eller mapp som du vill dela.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter (...) intill filen eller mappen.
  5. Klicka på Dela ....
  6. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  7. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från mobilen eller surfplattan

1. Gå till den fil eller mapp du vill dela.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter ”(...)”.
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Skapa länk.
    • Har en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela intill Alla med länken får visa.
  5. Välj bland alternativen hur du vill dela länken.