Så här skapar och delar du Dropbox-länkar med skrivskyddad åtkomst

Du kan enkelt dela en länk till en fil eller mapp på dropbox.com eller Dropbox-klienten. Personer som får en skrivskyddad delad länk eller delad fil får dock inte ändra den ursprungliga filen på något sätt.

Dropbox Professional- och Business-kunder får även ändra inställningar för länkar och anpassa delade länkar med professionell varumärkesprofilering.

Obs!

• Microsoft Office-filer och Google Dokument, Kalkylark och Presentationer tillåter redigeringsåtkomst som standard, men du kan ändra till skrivskyddad åtkomst när du skapar länken.
  • Du kan inte skapa en delad länk till en begränsad mapp.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela mappar.

Dela en Dropbox-länk med skrivskyddad åtkomst

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över filen eller mappen som du vill dela och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
    • Om en länk inte har skapats klickar du på Skapa.
    • Om en länk har skapats väljer du Kan visa efter Dropbox-medlemmar med den här länken och klickar sedan på Kopiera länk.
  4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.

I Dropbox-klienten

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka eller command-klicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Dela ....
    • Klicka på Skapa länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk bredvid Kan visa om en länk har skapats.
  4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.