Skapa och dela Dropbox-länkar med skrivskyddad åtkomst

Du kan dela en länk till en fil eller mapp från dropbox.com, datorn, mobilen eller surfplattan. Personer som får en skrivskyddad delad länk eller delad fil får dock inte ändra den ursprungliga filen på något sätt.

Obs! Google Dokument, Kalkylark och Presentationer ger redigeringsbehörighet som standard, men du kan ändra den till skrivskyddad när du skapar länken.

Kunder med Dropbox Professional eller Business får ändra inställningar för delade länkar. Dropbox Professional-kunder får även anpassa delade länkar med professionellt varumärkesprofilering.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela mappar.

Så här delar du med en länk från dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över filen eller mappen du vill dela och klicka på Dela.
  4. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  5. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från Dropbox-mappen på datorn

1. Öppna Dropbox-mappen på datorn.
  2. Högerklicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  5. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från Dropbox i systemfältet/menyfältet

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  3. Håll markören över den fil eller mapp du vill dela.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter ”...” intill filen eller mappen.
  5. Klicka på Dela ....
  6. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  7. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från mobilen eller surfplattan

1. Gå till den fil eller mapp du vill dela.
  2. Tryck på ”” (ikonen med tre punkter).
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Skapa länk.
    • Har en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela intill Alla med länken får visa.
  5. Välj bland alternativen hur du vill dela länken.

Video: Hur du använder delade länkar

Se hur du använder delade länkar i den här stegvisa videon.