Se teamaktivitet på adminkonsolen

Uppdaterat May 14, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för vissa typer av administratörer med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise.

highlighter icon

Anmärkningar:

• Aktivitetsloggen är för närvarande inte fullt integrerad med Dropbox Capture.
  • Följande aktiviteter loggas: Inloggning, Länkad app för en medlem, Skapad delad länk.
  • Följande aktiviteter loggas inte: Raderade ett skärmklipp, Raderade en inspelning, Lade till en kommentar, Raderade en kommentar, Trimmade en inspelning.

I adminpanelen kan du hitta information om hur ditt team använder Dropbox, inklusive hur många licenser ditt team använder, bjuda in nya medlemmar och godkänna inbjudningar samt se statusen för din teammedlemmar.

Läs mer om adminpanelens funktioner.

Se på videon och få en rundtur i adminkonsolen.

Se teamaktivitet

Så här visar du teamets aktivitet:

1. Logga in på dropbox.com med dina inloggningsuppgifter som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Säkerhet.
  4. Under Övervakning klickar du på fliken Aktivitet
  5. Filtrera resultat för att visa den aktivitet du vill se. Du kan filtrera efter Datum, Aktiviteter, Personer, Deltagare och Innehållstyp
    • Om du vill filtrera efter aktiviteter klickar du på Aktiviteter.
    • Om du vill se aktivitet som ägt rum under en viss tidsperiod anger du ett start- och slutdatum under Datum.
    • För att se senaste aktiviteter för en eller flera teammedlemmar klickar du på Medlemmar och anger sedan namnet/namnen.
    • Om du vill skanna filer, mappar eller Paper-dokument lägger du till ett nyckelord i fältet bredvid Material.
highlighter icon

Anmärkningar:

• Användningsdata finns tillgängliga från och med januari 2017 eller då teamet började använda Dropbox.
  • Du kanske ser ett ”bearbetnings-meddelande” när du försöker visa datum vars data vi fortfarande bearbetar.
  • Diagrammet är tomt om ditt Dropbox-team är nytt, eftersom det inte finns några data att visa ännu.
  • Vill du se mer detaljerad information om teamets aktiviteter kan du även visa teamets delningsaktivitet.

Titta på den här video för en snabb genomgång av hur du visar teamets aktivitet.

Skapa och exportera teamaktivitetsrapport

Så här skapar och exporterar du en aktivitetsrapport:

1. Logga in på dropbox.com med dina inloggningsuppgifter som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsol.
  3. Klicka på Säkerhet.
  4. Under Övervakning klickar du på fliken Aktivitet
  5. Använd filtren för att välja datatyp och den tidsperiod du vill exportera.
  6. Klicka på ikonen Generera rapport (stapeldiagram i en kvadrat) till höger om dina filter.
  7. Välj de rapporttyper som du vill generera.
  8. Klicka på Skapa.

Rapporten sparas som en CSV-fil i en mapp som heter Dropbox Business-rapporter. Du får ett mejl när rapporten är klar.

Vad kan jag se i aktivitetsrapporterna?

Varje post i aktivitetsrapporten visar följande:

• Datum: Exakt datum och tid när en åtgärd utfördes
  • Medlem: Medlemmen som initierade åtgärden
  • Aktivitet: Information om själva händelsen
  • Innehåll: Filtyp

En teammedlems åtgärder visas i allmänhet i aktivitetsloggarna inom några timmar. Åtgärder visas som mest inom ett dygn.

För administratörer finns följande händelser i teamaktivitetsrapporterna:

• Appar
  • Kommentarer
  • Enheter
  • Domäner
  • Filåtgärder (endast Advanced och Enterprise)
  • Filinlämningar
  • Grupper
  • Inloggningar
  • Medlemmar
  • Paper
  • Lösenord
  • Rapporter
  • Skicka och spåra-aktivitet*
  • Delningar
  • Aktivitet på Signatursidan
  • SSO
  • Teammappar
  • Teampolicyer
  • Teamprofil
  • Tvåstegsautentisering

*Dessa händelser är endast tillgängliga för kunder med Dropbox Business och Business Plus.

†Dessa händelser är endast tillgängliga för kunder med en betald Dropbox Sign-plan, eller med Dropbox Standard, Advanced, Dropbox Business eller Business Plus.

Om du är administratör för ett teamkonto med Dropbox Advanced eller Enterprise kan du visa alla filrelaterade åtgärder i teamet. Filrelaterad aktivitet omfattar att lägga till, redigera, flytta och radera filer. Välj de här händelserna om du vill undersöka och felsöka i samband med problem, till exempel oavsiktliga raderingar av filer, filer eller mappar som ligger på fel ställe eller informationssäkerhetsgranskningar.

Replay i aktivitetsrapporten

Rapporten tillåter nu administratörer att granska teamets Replay-aktivitet, inklusive:

• När en teammedlem loggar in på Replay för första gången eller kopplar sitt Dropbox-konto till Replay
  • När en teammedlem laddar upp en fil till Replay, inklusive filnamn och uppladdare
  • När en teammedlem radera en fil, inklusive filnamnet, och vem som raderade den
  • Eventuella ändringar av teamets policyer för Replay-material
  • När länkar skapas eller modifieras för filer i Replay, inklusive:
    • Vilken fil de länkar till
    • Vilken teammedlemmar gjorde det
    • Om länken är vattenstämplad
    • Vem som har åtkomst:
      • Vem som helst: Alla med länken
      • Inloggade användare: Endast användare som är inloggade
      • Endast team: Endast medlemmar i ditt team
      • Team + godkända: Endast medlemmar i ditt team och godkända användare

Varför ser jag ”Dropbox” i kolumnen Namn?

Vid enstaka tillfällen kan Dropbox uppdatera listningar på ditt konto åt dig. Vissa administratörer kan se ”Dropbox” i kolumnen Medlem eftersom:

En teammedlem raderade en kapslad delad mapp

När en teammedlem raderar en kapslad delad mapp visas namnet på personen som raderade mappen som ”Dropbox”. Vissa typer av administratör kan se namnet på teammedlemmen genom att följa dessa steg:

1. Klicka på Skapa rapport.
  2. Öppna din rapport i Excel.
  3. Du kan se teammedlemmens mejladress i kolumnen ”Kontext”.

Du har bett Dropbox support om hjälp med en uppgift

Om du har kontaktat Dropbox support visas de åtgärder vi vidtar på sidan Aktivitet som en uppgift tilldelad till ”Dropbox”. Åtgärderna kan vara att bjuda in ursprungsgruppen med administratörer för ditt team. Dropbox supportteam gör dock ingenting på ditt konto utan behörighet.

Dropbox har uppdaterat ditt konto

Dropbox-systemet uppdaterar ibland ditt konto för att det ska vara aktuellt med nya Dropbox-produkter. Uppdateringarna visas på Aktivitetssidan som uppgifter som tilldelats till ”Dropbox”. Åtgärderna kan vara att byta namn på eller flytta teammappar eller uppdatera Dropbox-kontot med nya produkter. I övrigt gör Dropbox-systemet ingenting på kontot utan behörighet.