Så här annullerar eller lämnar du en Dropbox Family-plan

Uppdaterat Oct 13, 2023

Om du är Family-ansvarig för en Dropbox Family-plan kan du avbryta din prenumeration när som helst. Prenumerationen upphör i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

När prenumerationen upphör händer följande:

• Alla i planen (Family-chefen och medlemmarna) nergraderas till egna kostnadsfria Dropbox Basic-konton.
  • Alla planmedlemmar behåller åtkomst till alla sina filer och mappar samt allt material som delats med dem.
  • Alla medlemmar behåller en kopia av mappen Familjerum.
  • Alla med en kostnadsfri Basic-plan kan återställa raderade filer och återskapa tidigare versioner av filer i 30 dagar.
  • Medlemmar som överskrider lagringsutrymmet i Basic-kontot kan fortfarande nå sina filer men Dropbox slutar synka filerna till deras enheter.

Så här annullerar du en Dropbox Family-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Säg upp plan längst ner på sidan.
  6. Välj en anledning till att du annullerar.
  7. Klicka på Fortsätt med annulleringen. Du får ett bekräftelsemejl på att din prenumeration har avbrutits.
highlight icon

Obs! Family-ansvariga som köpt Dropbox Family via Dropbox mobilapp måste annullera via App Store på sin mobila enhet.

Lämna en Family-plan

Även om det bara är Family-ansvarig som kan annullera planen kan Family-medlemmar lämna Family-planen när som helst. När medlemmar lämnar planen nergraderas de till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto och förlorar åtkomsten till funktionerna och lagringsutrymmet i Dropbox Family.

Familjemedlemmar som lämnar en Family-plan behåller alla sina filer och mappar i sina individuella konton, samt allt material som delats med dem, men förlorar åtkomsten till mappen Familjerum. Om de överskrider lagringsutrymmet i Basic-kontot kan de fortfarande komma åt sina filer, men Dropbox slutar synka filer till deras enheter.

Så här lämnar du en Family-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Lämna plan längst ner på sidan.
highlight icon

Obs! Om den ansvariga för Family-planen avbryter planen kommer alla familjemedlemmar att konverteras till individuella kostnadsfria Dropbox Basic-konton. Individer kan behålla sin Basic-plan eller välja en annan plan som möter deras behov.