Så här loggar du in på Dropbox utan åtkomst till din mejladress

Du måste ha en aktiv mejladress för att kunna skapa ett Dropbox-konto. Dropbox kräver också att du har åtkomst till den här mejladressen för att kunna ändra kontots lösenord. Tack vare den här säkerhetsåtgärden kan vi skydda ditt konto mot obehörig åtkomst.

Har du inte åtkomst till mejladressen som är kopplad till ditt Dropbox-konto kan vi inte hjälpa dig att få tillbaka åtkomsten till kontot. Följ stegen i den här artikeln om du vill försöka få åtkomst till ditt Dropbox-konto igen.

Är du inte säker på vad du har för mejladress i Dropbox: Läs om hur du hittar mejladressen som är kopplad till ditt Dropbox-konto.

Avsnitt i den här artiklen:

1. Logga in på Dropbox när du vet vad du har för lösenord

Har du förlorat åtkomst till mejladressen kopplad till ditt Dropbox-konto men fortfarande kommer ihåg ditt lösenord kan du göra så här: prova att logga in på Dropbox-kontot och sedan omedelbart ändra mejladressen.

Jag ser ett felmeddelande som säger att lösenordet har gått ut

Dropbox återställer ibland lösenord som en förebyggande säkerhetsåtgärd för att skydda konton. Ta reda på om detta är problemet med ditt konto genom att logga in på ditt Dropbox-konto på nytt och jämföra meddelandet du ser med det här felmeddelandet.

• Om du inte ser det här felmeddelandet och inte har åtkomst till mejladressen eller lösenordet till ditt Dropbox-konto kan vi inte hjälpa dig med att återfå åtkomst till det kontot
  • Om du ser det här felmeddelandet och redan har fått ett automatiskt svar från oss, svara på mejlet och meddela att du ser det här felmeddelandet

2. Kontakta mejltjänstleverantören

Prova att kontakta din mejltjänstleverantör om du inte kan logga in på kontot för att få åtkomst till mejlkontot igen.

Det är bara mejltjänstleverantören som kan hjälpa dig att få åtkomst till din mejladress igen. Dropbox är ingen mejltjänstleverantör och kan inte kontakta sådana åt dig.

3. Så här återställer du Dropbox-lösenordet på en kopplad enhet

Kan du inte logga in på ditt konto och inte har åtkomst till mejladressen kan du återställa lösenordet genom att följa de här anvisningarna:

1. Prova att logga in på dropbox.com eller Dropbox-programmet med ditt utgångna lösenord.
  2. Går det inte att logga in klickar du på Jag kan inte återställa mitt konto från den här sidan längst ner.
  3. Klicka på Ja.
  4. Klicka på Skicka meddelanden. Nu skickas meddelanden till alla kopplade enheter.
  5. Klicka på Detaljer när du ser meddelandet på den kopplade enheten.
  6. Klicka på Fortsätt (webb) eller Ja (mobil).
  7. Ange en ny mejladress.
  8. Klicka på Skicka

Du får en länk för återställning av lösenord i inkorgen för din nya mejladress. Klicka på Återställ lösenord. Skriv sedan nytt lösenord och tryck på Skicka.

När du har återställt lösenordet ändras mejladressen för ditt Dropbox-konto till din nya mejladress.

4. Vad gör jag om inget av ovanstående fungerar?

Har du förlorat åtkomst till mejladressen för ditt Dropbox-konto och inte kan ändra lösenordet kan vi av säkerhetsskäl inte hjälpa dig att få återkomst till det kontot igen. Det är bara mejltjänstleverantören som kan hjälpa dig att få åtkomst ett mejlkonto igen. Kan mejltjänstleverantören hjälpa dig att få åtkomst igen kan du därefter begära en återställningslänk för lösenordet till ditt Dropbox-konto.