Hvad er låst tilstand for teams?

Opdateret Nov 16, 2023
person icon

I denne artikel beskrives en status, der gælder for nogle Dropbox-teamkonti.

highlight icon

Bemærk! Vi er ved at udrulle en ny version med låst tilstand. Før du læser denne artikel, skal du kontrollere, at den gælder for din version af låst tilstand.

 

Hvis du klikker på dette link og får vist en side, hvor der står, Du er ved at opsige Dropbox til teams og opløse teamet [Teamnavn], gælder oplysningerne i denne artikel ikke for dit team, og du bør læse denne artikel i stedet

 

Hvis du får vist en side, hvor der står, Vælg, hvad du vil stille op med teamfiler og -konti, gælder oplysningerne i denne artikel for dit team.

Dit team kan ende i låst tilstand, hvis din prøveperiode på Dropbox Standard, Business, Advanced eller Business Plus udløber, eller hvis du opsiger din teamplan.
highlight icon

Bemærk! Hvis en administrator ikke vælger, hvad der skal ske med teamkontoen inden for en bestemt tidsramme, kan teamkontoen blive slettet automatisk. Administratorer vil altid blive underrettet via e-mail, før deres teamkonto slettes automatisk.

Hvordan ved jeg, om mit team er i låst tilstand?

Du ved, at din teamkonto er i låst tilstand, hvis du får vist røde bannere med meddelelser øverst på siden på dropbox.com, og du har begrænset funktionalitet i Dropbox.

 

I låst tilstand:

  • Dine filer synkroniseres ikke.
  • Du kan ikke oprette eller uploade nye filer og mapper.
  • Du vil kunne se og downloade filer og mapper på din Dropbox-konto, men du vil ikke kunne redigere dem.
  • Nogle funktioner deaktiveres, f.eks. invitation af nye medlemmer, suspendering af medlemmer og administration af grupper.
  • Hvis du er på Dropbox Business, Business Plus eller tilmeldt betaadgang til Dropbox Standard eller Advanced, bliver alle underskriftsfunktioner deaktiveret på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen.

 

Sådan låser du dit team op 

Hvis du er teammedlemmer, kan du:

Hvis du er administrator, kan du have følgende muligheder til rådighed: 

Når dit team har været i låst tilstand i en vis periode, vil administratorer og medlemmer begynde at modtage e-mails med underretninger om, hvor meget tid de har til at udføre en af ovenstående handlinger. Hvis ingen administrator vælger en af disse tre muligheder inden for tidsrammen, vil teamkontoen automatisk blive slettet. 

highlight icon

Bemærk! Administratorer får besked via e-mail, før deres teamkonto bliver slettet automatisk.

Administratorer: Vælg, hvad du vil foretage dig, hvis dit team bliver låst

Sådan opgraderer du dit abonnement:

  1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Gennemgå muligheder i det røde banner øverst på skærmen.
  3. Klik på den blå knap Behold Dropbox til teams .
    • Bemærk! Hvis du ikke kan se denne mulighed, er dit hold ikke berettiget til at forny eller købe et teamabonnement.
  4. Udfyld dine faktureringsoplysninger.
highlight icon

Bemærk! Inden du opgraderer, kan du fjerne de brugere, som ikke har brug for at have adgang til teamindholdet, for at undgå at betale for unødvendige licenser. Du bør også annullere afventende invitationer, som ikke er vigtige.

5. Klik på Køb.
highlight icon

Bemærk! Når du har opgraderet, skal du invitere de medlemmer igen, der har forladt teamet, mens det var i låst tilstand. Disse medlemmer vil ikke have adgang til teamet, før de accepterer invitationen.

Når du opløser dit team:

  • Alle teammedlemmer og -administratorer får en Dropbox Basic-konto, som indeholder deres private mapper. 
  • Det indhold, der var i teamområdet, placeres i delte mapper, som er ejet af den teamadministrator, der startede opløsningen af teamet. Alle de brugere, der tidligere havde adgang til dette indhold, herunder administratorer, teammedlemmer og eksterne samarbejdspartnere, fortsætter med at have adgang til de delte mapper.

  • For at forhindre, at teammedlemmer og andre administratorer fortsat har adgang til det indhold, der var placeret i teamområdet, er det nemmest at konvertere deres konto til en Basic-konto, før du opløser teamet. Alternativt kan administratorer vælge at afbryde delingen af bestemte filer og mapper før eller efter opløsningen af teamet.
  • Indhold i Replay og Capture vil ikke være tilgængeligt, efter at teamet opløses.

Når et team opløses, sker der desuden følgende:

  • Teamstrukturen slettes.
  • Alle, der får adgang til delte mapper i teammapper, beholder deres tilladelser, så de kan se og interagere med indholdet i mapperne.
  • Afventende invitationer slettes.
  • Suspenderede brugere slettes.
  • Indhold, der er oprettet af slettede teammedlemmer, går tabt permanent, hvis der ikke udføres en kontooverførsel.
  • Arkivering af arkiverede mapper annulleres, og den teamadministrator, der startede opløsningen af teamet, ejer dem.
  • Slettede filer og mapper kan ikke gendannes.
  • Afventende anmodninger om underskrift annulleres.
  • Underskrevne dokumenter kan ikke redigeres, men kan stadig ses eller downloades af alle de brugere, der tidligere havde adgang til teammappen.
  • Teammedlemmer vil stadig eje de skabeloner til underskrivning, som de har oprettet.
  • Skabeloner til underskrivning vil blive låst. Hvis du køber Dropbox Essentials, Business eller Business Plus, får du adgang til skabelonerne igen.

 

Sådan opløser du dit team:

  1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Gennemgå muligheder i det røde banner øverst på skærmen.
  3. Klik på Annuller Dropbox, og opløs mit team.
  4. Vælg indstillingen Gem filerne, og flyt til private konti.
  5. Markér felterne ud for:
    • Jeg forstår, at afvikling eller sletning af teamet er permanent. Teamet [teamnavn] vil ikke længere findes.
    • Jeg forstår, at jeg vil miste de resterende dage af min gratis prøveversion for teams.
      • Bemærk! Dette vises kun, hvis du er på en gratis prøveversion til teams.
  6. Klik på Bekræft.

Dit team vil blive logget af, når opløsningen er færdig.

Når du sletter din teamkonto, bliver alt, der ejes af teamet, slettet permanent, og det kan ikke gendannes. Dette omfatter:

  • Teammedlemmernes konti
  • Alle administratorkonti, herunder den administrator, der startede sletningen af teamet
  • Alt indhold, der ejes af teamet, herunder delte mapper
    • Bemærk! Hvis din teamkonto slettes på grund af manglende handling fra teamadministratorerne, vil eksterne samarbejdspartnere med adgang til en delt mappe, som ejes af teamet, modtage en automatisk e-mail, der fortæller dem, at mappen snart vil blive slettet. For at give eksterne samarbejdspartnere tid til at gemme det indhold, som tilhører dem, vil sletning af eksternt delte mapper blive udskudt. Hvis dit team foretrækker at slette alle delt mappe med det samme uden at give eksterne samarbejdspartnere besked, skal en teamadministrator starte sletningen af teamet manuelt ved at følge nedenstående trin.
  • Private mapper 
  • Teammetadata

 

Sådan sletter du din teamkonto, mens den er i låst tilstand:

  1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Gennemgå muligheder i det røde banner øverst på skærmen.
  3. Klik på Annuller Dropbox, og opløs mit team.
  4. Vælg muligheden Slet alle filer og alle konti.
  5. Markér felterne ud for:
    • Jeg forstår, at afvikling eller sletning af teamet er permanent. Teamet [teamnavn] vil ikke længere findes.
    • Jeg forstår, at jeg vil miste de resterende dage af min gratis prøveversion for teams.
      • Bemærk! Dette vises kun, hvis du er på en gratis prøveversion til teams.
  6. Klik på Bekræft.

Dette starter sletningen af teamet. Du vil modtage en e-mail, når teamet er blevet slettet.

Hjalp denne artikel?

Det er vi kede af at høre.
Fortæl os, hvordan vi kan gøre det bedre:

Tak for din feedback!
Fortæl os, hvordan denne artikel hjalp dig:

Tak for din feedback!

Andre måder, du kan få hjælp på