Het beveiligingsdashboard van Dropbox Passwords gebruiken

Bijgewerkt Aug 14, 2023
person icon

Dropbox Passwords is beschikbaar voor klanten met een van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced of Enterprise. Als je deel uitmaakt van een team met een onderhandelde overeenkomst of een HIPAA BAA, moet je mogelijk een addendum ondertekenen om Dropbox Passwords te gebruiken.

Je kunt gegevens over je accounts inzien en openen op het beveiligingsdashboard van Dropbox Passwords. Hierop kun je zien of je accounts zijn gehackt of zwakke/hergebruikte wachtwoorden gebruiken.

Het beveiligingsdashboard bekijken

Het beveiligingsdashboard is alleen toegankelijk via de Dropbox Passwords-browserextensie. Je opent het beveiligingsdashboard als volgt:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je initialen in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu.
  3. Klik in de vervolgkeuzelijst op Beveiligingsdashboard. Vanaf het dashboard kun je Inbreuken en Wachtwoordwaarschuwingen bekijken.

Tabblad Inbreuken

Op het tabblad Inbreuken kun je zien of een account dat is gekoppeld aan een e-mailadres dat is opgeslagen in Passwords, is gehackt. Als je een melding wilt ontvangen als een account is gehackt, schakel dan inbreukbewaking in.

Tabblad Wachtwoordwaarschuwingen

Op het tabblad Wachtwoordwaarschuwingen kun je accounts filteren op wachtwoordstatussen Zwak, Hergebruikt of Alle. Je kunt accounts ook sorteren op A-Z, Z-A of Wachtwoordsterkte. Klik op de accountnaam voor specifieke details. Je ziet dan de gebruikersnaam, het wachtwoord, de wachtwoordsterkte, het websiteadres en de datum waarop het account is toegevoegd aan Dropbox Passwords.

Gebruik je Dropbox Passwords nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren.