Annullera en Dropbox-provperiod

Om du har registrerat dig för en kostnadsfri provperiod för en Dropbox-plan för enskilda personer som Dropbox Plus eller Professional kan du annullera den innan den tar slut så att du inte debiteras.

Om du inte annullerar din kostnadsfria provperiod innan den tar slut kommer du att debiteras för prenumerationen med den faktureringsinformation som du eventuellt angav när du registrerade dig.

Obs! En kostnadsfri provperiod är inte samma sak som ett Dropbox Basic-konto, som också är kostnadsfritt. Läs om hur man raderar ett Dropbox Basic-konto i stället.

Läs om hur du annullerar din kostnadsfria provperiod om du registrerat dig med en mobil eller surfplatta.

Läs om hur du annullerar en kostnadsfri provperiod för Dropbox Business.

Annullera en Dropbox-provperiod

Om du registrerade dig för en kostnadsfri provperiod på en dator kan du annullera den på dropbox.com. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Plan
  5. Klicka på Hantera plan.
  6. Klicka på Avbryt provperiod.
  7. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  8. Välj en anledning till att du annullerar.
  9. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.

Du får ett bekräftelsemejl på att din kostnadsfria provperiod har annullerats. Om du registrerade dig med ett kreditkort nedgraderas din plan till Dropbox Basic i slutet av provperioden. Om du registrerade dig med PayPal kommer din provperiod att ta slut och din plan nedgraderas omedelbart.

Obs! Om du har registrerat dig för en kostnadsfri provperiod på en mobil enhet ska du annullera provperioden från din butik för mobila applikationer eller enhetsinställningarna.

Villkor för den kostnadsfria provperioden

När du registrerade dig för din gratis Dropbox-provperiod fick du ett e-postmeddelande från no-reply@dropbox.com med villkoren för provprenumerationen, inklusive längden på provperioden. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen. Du hittar även villkoren för provperioden på faktureringssidan i dina kontoinställningar.

Om du avslutar din gratis provperiod innan den tar slut kommer du inte att debiteras för planen. När du avbryter en gratis provperiod:

• Ditt konto nedgraderas till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan. Om du registrerade dig med ett kreditkort nedgraderas ditt konto i slutet av provperioden. Om du registrerade dig med PayPal kommer ditt konto att nedgraderas omedelbart.
  • Du behåller åtkomst till alla dina filer och mappar samt allt material som delats med dig.
  • Ditt konto begränsas till 2 GB lagringsutrymme enligt Dropbox Basic. Om du överskrider den gränsen kommer ditt konto att sluta synkroniseras till dina enheter.
  • Du kan återställa raderade filer och återställa tidigare filversioner i 30 dagar.

Kontrollera att annulleringen har bearbetats

När du annullerar din kostnadsfria provperiod med Dropbox får du ett bekräftelsemejl från no-reply@dropbox.com. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen. Du kan även kontrollera sidan Plan i dina kontoinställningar för att bekräfta att din plan har nedgraderats till Basic.

Om du debiterades för en Dropbox-prenumeration

Om din gratis provperiod tar slut och du har debiterats för en prenumeration kan du nedgradera till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto genom att annullera din nuvarande prenumeration. Ditt konto kommer att nedgraderas i slutet av faktureringscykeln.

Om du försökte annullera din provperiod innan den tog slut men debiterades för en prenumeration kontrollerar du dina supportalternativ för mer hjälp.

Lösa problem vid annullering av en gratis provperiod

Det du bör känna till först

• Om du raderar eller avinstallerar Dropbox-appen från din telefon eller dator leder det inte till att din gratis provperiod annulleras eller att ditt konto raderas. Det enda som händer är att appen tas bort.
  • Om du annullerar den kostnadsfria provperioden leder det inte till att Dropbox-appen tas bort från din telefon eller dator. Det enda som händer är att ditt konto nedgraderas till en kostnadsfri Basic-plan.

Kontrollera ditt nästa faktureringsdatum
Du kan se tidigare och framtida faktureringsdatum på faktureringssidan i dina kontoinställningardropbox.com/account/billing.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot
Om det finns en Dropbox-debitering på din faktura men inte kommer ihåg vilket e-postkonto som du registrerade dig med kan du kolla upp debiteringen med det här transaktions-ID:verktyget.
Läs mer om hur du letar upp kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Hitta din nuvarande Dropbox-plan
Om du inte är säker på vilken typ av konto som du har för närvarande kan du logga in på dropbox.com och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar

I de flesta fall gör Dropbox inte några återbetalningar. För att sluta debiteras i framtiden ska du annullera din nuvarande prenumeration och nedgradera till ett kostnadsfritt Basic-konto. Om du tror att det skett ett fel i faktureringen ska du kontrollera dina supportalternativ för att få mer hjälp.

Obs! När du annullerar en prenumeration börjar detta efter att din nuvarande faktureringsperiod har tagit slut. Om du vill kontrollera eller ändra din faktureringscykel kan du gå till faktureringssidan i dina kontoinställningar.