Annullera en kostnadsfri provperiod med Plus eller Professional

Om du registrerat dig för en kostnadsfri provperiod med Dropbox Plus eller Professional, hittar du information i den här artikeln om hur du annullerar provperioden innan den upphör, så att du inte debiteras. Om du inte annullerar din kostnadsfria provperiod innan den upphör, kommer du att debiteras för Dropbox Plus eller Professional med den faktureringsinformation du använde när du registrerade dig för provperioden.

Obs! En kostnadsfri provperiod är inte samma sak som ett Dropbox Basic-konto, som också är kostnadsfritt. Läs om hur man raderar ett Dropbox Basic-konto i stället.

Läs i stället om hur man annullerar en kostnadsfri provperiod med Dropbox Business.

Annullera en kostnadsfri provperiod med Dropbox Plus eller Professional

Om du registrerat dig för den kostnadsfria testversionen med en mobil eller surfplatta (via iTunes eller Google Play)

Läs om hur du annullerar din kostnadsfria provperiod om du registrerat dig med en mobil eller surfplatta.

Om du registrerat dig för den kostnadsfria testversionen via en stationär eller bärbar dator (via Dropbox)

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild eller ansiktsikon längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Plan.
  5. Klicka på Hantera plan.
  6. Klicka på Avbryt provperiod.
  7. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.
  8. Välj orsak för att du avbryter.
  9. Klicka på Jag vill fortfarande nergradera.

Du får ett bekräftelsemejl på att din kostnadsfria provperiod har annullerats. Om du registrerat dig med ett kreditkort nergraderas din plan i slutet av provperioden. Om du registrerat dig med PayPal upphör provperioden omedelbart.

Obs: Om du tar bort eller avinstallerar Dropbox-appen från din mobil eller dator avslutar detta inte den kostnadsfria provperioden. Om du annullerar den kostnadsfria provperioden raderas inte Dropbox-appen från din mobil eller dator. Du nergraderas bara till ett kostnadsfritt Basic-konto.

Villkor för den kostnadsfria provperioden

När du registrerade dig för din kostnadsfria provperiod fick du ett mejl från Dropbox som angav längden på provperioden och annan information om den. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen.

Om du annullerar din kostnadsfria provperiod innan den gått ut, nergraderas du vid slutet av provperioden eller omedelbart, beroende på hur du ursprungligen registrerade dig. Om du registrerat dig med ett kreditkort nergraderas planen vid slutet av provperioden. Om du registrerat dig med PayPal avslutas provperioden omedelbart.

När din plan nergraderats kommer du att ha ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto med 2 GB lagringsutrymme och alla dina filer ligger kvar i ditt Dropbox-konto. Beroende på hur mycket av det lagringsutrymmet du använder, kan det hända att filerna slutar synka från din dator.

Kontrollera om en kostnadsfri provperiod annullerats

När du annullerar din kostnadsfria provperiod med Dropbox får du ett bekräftelsemejl från Dropbox. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen.

Om du debiterats för Dropbox Plus eller Professional

Om din kostnadsfria provperiod redan tagit slut och du har börjat debiteras för Dropbox Plus eller Professional, kan du genast nergradera till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto genom att annullera din nuvarande prenumeration.Dina Plus- eller Professional-funktioner nergraderas vid slutet av din faktureringscykel men du förlorar inte någon av dina filer och du debiteras inte på nästa faktureringsdatum.

Kontrollera ditt nästa faktureringsdatum

Läs om hur du kan visa dina tidigare fakturor från Dropbox och se ditt nästa faktureringsdatum.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot

Om du har en Dropbox-debitering på din faktura men inte kommer ihåg vilket mejlkonto du använt för att registrera dig, kan du slå upp debiteringen med detta verktyg för transaktions-ID.

Läs mer om hur du letar upp kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Hitta din aktuella Dropbox-plan

Om du inte är säker på vilken kontotyp du har just nu kan du logga in på dropbox.com och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar

I de flesta fall gör Dropbox inte några återbetalningar. För att sluta debiteras i framtiden ska du annullera din nuvarande prenumeration och nergradera till ett kostnadsfritt Basic-konto.

Om du i stället vill radera ditt Dropbox-konto helt och hållet kan du läsa hur du gör det i denna artikel.