Felsök delade länkar

Om din delade länk inte fungerar eller om den visar ett 404-fel ska du kontrollera följande:

Har du raderat filen eller mappen?

Din delade länk fungerar inte om filen eller mappen raderades. Om du återskapar den raderade filen eller mappen kommer den delade länken att fungera igen.

Har du inaktiverat länken?

Så här kontrollerar du om länken är inaktiverad:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Delad på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Länkar.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter ... intill länken du har problem med.
  5. Klicka på Länkinställningar.
  6. Klicka på Inställningar.
  7. Klicka antingen på Länk för redigering eller Länk för visning beroende på vilken typ av länk som du vill kontrollera.
  8. Kontrollera om Aktivera nerladdningar är påslagen.

Om du inte ser länken i listan kan du ha raderat den. Det går att skapa en ny länk till filen eller mappen du vill dela.

Har länken upphört att gälla?

Om du har ett Dropbox Professional- eller Dropbox Business-konto och har ställt in ett utgångsdatum för den delade länken, kan den ha upphört att gälla. I det fallet måste du skapa en ny länk till filen eller mappen.

Ligger filen i en delad mapp?

Om du är med i ett Dropbox Business-team och filen du försöker dela finns i en delad mapp kan mappens ägare ha ändrat inställningarna så att länkar enbart kan delas med andra teammedlemmar. Teamadministratören kan också inaktivera möjligheten att dela länkar med personer utanför teamet.

Har länken spärrats?

Dropbox blockerar delade länkar när de orsakar ovanligt stora trafikmängder eller när de bryter mot vår policy för användning (genom att till exempel sprida skräppost eller sabotageprogram). Läs mer om blockerade länkar

Har du spolat tillbaka ditt Dropbox-konto?

Om du nyligen spolat tillbaka Dropbox-kontot kan det hända att din delade länk inte fungerar som förväntat. Vi rekommenderar att du gör följande:

1. Gå till sidan för delade länkar.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter (...) intill länken du har problem med.
  3. Klicka på Ta bort länk.
  4. Skapa en ny delad länk till filen.

Öppnas den delade länken inte i webbläsaren?

Om du klickar på en delad länk och den inte öppnas kan det bero på ett problem med webbläsaren. Åtgärda detta genom att logga ut ur Dropbox och klicka på den delade länken igen.

Fungerar länken fortfarande inte?

Om du fortfarande har problem med en delad länk rekommenderar vi att du kontaktar personen som skapat den delade länken eller kontaktar support om det är du som skapat länken.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att hantera filbehörigheter.