Oversigt over teamområde og medlemsmapper

I denne artikel beskrives en funktion, der kun er tilgængelig for nogle Dropbox Business-teams.

Med det nye Dropbox Business har dit team et fælles teamområde. Alle i teamet har adgang til teamområdet, og alle får vist den samme mappestruktur. I teamområdet findes der to forskellige typer mapper:

Teammappe: I en teammappe kan hver fil eller mappe deles med forskellige grupper af mennesker. Du kan vælge, om du vil give andre lov til at se eller redigere filerne i en teammappe – eller du kan vælge helt at blokere for adgang til mappen.

Teammedlemsmappe: Teammedlemsmappen er dit område, og du vælger selv, om du vil dele filer og mapper i din teammedlemsmappe eller ej.

Se, hvordan du konfigurerer dit teams mappestruktur

Afsnit i artiklen:

Din teammedlemsmappe er lilla og har dit navn.

Sådan deler du i en teammedlemsmappe

Du kan dele filer og mapper i din teammedlemsmappe ved hjælp af delte mapper og delte links. Du beslutter, hvem der skal have adgang til indholdet.

Hvis du inviteres til en mappe, der ikke er placeret i teamområdet, kan du tilføje mappen i din teammedlemsmappe. Når du modtager en invitation til en mappe, vil invitationen vise, hvor du kan tilføje mappen: enten i din teammedlemsmappe eller en teammappe. Når du tilføjer mappen, har du adgang til mappens indhold i din Dropbox-konto.

Bemærk! Hvis du deler en fil eller mappe i din teammedlemsmappe, er det kun den valgte fil eller mappe, der deles. Der er ikke andet i din teammedlemsmappe, der deles, medmindre du vælger at dele det.

Sådan deltager du i et team med en eksisterende Dropbox-konto

Hvis du har tilmeldt dig dit Dropbox Business-team med en eksisterende Dropbox-konto, vil din teammedlemsmappe indeholde alle dine eksisterende filer. Du kan flytte det indhold, som skal deles med dit team, til teamområdet.

Teamområde

Teamområdet deles med alle i teamet. Teamområdet ser ens ud for alle teammedlemmer, og de får vist den samme mappestruktur.

Sådan deler du i teamområdet

Hele teamet har adgang til teamområdet, men det betyder ikke, at alle teammedlemmer har adgang til alt indholdet. Du kan angive forskellige tilladelser til mapper:

• Kan redigere: Du kan se, redigere og administrere adgangen til indholdet af mappen
  • Kan se: Du kan se indholdet af mappen
  • Ingen adgang: Du kan ikke se indholdet af mappen

Som standard vil alle med tilladelsen Kan redigere til en mappe have tilladelse til at redigere alle underordnede mapper. Du kan f.eks. redigere mappen "Design", og du kan redigere alle undermapper til mappen "Design", medmindre der angivet begrænset adgang til en undermappe.

Administrer, hvem der kan se eller redigere dine filer.

Rediger adgangen til en mappe i teamområdet

Hvis du har tilladelsen Kan redigere til en mappe, kan du ændre, hvem der har adgang til mappen.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til den mappe, du vil ændre adgangstilladelser for.
  4. Peg på mappen, og vælg Del.
    • Du kan tilføje brugere eller grupper, du vil dele med, ved at angive deres navne eller e-mailadresser i tekstfeltet. Når du har tilføjet medlemmer og valgt deres adgangstilladelse, klikker du på Del.
    • Du kan fjerne enkelte brugere eller grupper ved at klikke på Fjern ud for deres navn.

I vinduet Del kan du se, hvem der har adgang til mappen, og deres adgangstilladelser. Kan redigere eller Kan se vises ud for de respektive teammedlemmer og grupper.

Designteamet kan f.eks. have mappen "Design" i teamområdet, som det kun er designgruppen, der har adgang til. Designteamet kan vælge at invitere specifikke brugere til mapper under mappen "Design".

Fejlen Ingen adgang til mappen

De mapper, du ikke har adgang til, vises med et gråt minustegn over mappen. Hvis du forsøger at åbne en af disse mapper, vises fejlen: Ingen adgang til mappen "mappenavn".

Hvis du ikke har adgang til en mappe, vises denne fejlmeddelelse.

Sådan flytter du filer og mapper til teamområdet
Teammedlemmer og administratorer kan flytte en delt mappe til teamområdet, så længe følgende krav er opfyldt:

1) Brugeren har redigeringsadgang til den mappe, der skal flyttes. Det kan du kontrollere med følgende trin:

1. Klik på Administrer til højre for mappen.
  2. Se Kan redigere til højre for den enkelte bruger eller gruppe.

2) Der er valgt Mappemedlemmer for indstillingen Administrer adgang. Det kan du kontrollere med følgende trin:

1. Klik på Administrer til højre for mappen.
  2. Klik på Mappeindstillinger.
  3. Se, om Mappemedlemmer findes på rullemenuen ud for Administrer adgang.

3) Mappen ejes af en person i samme team som den bruger, der flytter den til teamområdet.

Bemærk! Du kan ikke flytte en mappe, hvis du ikke har redigeringsadgang til den mappe, du forsøger at flytte mappen til.

Sådan flytter du filer og mapper ud af teamområdet

Teammedlemmer og administratorer kan flytte en delt mappe fra teamområdet, så længe følgende krav er opfyldt:

• Mappen indeholder ikke nogen delte undermapper
  • Mappen og dens undermapper er ikke angivet til Kun invitation
  • Teammedlemmet eller administratoren har redigeringsadgang til den overordnede mappe
  • Teammedlemmet eller administratoren har redigeringsadgang til mappen
  • Alle medlemmer af din Dropbox Business-konto med redigeringstilladelse er valgt for indstillingen Administrer medlemskab for mappen
  • Der er valgt Alle for indstillingen Ekstern deling

Bemærk! Du kan ikke flytte en mappe, hvis du ikke har redigeringsadgang til den mappe, du forsøger at flytte mappen til.

Sådan kopierer du mapper i teamområdet

Når du kopierer en mappe i teamområdet, er det mappens indhold, der kopieres. De tilladelser, der er angivet for mappen, kopieres ikke. Hvis du indsætter en mappe i en del af teamområdet, hvor du har tilladelsen Kan redigere, vil mappen have de samme tilladelser som den nye placering.

Eksempel: En mindre arbejdsgruppe har adgang til mappen "Nye logodesign". Du kopierer mappen "Nye logodesign" og indsætter den i mappen "Marketing", som hele dit team har adgang til. Alle i dit team har nu adgang til kopien af "Nye logodesign" i mappen "Marketing".

Hvad betyder ikonerne på mine mapper?

Ikonerne på mapperne i din Dropbox-konto viser, hvilken type mappe du bruger.

Blå mappe med bygningsikon.

En mappe med et bygningsikon er blevet delt med hele eller en del af dit Dropbox Business-team. Den er en del af teamområdet. Den kan også være delt med personer uden for dit team.

Lilla mappe med personikon

En lilla mappe med et personikon viser, at mappen er din teammedlemsmappe. Din teammedlemsmappe kan kun ses af dig. Du kan vælge at dele indholdet af din teammedlemsmappe.

Blå mappe

En blå mappe uden ikon bruges til de mapper i din teammedlemsmappe, som ikke er delt.

Bemærk! Udseendet af mapperne varierer efter, hvor du får dem vist. Disse ikoner er fra dropbox.com.

Mine mappeikoner ligner ikke de beskrevne ikoner

Hvis du havde adgang til teamområdet før 9. april 2018, kan du stadig få vist nogle ældre ikoner. Hvis dine mapper ikke har de ikoner, som beskrives i denne artikel, er de muligvis ikke blevet opdateret endnu.

Du kan opdatere til de nye ikoner ved at re-synkronisere din Dropbox-mappe. Du re-synkroniserer din mappe ved at deaktivere synkronisering af mapperne i computerappen via selektiv synkronisering og derefter synkronisere dem igen.

Teammedlemsmappe

Din teammedlemsmappe er dit område. Du har kontrollen over, hvilke filer og mapper i området der deles.

Din teammedlemsmappe er navngivet efter dig, og du kan ikke omdøbe den: Hvis du hedder Jane Hansen, så hedder din mappe “Jane Hansen”.

Selvom din teammedlemsmappe er dit område, kan teamadministratorer få adgang til den via administratorpanelet eller ved at logge på som din konto.

Eksempel på teamområde

Du hedder Jane Hansen, og du arbejder i designafdelingen i firmaet Firma. Du er lige blevet tilmeldt dit Dropbox Business-team.

I din Dropbox-konto kan du se et teamområde med navnet Firma. Når du klikker på det, får du vist en række mapper:

• Jane Hansen: Dette er er din teammedlemsmappe.
  • Design: Denne mappe indeholder filer og mapper til designprojekter. Du har adgang til alle filerne i mappen.
  • Marketing: Der vises et gråt minustegn ud for mappeikonet Marketing. Hvis du forsøger at åbne Marketing, får du vist en fejlmeddelelse: Ingen adgang til mappen "Marketing".

Sådan administrerer du teamområdet

Administratorer kan vælge, om alle medlemmer kan redigere teamområdet på øverste niveau, eller om det kun er administratorer, der har adgang til det. Det øverste niveau er de første mapper, du kan se i sektionen Filer på din konto på dropbox.com.

Sådan ændrer du indstillingen:

1. Log på dropbox.com med din administratorkonto.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Redigering på øverste niveau under Indhold.
  5. Klik på rullelisten, og vælg den rette indstilling for dit team.
    • Alle: Alle teammedlemmer kan redigere teamområdet på øverste niveau.
    • Kun administratorer: Kun administratorer kan redigere teamområdet på øverste niveau. Teammedlemmer kan hverken tilføje filer eller mapper på dette niveau i teamområdet.
  6. Klik på Gem.

Hvis du vælger Kun administratorer, skal du bruge fanen Indhold til at tilføje, slette, omdøbe og flytte indhold på øverste niveau i teamområdet.

Hvis du vælger Alle, kan du enten bruge fanen Indhold, dropbox.com eller computerappen til at redigere det øverste niveau i teamområdet.

Indholdsstyring

I indholdsstyringen kan du organisere mappestrukturen i teamområdet. Her kan teamadministratorer også administrere medlemskabet for delt indhold.

Opret en mappe på øverste niveau i teamområdet:

1. Log på dropbox.com med din administratorkonto.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Ny mappe.
  5. Vælg, om alle i teamet eller kun bestemte medlemmer af teamet skal have adgang til mappen.
  6. Vælg, om medlemmer skal have tilladelsen Kan redigere eller Kan se til mappens indhold.

Administrer adgangen til en mappe:

1. Log på dropbox.com med din administratorkonto.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Administrer ud for mappen.
  5. Find den gruppe eller person, du vil redigere, i det viste vindue.
  6. Klik på rullemenuen, og vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.

Teammedlemsmapper

Du kan få adgang til teammedlemsmapper ved at logge på som bruger eller under Medlemmer på fanen Indhold.

Hvis du har brug for hjælp til teamområdet eller medlemsmapperne, eller hvis du vil annullere din Dropbox Business-plan eller dit prøveabonnement, bedes du kontakte Dropbox Support.