Administratorer: Sådan bruger du administratorfunktionen til teammapper

Opdateret Jun 03, 2024
person icon

I denne artikel beskrives en funktion, som er tilgængelig for nogle typer administratorer på Dropbox-teamkonti.  Hvis du er et teammedlem, der leder efter oplysninger om, hvordan du kan administrere teammappen, skal du læse denne artikel.

Administratorfunktionen til teammapper er et værktøj til organisering af strukturen af teammapper. Nogle typer administratorer kan også administrere medlemskab af teammapper og delte undermapper.

Sådan åbner du administratorfunktionen for teammapper:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon for dit team.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.

Sådan opretter du en teammappe

Sådan opretter du en teammappe:
  1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Opret teammappe i højre side.
    • Dette vil oprette en teammappe på øverste niveau. Du kan også vælge at oprette en teammappe inden i en teammappe. Det gør du ved at klikke på en mappe og derefter klikke på Ny mappe.
  5. Skriv et navn til den nye teammappe i feltet under Navn.
  6. Vælg, om du vil dele den nye teammappe med Alle på [teamnavn] eller kun med bestemte personer
    • Fjern markeringen i feltet ud for Automatisk synkronisering af denne mappe til medlemmers computere for at forhindre automatisk synkronisering.
  7. Klik på Opret.
  8. Hvis du valgte at dele mappen med bestemte personer, vises et pop op-vindue. Angiv navnene på de grupper eller personer, du vil dele teammappen med, og klik på rullemenuen for at vælge, om du vil give folk redigeringsadgang eller skrivebeskyttet adgang.
  9. Klik på Tilføj.
    • Bemærk! Teammappen deles kun med andre, når du har angivet deres navn eller e-mailadresser og klikker på Tilføj. Hvis du annullerer denne skærm uden at tilføje nogen, vil teammappen ikke blive delt med andre, og den vil kun være synlig for administratoren fra administratorpanelet.
highlighter icon

Bemærk!

Sådan omdøber du en teammappe

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på ikonet "..." (tre prikker) ud for den teammappe, du vil tilpasse.
  5. Klik på Omdøb.
  6. Rediger navnet på teammappen i tekstfeltet.
  7. Klik på Omdøb.

Navnet ændres for alle medlemmerne af teammappen.

Sådan omdøber du en undermappe i en teammappe

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Gå til den undermappe, du vil omdøbe.
  3. Markér undermappen, og vælg Omdøb.
  4. Skriv et nyt navn til undermappen.
  5. Klik på Enter.

Navnet ændres for alle medlemmerne af undermappens overordnede mappe. De personer, der ikke er medlem af den overordnede mappe, ser det gamle navn.

Flyt undermapper ud af teammappen

Teammedlemmer får vist en advarsel om, at eksisterende brugere vil miste adgang, når de flytter undermapper ud af teammappen.

Sådan sletter du en teammappe

highlighter icon

Bemærk! Afhængigt af teamets indstilling for administration af indhold på øverste niveau kan teammedlemmer muligvis slette teammapper på øverste niveau. Administratorer kan administrere indstillingen fra administratorpanelet. Det er dog kun administratorer, der kan gendanne slettede teammapper.

Sådan sletter du en teammappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Gå til den teammappe, du vil slette.
  3. Klik på “...” (tre prikker) ud for navnet på teammappen.
  4. Klik på Slet.
  5. Klik på Slet igen for at bekræfte.

Når en teammappe slettes, fjernes den fra teamområdet. Alle, der tidligere har haft adgang til den, vil dog fortsat have adgang. Hvis du vil have adgang til en slettet teammappe, skal du gå til Hjem i sidepanelet yderst til venstre og klikke på Vis slettede filer i sidepanelet.

Sådan arkiverer du en teammappe

highlighter icon

Bemærk! Arkivering fjerner alle medlemmer fra teammappen og placerer teammappen under fanen Arkivering. Administratorer kan stadig få adgang til en arkiveret teammappe via administratorfunktionen til teammapper. Arkiverede teammapper er ikke tilgængelige for teammedlemmer. Kun administratorer kan arkivere en teammappe.

Sådan arkiverer du en teammappe:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på "..." (tre prikker) ud for den teammappe, du vil tilpasse.
  5. Klik på Arkivér.

Under fanen Arkiv skal du klikke på tandhjulsikonet ud for en arkiveret teammappe, hvis du vil:

• Gendan mappen.
  • Slet teammappen permanent.

Sådan gendanner du en slettet teammappe

highlighter icon

Bemærk! Kun administratorer kan gendanne eller slette en teammappe permanent, efter at den er blevet slettet.

Sådan gendanner du en slettet teammappe:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold i venstre sidepanel.
  4. Klik på Vis slettede filer i højre side.
  5. Vælg den teammappe, du vil gendanne.
  6. Klik på Gendan

Alle, der tidligere har haft adgang, kan nu se den gendannede teammappe i teamområdet. Hvis du vil forhindre, at andre fortsat har adgang til teammappen, skal en administrator slette den permanent.

Sådan sletter du en teammappe permanent

Du kan slette en teammappe på øverste niveau permanent, hvis den allerede er arkiveret. De filer eller mapper, du sletter permanent, kan ikke gendannes.

Sådan sletter du en teammappe permanent:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Arkiveret.
  5. Klik på afkrydsningsfeltet ud for den arkiverede mappe, du vil slette permanent.
  6. Klik på Slet permanent i højre side.
  7. Klik på Slet permanent igen for at bekræfte.

Nedgrader din konto

Hvis du annullerer din Dropbox-teamkonto, mister du adgangen til administratorfunktionen for teammapper. Det betyder, at du mister adgangen til arkiverede teammapper. Hvis der er teammapper, du ikke vil miste adgangen til, anbefales det at dele alle teammapper på din konto med gruppen Alle i [TEAMNAVN].

Sådan opsiger eller nedgraderer du din Dropbox-teamkonto:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Arkivér , og gendan de teammapper, du stadig vil have adgang til.
  5. Når mappen er gendannet, skal du klikke på tandhjulsikonet ud for teammappen.
  6. Klik på Administrer adgang.
  7. Tilføj gruppen Alle i [TEAMNAVN] .
  8. Gentag for alle de teammapper, du har gendannet.

Hvis du vil have, at bestemte teammedlemmer mister adgangen til teammapper, når du annullerer, skal du dele teammappen med en anden gruppe end Alle i [TEAMNAVN] (f.eks. en gruppe, der kun indeholder de teammedlemmer, der skal have adgang til teammappen efter annulleringen). Dette trin er vigtigt, da du ikke kan ændre de grupper, der er inviteret til en teammappe, efter at du har annulleret.