Ter ondertekening verzenden met HelloSign

Dankzij de integratie van Dropbox en HelloSign kun je bestanden verzenden voor e-handtekeningen of bestanden zelf elektronisch ondertekenen, zonder Dropbox te verlaten. De ondertekende bestanden worden automatisch opgeslagen in je Dropbox-account.

Opmerking: meer informatie over HelloSign kun je vinden in het HelloSign-helpcentrum.

Dropbox en HelloSign koppelen

Wanneer je voor het eerst via Dropbox een bestand verzendt voor ondertekening, wordt je gevraagd om je Dropbox- en HelloSign-accounts te koppelen en de servicevoorwaarden te accepteren. Er wordt een gratis HelloSign-account gemaakt met het e-mailadres dat je gebruikt voor Dropbox. Als je al een HelloSign-account hebt met hetzelfde e-mailadres als je Dropbox-account, worden de accounts gekoppeld. Nadat je accounts zijn gekoppeld, kun je je ook aanmelden bij HelloSign.com door op Aanmelden met Dropbox te klikken.

Een bestand verzenden voor een handtekening of een bestand ondertekenen

Je kunt een bestand in Dropbox verzenden voor ondertekening of een bestand zelf ondertekenen. Dat doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van het bestand aan en klik op het selectievakje dat verschijnt aan de linkerkant.
  3. Klik op het pijltje naast Delen boven de bestandsminiatuur in de rechterzijbalk.
    • Als de miniatuur niet wordt weergegeven, klik je op het pijlpictogram in de rechterzijbalk.
  4. Klik op Verzenden voor handtekening.
  5. Kies wie moet ondertekenen.
    • Als jij de enige ondertekenaar bent, klik je op Ik ben de enige ondertekenaar.
    • Als je niet de enige ondertekenaar bent, typ je de naam en het e-mailadres van de andere ondertekenaar in de vakken. Klik op Nog een ondertekenaar toevoegen als je meer ondertekenaars wilt toevoegen. Wil je jezelf als ondertekenaar toevoegen, klik je op Mezelf toevoegen als ondertekenaar . Als je een ondertekenaar wilt verwijderen, klik je op X naast het e-mailadres. Om de ondertekenaars opnieuw te ordenen, schakel je de optie Volgorde ondertekenaars instellen in en versleep je de ondertekenaars met de acht stippen naast hun namen.
    • Als je een bijlage van een ondertekenaar wilt aanvragen, klik je op het paperclippictogram naast het e-mailadres van de ondertekenaar (beschikbaar op de HelloSign Standard- en Premium-abonnementen).
  6. Klik op Volgende in de rechterbovenhoek.
  7. Sleep velden naar het document waarin ondertekenaars hun handtekening moeten zetten. Wijs elk veld toe aan een ondertekenaar in de rechterzijbalk.
    Opmerking: aan elke ondertekenaar moet ten minste één niet‑datumveld zijn toegewezen voordat je kunt doorgaan naar de volgende stap.
  8. Klik op Volgende in de rechterbovenhoek.
  9. Kies een bestandsnaam en een Dropbox-maplocatie voor het ondertekende exemplaar van het bestand.
    Opmerking: het originele bestand behoudt zijn naam en wordt niet verplaatst.
  10. Klik op Volgende in de rechterbovenhoek.
  11. Bevestig je ondertekenaars en voeg de personen toe die je wilt kopiëren op de aanvraag.
  12. Voeg eventueel een e-mailbericht toe.
  13. Klik op Verzenden voor handtekening.

Wanneer je bestanden zijn ondertekend, ontvangen jij en alle ondertekenaars een e‑mailbevestiging. Je ondertekende bestanden worden automatisch opgeslagen in je Dropbox-account (op de locatie die jij hebt gekozen) en in je gekoppelde HelloSign-account. Als je een ondertekend bestand verwijdert uit Dropbox of HelloSign, is het nog steeds opgeslagen in het andere account.

Terwijl een bestand wacht op ondertekening, wordt er in je Dropbox-account een niet-definitieve PDF-versie van het bestand opgeslagen op de locatie die je hebt gekozen. Het bestand krijgt de naam '[bestandsnaam](in behandeling).pdf'. Als het bestand is ondertekend, wordt dat bestand vervangen door een ondertekende versie van het PDF-bestand met de naam '[bestandsnaam](ondertekend).pdf'.

Volg en beheer handtekeningaanvragen

Je kunt je HelloSign-handtekeningaanvragen volgen en beheren rechtstreeks vanuit Dropbox. Log om aan de slag te gaan in op het HelloSign voor Dropbox-dashboard en:

• Zoek de bestanden die je nodig hebt met behulp van de Zoekbalk bovenaan.
  • Klik op de knop Handtekening aanvragen om een handtekening aan te vragen.
  • Klik op het tabblad In behandeling om je lopende aanvragen te volgen en te beheren. Je kunt:
    • De status, de ondertekenaar en de datum van de huidige status bekijken.
    • Klikken op de '' (drie puntjes) aan de rechterkant om verschillende acties uit te voeren, afhankelijk van de status, zoals Annuleren, Verwijderen, Downloaden, Voorbeeldweergave of Herinnering sturen.
    • Klikken om een bestand te selecteren en de details aan de rechterkant te bekijken.
  • Klikken op het tabblad Voltooid om je voltooide aanvragen te beheren. Je kunt:
    • Klikken op de '' (drie puntjes) om verschillende acties uit te voeren.
    • Klikken om een bestand te selecteren en de details aan de rechterkant te bekijken.

Je ontvangt ook Dropbox- en e-mailmeldingen naarmate je aanvragen vorderen. Ga naar het HelloSign-helpcentrum voor hulp bij het maken van sjablonen, het aanvragen van handtekeningen, het beheren van je aanvragen en meer.

Houd rekening met de aanvraag, de grootte en de opslaglimieten

Als het HelloSign-account dat je aan je Dropbox-account hebt gekoppeld een beperkt gratis abonnement heeft (dit is het standaardabonnement), dan kun je 3 gratis handtekeningen per maand aanvragen. Meer informatie over het beperkte gratis abonnement en hoe je kunt upgraden.

Afzonderlijke bestanden die worden geüpload voor ondertekening, mogen niet groter zijn dan 40 MB of 500 pagina's. Meer informatie over de ondersteunde bestandstypen en -grootten.

Ondertekende bestanden nemen opslagruimte in beslag in je Dropbox-account. Als je onvoldoende ruimte hebt in je Dropbox-account terwijl een bestand in behandeling is (op een handtekening wacht), zie je een foutbericht en wordt de ondertekende versie van het bestand alleen opgeslagen op je HelloSign-account en niet op je Dropbox-account. Meer informatie over hoeveel opslagruimte je hebt en hoe je meer ruimte kunt kopen.

Beheerders: de HelloSign-integratie voor je team beheren

Dropbox Business-beheerders kunnen de integratie van HelloSign in- of uitschakelen voor hun gehele Dropbox Business-team.

De integratie in- of uitschakelen:

1. Meld je aan op dropbox.com met de inloggegevens van je beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole aan de linkerkant.
  3. Klik op Instellingen aan de linkerkant.
  4. Scrol omlaag naar Aanvullende instellingen en klik op Verzenden voor handtekening.
  5. Zet de optie op Aan of Uit.