Mensen uitnodigen voor je Dropbox Business-team

Nadat je een Dropbox Business-team hebt gemaakt, kun je gebruikers in je bedrijf of organisatie uitnodigen om lid te worden. Je kunt leden afzonderlijk of meerdere leden tegelijk uitnodigen. Je hebt een licentie nodig voor elke persoon die je uitnodigt voor je team.

Opmerking: Je kunt geen Dropbox-gebruiker uitnodigen die al lid is van een ander Dropbox Business-team. Die gebruiker kan alleen lid worden van je team als een ander e‑mailadres wordt gebruikt of als het huidige team wordt verlaten.

Leden afzonderlijk uitnodigen voor je team via e‑mail

Nieuwe leden uitnodigen voor je Dropbox Business-team via e‑mail:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Voer de e‑mailadressen in van de mensen die je wilt uitnodigen en klik op Uitnodigingen verzenden.

Opmerkingen:

Meerdere leden tegelijk uitnodigen voor je team met een uitnodigingslink voor teams

Als je team een Dropbox Business Standard- of Advanced-abonnement of een Business-proefperiode heeft, kun je leden ook uitnodigen via een uitnodigingslink voor teams. Iedereen die deze link ontvangt, kan lid worden van je team. Een uitnodigingslink voor teams maken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Selecteer een vervaldatum voor de link in het vervolgkeuzemenu onder Link voor uitnodiging.
  6. Klik op Link maken.
  7. Klik op Link kopiëren.
  8. Deel de link via de gewenste communicatiemethode.

Meerdere leden tegelijk uitnodigen voor je team met een CSV-bestand

Je kunt meerdere nieuwe leden tegelijk uitnodigen voor je Dropbox Business-team. Hiervoor moet je een speciaal voor dit doel ontworpen spreadsheet (CSV-bestand) uploaden waarin je het e‑mailadres, de voornaam, de achternaam en de groep (of het team) van elk lid hebt ingevuld. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Klik op CSV-bestand importeren.
  6. Klik op Sjabloon downloaden en vul het CSV-bestand in.
  7. Importeer het ingevulde CSV-bestand.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Lidmaatschapsaanvragen beheren

Beheerders kunnen niet alleen gebruikers uitnodigen om lid te worden van een Dropbox Business-team, maar ook beheren hoe gebruikers hun team kunnen vinden en er lid van kunnen worden.

Wijzigen hoe gebruikers je team kunnen vinden en er lid van kunnen worden:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Lidmaatschap.
  5. Schakel de instelling die je wilt wijzigen in of uit.
    • Als je Collega's kunnen het team vinden inschakelt, kunnen gebruikers je team vinden en lidmaatschap aanvragen. Als je het vakje onder deze instelling aanvinkt, kunnen gebruikers in het domein van je bedrijf automatisch lid worden zonder je goedkeuring.

Openstaande aanvragen handmatig goedkeuren of weigeren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik onder Lidmaatschapsaanvragen op Uitnodiging verzenden of Sluiten naast de aanvraag die je wilt goedkeuren of weigeren.

Een uitnodiging annuleren die nog niet is geaccepteerd:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Beheren in het vak met de titel [x] leden zijn in behandeling.
  5. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) naast de uitnodiging die je wilt annuleren.
  6. Klik op Uitnodiging intrekken.