Mensen uitnodigen voor je Dropbox Business-team

Nadat je een Dropbox Business-team hebt gemaakt, kun je gebruikers in je bedrijf of organisatie uitnodigen om lid te worden.

Mensen uitnodigen om lid te worden van je Dropbox Business-team

Je hebt een licentie nodig voor elke persoon die je uitnodigt voor je Dropbox Busines-team. Je kunt leden afzonderlijk uitnodigen, maar je kunt ook meerdere leden tegelijk uitnodigen via een CSV-bestand (een spreadsheet).

Leden afzonderlijk uitnodigen voor je team

Voer deze stappen uit om nieuwe leden uit te nodigen voor je Dropbox Business-team:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Voer de e‑mailadressen in van de mensen die je wilt uitnodigen en klik op Uitnodigingen verzenden.

Zitten er mensen bij die al een zakelijk Dropbox-account hebben? Vraag in dat geval of ze een bestaand persoonlijk Dropbox-account willen omzetten in een Dropbox Business-account, of een nieuw account willen maken.

Opmerking: Je kunt geen Dropbox-gebruiker uitnodigen die al lid is van een ander Dropbox Business-team. Probeer de uitnodiging in dat geval naar een ander e‑mailadres te sturen.

Meerdere leden tegelijk uitnodigen voor je team

Je kunt meerdere nieuwe leden tegelijk uitnodigen voor je Dropbox Business-team. Hiervoor moet je een speciaal voor dit doel ontworpen spreadsheet (CSV-bestand) uploaden waarin je het e‑mailadres, de voornaam, de achternaam en de groep (of het team) van elk lid hebt ingevuld. Dat doe je zo:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Klik op CSV-bestand importeren.
  6. Klik op Sjabloon downloaden en vul het CSV-bestand in.
  7. Importeer het ingevulde CSV-bestand.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Lidmaatschapsaanvragen beheren voor je Dropbox Business-team

Beheerders kunnen gebruikers uitnodigen om lid te worden van een Dropbox Business-team, maar gebruikers kunnen ook zelf vragen of ze lid mogen worden via een lidmaatschapsaanvraag

Lidmaatschapsaanvragen bekijken

Dropbox Business-beheerders kunnen aanvragen handmatig goedkeuren.

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Toestaan

Het is momenteel niet mogelijk om een lidmaatschapsaanvraag handmatig te weigeren. Aanvragen die je niet wilt goedkeuren, kun je ongewijzigd laten staan.

Instellingen voor lidmaatschapsaanvragen wijzigen

Beheerders van Dropbox Business-teams en gratis teams kunnen de instellingen voor lidmaatschapsaanvragen wijzigen.

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole (betaald) of Team (gratis).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Lidmaatschap (betaald) of Instellingen voor goedkeuring van leden (gratis).
  5. Kies hoe gebruikers je team kunnen vinden en er lid van kunnen worden.