Mensen uitnodigen voor je Dropbox Business-team

Afhankelijk van je rol en machtigingen kun je mensen uitnodigen voor je Dropbox Business team. Teambeheerders en beheerders van gebruikersbeheer kunnen nieuwe mensen uitnodigen voor een Dropbox Business team. Teamleden kunnen mensen uitnodigen voor een Dropbox Business team als een beheerder dat toestaat.

Opmerkingen

• Iedere persoon die toegevoegd is aan je team heeft een licentie nodig. Als je iemand uitnodigt voor je team, wordt er een extra licentie in rekening gebracht als je er geen beschikbaar hebt.
  • Als je iemand uitnodigt met een e-mailadres dat overeenkomt met het bedrijfsdomein van een van de teambeheerders, wordt diegene automatisch aan je team toegevoegd en krijgt diegene automatisch een licentie.
  • Als de persoon die je wilt uitnodigen al in een ander Dropbox Business team zit, kun je hem/haar niet uitnodigen voor jouw team. Hij/zij kan alleen lid worden van je team door een ander e-mailadres te gebruiken of zijn/haar huidige team te verlaten.
  • Als de persoon die je wilt uitnodigen Inloggen met Apple heeft gebruikt en zijn/haar e-mailadres verborgen heeft, moet hij/zij dat e-mailadres updaten voordat hij/zij toegevoegd kan worden aan je Dropbox Business team. Je kunt iemand met een @privaterelay.appleid.com e-mailadres niet toevoegen aan een Dropbox Business team.

Beheerders: nodig mensen uit voor je Dropbox Business team

Beheerders kunnen individuele personen uitnodigen via e-mail en groepen personen uitnodigen via een uitnodigingslink voor een groep of via een CSV-bestand. Volg hieronder de instructies voor de methode die je wilt gebruiken.

Ontdek hoe je lidmaatschapinstellingen voor je Dropbox Business team beheert.

Individuele personen uitnodigen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Typ het e-mailadres van de persoon/personen die je uit wilt nodigen.
  6. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Een groep uitnodigen met een uitnodigingslink voor teams

De functie uitnodigingslink voor teams is alleen beschikbaar voor Dropbox Business teams met een Standard of Advanced abonnement en teams met een Dropbox Business proefperiode. Om mensen met een uitnodigingslink uit te nodigen doe je het volgende:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Selecteer een vervaldatum voor de link in het vervolgkeuzemenu onder Link voor uitnodiging.
  6. Klik op Link maken.
  7. Klik op Link kopiëren.
  8. Deel de link via e-mail, tekst, Slack, of de methode die je het liefst gebruikt. Iedereen die deze link ontvangt, kan lid worden van je team.

Mensen uit je Google-contacten uitnodigen

Je kunt mensen uit je Google-contacten afzonderlijk of in bulk uitnodigen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Klik op Google-contacten importeren.
  6. Volg de prompts om Google de benodigde machtigingen te geven.
  7. Klik op het vakje naast het contact/de contacten die je wilt uitnodigen of Selecteer alles.
    • Opmerking: Je kunt ook de zoekbalk gebruiken om de persoon te zoeken die je wilt uitnodigen.
  8. Klik op Selecteer.
  9. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Beheerders kunnen hun Google-contacten loskoppelen net zoals ze elke andere integratie beheren op de pagina App-integraties van de beheerconsole. Klik naast Google Directory op Instellingen en Loskoppelen. Hiermee verwijder je alle machtigingen van Google en koppel je alle Google-contacten los, tenzij de machtigingen worden vernieuwd.

• Opmerking: Door je Google Directory los te koppelen, trek je geen uitnodigingen in en verwijder je geen teamleden die zijn uitgenodigd via je Google-contacten.

Een groep uitnodigen met een CSV-bestand

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Klik op CSV-bestand importeren.
  6. Klik op Sjabloon downloaden en vul het CSV-bestand in.
  7. Importeer het ingevulde CSV-bestand.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Teamleden: mensen uitnodigen voor je Dropbox Business team

Teamleden kunnen individuele personen uitnodigen via e-mail als hun beheerder dat toestaat. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Teams en groepen weergeven.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
    • Als je Leden uitnodigen niet ziet staan, heeft je beheerder deze functie mogelijk uitgeschakeld voor jouw team. Klik in plaats daarvan op Leden voorstellen om een voorstel naar je teambeheerder te sturen.
  5. Typ het e-mailadres van de persoon/personen die je uit wilt nodigen.
  6. Klik op Uitnodigen om deel te nemen.