Een vertrouwde contactpersoon toevoegen aan je kluis

Bijgewerkt Aug 10, 2023
person icon

Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van een kluis die de functie Dropbox Vault gebruiken. Deze functie is beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional- of Family-abonnement. Als je een vertrouwde contactpersoon voor de kluis van iemand anders bent, lees je het artikel over vertrouwde contactpersonen.

Nadat je een kluis hebt ingesteld met Dropbox Vault, kun je deze delen met maximaal vijf vertrouwde contactpersonen. Een vertrouwde contactpersoon kan je kluis niet openen of bewerken, maar wel alle bestanden in één keer downloaden als zipbestand.

Een vertrouwde contactpersoon heeft je pincode niet nodig om de inhoud van je kluis te downloaden, maar kan het wachtwoord van het eigen Dropbox-account gebruiken. Dropbox stuurt je een e‑mail wanneer een vertrouwde contactpersoon de bestanden downloadt uit je kluis.

highlight icon

Opmerkingen:

• Een vertrouwde contactpersoon die geen Dropbox-account heeft, moet een account maken om de uitnodiging te kunnen accepteren. (Je kunt deze persoon gewoon uitnodigen. De e-mailuitnodiging bevat instructies om een Dropbox-account te maken.)
  • Mac-gebruikers die hun systeem hebben bijgewerkt naar de laatste versie van Dropbox for macOS, hebben niet langer toegang tot Vault via de Dropbox-desktop-app. Je hebt nog wel toegang tot Vault op  dropbox.com en in de mobiele Dropbox-app.

Iemand uitnodigen als vertrouwde contactpersoon

Je kunt een vertrouwde contactpersoon uitnodigen op dropbox.com. De vertrouwde contactpersoon ontvangt nu een uitnodiging per e‑mail. Je kunt je uitnodigingen voor vertrouwde contactpersonen bekijken en beheren in de instellingen van de kluis.

Je kunt als volgt een vertrouwde contactpersoon uitnodigen voor je kluis:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Kluis in de lijst met bestanden en mappen.
  3. Voer je pincode in.
  4. Klik op de tab Instellingen.
  5. Klik op Contactpersoon uitnodigen.
  6. Voer het e‑mailadres van de vertrouwde contactpersoon in en voeg eventueel een bericht toe.
  7. Klik op Verzenden.

Vertrouwde contactpersonen bekijken of verwijderen

Je kunt als volgt je vertrouwde contactpersonen bekijken of verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Kluis in de lijst met bestanden en mappen.
  3. Voer je pincode in.
  4. Klik op de tab Instellingen.
  5. Bekijk onder Vertrouwde contactpersonen de lijst met vertrouwde contactpersonen.
    • Als je een vertrouwde contactpersoon wilt verwijderen, klik je op (drie puntjes) naast de naam van de gewenste persoon en vervolgens op Toegang intrekken.