Teammapper: Oversigt

En teammappe er et effektivt værktøj til at dele med dit team. Teammapper er tilgængelige i Dropbox Business og for gratis Dropbox-teams. Med teammapper kan du:

• Automatisk synkronisere indholdet i teammapper til alle gruppemedlemmer
  • Vælge at dele enkeltfiler eller mapper i en teammappe

Få mere at vide om:

Teammapper til Dropbox Business

Nogle teams har adgang til den nye struktur med teammapper. Hvis du ser et lilla mappeikon med en person på dropbox.com, har du det nye teamområde. Læs mere om teamområdet.

Hvis du ikke har den lilla mappe, har dit team standardteammapper. Læs videre for at få flere oplysninger.

Sådan opretter du en teammappe

Administratorer kan oprette teammapper i administratorpanelet. Hvis du er teammedlem, og du gerne vil have oprettet en ny teammappe, skal du kontakte din administrator for at få hjælp.

Video: Sådan opretter du en delt mappe i en teammappe

Se, hvordan du opretter og deler en undermappe fra en teammappe, i denne trinvise videovejledning.

Teammapper og grupper

Teammapper deles med grupper og er samlestedet for et teams indhold. Gruppen tildeles en rolle (enten som redaktør eller seer) til teammappen.

Hvis du har brug for at få adgang til en teammappe, som du ikke er medlem af, skal du kontakte din administrator for at blive føjet til den relevante gruppe.

Bemærk! Dropbox Business-teamadministratorer ejer og administrerer teammapper.

Få mere at vide om at administrere teammapper.

Del indhold i teammapper

Hvis du har redigeringsadgang til den mappe, du vil dele, og din administrator tillader deling med eksterne personer, kan du dele indholdet i din teammappe med samarbejdspartnere uden for din gruppe.

Sådan deler du en mappe i en teammappe:

1. Log på dropbox.com med din arbejdskonto.
  2. Klik på din teammappe.
  3. Find den mappe, du vil dele.
  4. Vælg Del.
  5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den person, du vil invitere, i tekstfeltet.
    • Navne med blåt er teammedlemmer.
    • Navne med gult er ikke medlem af dit team.
  6. Vælg Del.

Dem, du inviterer, skal acceptere invitationen, inden de kan få adgang til indholdet i mappen.

Se, hvordan du deler indhold i teammapper, i den trinvise videovejledning nedenfor.

Personer, der kun har adgang til mapper i teammapperne og ikke til selve teammapperne:

• Modtager mappen som en delt mappe
  • Har ikke adgang til teammappen eller andre af mapperne
  • Kan ikke se mappestrukturen

Bemærk! Teamadministratorer kan begrænse din mulighed for at invitere andre til mapper i teammapper.

Gendan mapper i teammapper

Når du gendanner en mappe, der er placeret i en teammappe, gendannes også denne mappes delingstilladelser. Hvis en mappe var delt med Jane Smith, før den blev slettet, vil den igen være delt med Jane Smith, efter at den er gendannet.

Hvis du ikke ønsker, at tidligere medlemmer skal have adgang til mappen, efter at du har gendannet den, skal du gendanne mappen og derefter fjerne dem fra mappen.

Roller i teammapper

Teamadministratorer tildeler gruppen en rolle, når en teammappe deles:

• Redaktør: Din gruppe kan redigere teammappen og alt indhold i mappen.
  • Skrivebeskyttet: Din gruppe kan se indholdet i teammappen. Teamadministratorer kan give adgang til redigering i undermapper i teammappen.

Kan jeg begrænse adgangen til en mappe i en teammappe?

Ja. Hvis en mappe i en teammappe kun skal være tilgængelig for bestemte teammedlemmer, kan du oprette en mappe med begrænset adgang.

Kan jeg flytte en eksisterende delt mappe til en teammappe?

Hvis du ejer en delt mappe, kan du flytte den delte mappe til en teammappe på denne måde:

• Trække den delte mappe til en teammappe på computeren
  • Flytte mappen på www.dropbox.com

Kan jeg flytte en teammappe?

Nej, teammapper findes på den samme placering for alle medlemmer: i din primære Dropbox-mappe.

Kan jeg omdøbe mapper i teammapper?

Ja, du kan omdøbe mapper i teammapper.

Bemærk! Hvis en mappe i en teammappe omdøbes, ser alle medlemmerne af den overordnede mappe det nye navn. De personer, der kun er medlemmer af mappen i teammappen, ser stadig det oprindelige navn.

Kan jeg dele et link til en teammappe?

Nej, du kan ikke dele et link til en hel teammappe. Hvis indstillingerne for mappen tillader det, kan du dele links til indhold i en teammappe.

Hvorfor blev min teammappe automatisk synkroniseret til min computer?

Når der tilføjes en teammappe til din konto, bliver mappen automatisk synkroniseret til alle dine forbundne enheder. Du kan bruge selektiv synkronisering, hvis du vil forhindre, at bestemte mapper synkroniseres til dine enheder.

Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Hvordan kan jeg se, om jeg bruger en teammappe?

Teammapper vises med andre ikoner end delte mapper:

Ikon for teammappe på en Windows-computer
Ikon for teammappe på Mac

Hvordan får jeg adgang til teammapper?

Teammapper er tilgængelige for Dropbox Business-teams. Hvis du vil bruge teammapper, kan du opgradere til Dropbox Business. Dropbox Business-konti er udviklet til teams med mindst tre brugere.

Teammapper til gratis Dropbox-teams

Når du opretter et gratis Dropbox-team, genereres der en teammappe automatisk. Teammappen deles med alle medlemmer af dit team. Når du tilføjer et nyt medlem til dit team, bliver teammappen automatisk føjet til vedkommendes konto.

Del indhold i teammappen

Sådan deler du en mappe i en teammappe:

1. Log på dropbox.com med din arbejdskonto.
  2. Klik på din teammappe.
  3. Find den mappe, du vil dele.
  4. Vælg Del.
  5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den person, du vil invitere, i tekstfeltet.
    • Navne med blåt er teammedlemmer.
    • Navne med gult er ikke medlem af dit team.
  6. Vælg Del.

Dem, du inviterer, skal acceptere invitationen, inden de kan få adgang til indholdet i mappen.

Personer, der kun kan få adgang til mapper i teammappen og ikke til selve teammappen:

• Modtager mappen som en delt mappe
  • Har ikke adgang til teammappen eller andre af mapperne
  • Kan ikke se mappestrukturen

Kan jeg begrænse adgangen til en mappe i en teammappe?

Ja. Hvis en mappe i en teammappe kun skal være tilgængelig for bestemte teammedlemmer, kan du oprette en mappe med begrænset adgang.

Kan jeg flytte en eksisterende delt mappe til en teammappe?

Hvis du ejer en delt mappe, kan du flytte den delte mappe til en teammappe ved at:

• Trække den delte mappe til en teammappe på computeren
  • Flytte mappen på www.dropbox.com

Kan jeg omdøbe eller slette en teammappe?

Nej, teammapper kan ikke omdøbes eller slettes.

Hvis du kun er medlem af en mappe i teammappen, kan du omdøbe eller slette den delte mappe. Disse ændringer gælder dog kun din egen konto, og de påvirker ikke andre medlemmer af mappen.

Hvordan fjerner jeg en teammappe fra mine forbundne enheder?

Du kan bruge selektiv synkronisering, hvis du vil forhindre, at bestemte mapper synkroniseres til dine enheder.

Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Kan jeg flytte en teammappe?

Nej, teammapper findes på den samme placering for alle medlemmer: i din primære Dropbox-mappe.

Kan jeg omdøbe mapper i teammapper?

Ja, du kan omdøbe mapper i teammapper.

Bemærk! Hvis en mappe i en teammappe omdøbes, ser alle medlemmerne af den overordnede mappe det nye navn. De personer, der kun er medlemmer af mappen i teammappen, ser stadig det oprindelige navn.

Kan jeg dele et link til en teammappe?

Nej, du kan ikke dele et link til hele teammappen. Hvis indstillingerne for mappen tillader det, kan du dele links til indhold i en teammappe.