Dropbox Passwords installeren en aanmelden

Het aantal aanmeldgegevens en betaalkaarten die je kunt opslaan en het aantal apparaten waarop je Dropbox Passwords kunt gebruiken, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Controleer welk abonnement je hebt.

• Dropbox-gebruikers met een Basic-abonnement kunnen maximaal 50 aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op maximaal 3 apparaten.
  • Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional-, Family- of Business-abonnement kunnen onbeperkt aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten.

Opmerkingen:

Dropbox Passwords is een browserextensie en een mobiele app van Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Dropbox Passwords downloadt en installeert en je apparaten eraan koppelt.

Opmerking: De Dropbox Passwords-desktopapp kan niet meer worden gedownload.

Meer informatie over hoe je met Dropbox Passwords je accounts, inclusief gebruikersnamen en wachtwoorden, kunt opslaan

De mobiele Dropbox Passwords-app downloaden

De mobiele Dropbox Passwords-app downloaden:

Controleer of je de juiste systeemvereisten hebt voor de mobiele Dropbox Passwords-app.

De Dropbox Passwords-browserextensie installeren

De Dropbox Passwords-browserextensie stelt sterke wachtwoorden voor je accounts voor, slaat je accounts op en vult automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden in. De extensie is beschikbaar voor Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge en Safari. Ga naar deze pagina om de browserextensie te installeren.

Meer informatie over het gebruik van de Dropbox Passwords-browserextensie.

Je voor de eerste keer aanmelden bij Dropbox Passwords

Als je je voor de eerste keer aanmeldt bij de mobiele Dropbox Passwords-app, gebruik je het e-mailadres en wachtwoord van je Dropbox-account. Als je op je apparaat al bent aangemeld bij Dropbox, word je ook automatisch aangemeld bij Dropbox Passwords.

Als je je voor de eerste keer aanmeldt bij de Dropbox Passwords-browserextensie, meld je je eerst aan bij dropbox.com.

Belangrijke opmerking: bewaar de herstelwoorden die je van Dropbox Passwords krijgt bij het instellen van je account. Als je je herstelwoorden niet opslaat, kun je de toegang tot je account kwijtraken.

Meer apparaten koppelen aan Dropbox Passwords

Als je een nieuw apparaat wilt koppelen, download je de app of installeer je de browserextensie en meld je je aan. Dropbox Passwords stuurt een melding naar alle apparaten die je al hebt gekoppeld aan Dropbox Passwords om het nieuwe apparaat te bevestigen dat je wilt koppelen.

• Als je niet automatisch een melding ontvangt op je gekoppelde apparaten, open je de Dropbox Passwords-app of -browserextensie. Je wordt gevraagd het nieuwe apparaat te bevestigen.
  • Als je geen gekoppeld apparaat hebt, vraagt Dropbox Passwords je om je herstelwoorden in te voeren die je tijdens het instellen hebt ontvangen, in hun oorspronkelijke volgorde. Meer informatie over herstelwoorden
  • Als je een Dropbox Basic-gebruiker bent en al 3 apparaten hebt gekoppeld, moet je je abonnement upgraden om meer apparaten te koppelen. Elke gekoppelde browserextensie of mobiele app telt mee voor je apparaatlimiet.

Apparaten loskoppelen van Dropbox Passwords

Als je een apparaat wilt loskoppelen van Dropbox Passwords, volg je de instructies om je op afstand af te melden op een apparaat.

Automatisch invullen inschakelen in de mobiele app

Je kunt Automatisch invullen inschakelen in de mobiele Dropbox Passwords-app om de gebruikersnamen en wachtwoorden van je account automatisch in te vullen op websites en in apps. Dit doe je als volgt:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Automatisch invullen inschakelen.
  4. Tik op Naar Instellingen (Android) of volg de instructies (iPhone/iPad).

De app of browserextensie vergrendelen, automatisch vergrendelen en ontgrendelen

Je kunt de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele Dropbox Passwords-app zo instellen dat deze automatisch wordt vergrendeld.

In de mobiele app gebruikt Dropbox Passwords de huidige, standaard beveiligingsfunctie van je apparaat om je apparaat te ontgrendelen. Afhankelijk van je apparaat en je instellingen kan dat een pincode, een toegangscode, gezichtsherkenning, een vingerafdruk of andere numerieke of biometrische beveiligingsfunctie zijn.

Automatische vergrendeling inschakelen in de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Schakel Ontgrendelen met [beveiligingsfunctie] (iPhone/iPad) of Automatische vergrendeling gebruiken (Android) in.

De app wordt automatisch vergrendeld na 5 minuten inactiviteit en telkens wanneer het apparaat wordt vergrendeld.

Automatische vergrendeling inschakelen in de browserextensie:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Klik onder Automatische vergrendeling op Wachtwoordzin toevoegen.
  6. Voer een wachtwoordzin in.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op OK om te bevestigen dat automatisch vergrendelen is ingeschakeld.
    • Om de app na een bepaalde tijd automatisch te vergrendelen, klik je in het keuzemenu naast Vergrendelen na en kies je 30 minuten, 1 uur, 2 uur, 12 uur, 24 uur of Nooit. Als je geen optie kiest, wordt de app automatisch na 12 uur vergrendeld.
    • Als je Dropbox Passwords gebruikt op Chrome of Microsoft Edge, kun je het vakje ook instellen op Vergrendelen wanneer mijn computer in de slaapstand gaat. De app wordt altijd vergrendeld wanneer je computer in de slaapstand gaat, ongeacht de tijd voor automatische vergrendeling die je hebt gekozen.

Waarom je je herstelwoorden moet opslaan

Wanneer je Dropbox Passwords voor het eerst instelt, wordt je gevraagd een set van twaalf herstelwoorden op te slaan. Als je je herstelwoorden niet opslaat, kunt je de toegang tot je account kwijtraken.

Als extra beveiligingslaag gebruikt Dropbox Passwords apparaten die je al hebt gekoppeld om nieuwe apparaten te bevestigen die je wilt koppelen. Als je geen toegang hebt tot een eerder gekoppeld apparaat, vraagt Dropbox Passwords je om je herstelwoorden in te voeren, in hun oorspronkelijke volgorde. Als je ze niet hebt, kun je je niet aanmelden bij nieuwe apparaten en raak je de toegang tot je Dropbox Passwords-account kwijt.

Je herstelwoorden bekijken of opslaan

Je kunt je herstelwoorden op elk gewenst moment bekijken of opslaan vanaf een gekoppeld apparaat. (Niet alleen tijdens je eerste aanmelding).

Je herstelwoorden bekijken of opslaan:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Klik op Mijn woorden weergeven om ze te bekijken of Opslaan als PDF om ze op te slaan.

Als je je Dropbox-account upgradet of downgradet

Als je je account upgradet of downgradet tussen Plus, Professional of Family (de Dropbox-abonnementen die Dropbox Passwords bieden), houd je toegang tot je Dropbox Passwords-account en blijft dit account exact hetzelfde.

Als je je Dropbox-account downgradet naar Basic, blijf je toegang houden tot je Dropbox Passwords-account; je kunt echter geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer toevoegen als je er al 50 of meer hebt opgeslagen, en je kunt Dropbox Passwords niet op aanvullende apparaten gebruiken als je er al 3 of meer hebt gekoppeld.

Als je je Dropbox-account upgradet naar een Dropbox Business-team dat zich niet heeft ingeschreven voor vroege toegang tot deze functie, kun je de gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts die je hebt opgeslagen in je Dropbox Passwords-account nog steeds exporteren, maar je verliest de toegang tot Dropbox Passwords-functies, waaronder:

• De mogelijkheid om gebruikersnamen en wachtwoorden te bekijken, te bewerken, toe te voegen of te verwijderen
  • Synchroniseren tussen je apparaten
  • Automatisch invullen op websites en in mobiele apps
  • De mogelijkheid om alle informatie die is opgeslagen in je Dropbox Passwords-account te verwijderen
    • Opmerking: als je gebruikersnamen en wachtwoorden exporteert, betekent dit niet dat ze worden verwijderd.

Als je je account weer wijzigt in Plus, Professional of Family, kun je je Dropbox Passwords-account alleen weer activeren met je herstelwoorden of met een apparaat dat je eerder hebt gekoppeld. Nadat je dat hebt gedaan, wordt je Passwords-account weer actief en heb je toegang tot alle informatie die je eerder in dat account hebt opgeslagen.

Dropbox Passwords verwijderen

Als je je Dropbox Passwords-account wilt verwijderen, moet je je Dropbox-account verwijderen, omdat de twee accounts zijn gekoppeld. In plaats daarvan kun je alle accountgegevens verwijderen die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities).

Je Dropbox Passwords-account opnieuw instellen of verwijderen

Als je je Dropbox Passwords-account opnieuw instelt, wordt alle accountinformatie die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities) definitief van alle apparaten verwijderd. De koppeling van je apparaten wordt opgeheven. Dit betekent dat de app nog steeds is geïnstalleerd, maar dat je het apparaat opnieuw moet bevestigen om het weer te koppelen en je weer aan te melden.

Als je de browserextensie wilt herstellen:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Accounts.
  5. Klik op Opnieuw instellen.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Exporteren als je je accounts wilt exporteren voordat je je account opnieuw instelt. Klik anders op Overslaan.
  8. Klik op Opnieuw instellen.

Opnieuw instellen in de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Account opnieuw instellen.
  4. Tik op DOORGAAN om te bevestigen dat je al je accounts wilt verwijderen.
  5. Als je je accounts wilt exporteren voordat je je account opnieuw instelt, tik je op EXPORTEREN. Tik anders op OVERSLAAN.
  6. Tik op OPNIEUW INSTELLEN.

Als je in plaats daarvan je Dropbox Passwords-account wilt verwijderen, moet je je Dropbox-account verwijderen, omdat de twee accounts via hetzelfde e‑mailadres en wachtwoord zijn gekoppeld.