Dropbox Passwords installeren en aanmelden

Deze functie is beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional- of Family-abonnement.

Dropbox Passwords is een desktopapp, mobiele app en browserextensie van Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Dropbox Passwords downloadt en installeert en je apparaten eraan koppelt.

Meer informatie over hoe je met Dropbox Passwords je accounts, inclusief gebruikersnamen en wachtwoorden, kunt opslaan

Download de Dropbox Passwords-apps voor je desktopcomputer en mobiele apparaat.

Controleer of je de juiste systeemvereisten hebt voor de mobiele Dropbox Passwords-app en de Dropbox Passwords-desktopapp.

Om de Dropbox Passwords-desktopapp te downloaden, klik je hieronder op de link voor je besturingssysteem:

De mobiele Dropbox Passwords-app downloaden:

Je voor de eerste keer aanmelden bij Dropbox Passwords

Als je je voor de eerste keer aanmeldt bij Dropbox Passwords, gebruik je het e‑mailadres en wachtwoord van je Dropbox-account. Als je op je apparaat al bent aangemeld bij Dropbox, word je ook automatisch aangemeld bij Dropbox Passwords.

Belangrijke opmerking: bewaar de herstelwoorden die je van Dropbox Passwords krijgt bij het instellen van je account. Als je je herstelwoorden niet opslaat, kun je de toegang tot je account kwijtraken.

Meer apparaten koppelen aan Dropbox Passwords

Je kunt een onbeperkt aantal apparaten koppelen aan je Dropbox Passwords-account. Wil je een nieuw apparaat koppelen, dan download je de app op het nieuwe apparaat en meld je je aan. Dropbox Passwords stuurt een melding naar alle apparaten die je al hebt gekoppeld aan Dropbox Passwords om het nieuwe apparaat te bevestigen dat je wilt koppelen.

• Als je niet automatisch een melding ontvangt op de gekoppelde apparaten, open je de Dropbox Passwords-app. Je wordt gevraagd het nieuwe apparaat te bevestigen.
  • Als je geen gekoppeld apparaat hebt, vraagt Dropbox Passwords je om je herstelwoorden in te voeren die je tijdens het instellen hebt ontvangen, in hun oorspronkelijke volgorde. Meer informatie over herstelwoorden

De Dropbox Passwords-browserextensie installeren

De Dropbox Passwords-browserextensie stelt sterke wachtwoorden voor je accounts voor, slaat je accounts op en vult automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden in. De extensie is beschikbaar voor Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge en Safari.

Meer informatie over het gebruik van de Dropbox Passwords-browserextensie

Opmerking: je moet de Dropbox Passwords-app hebben gedownload en op je computer open hebben staan om de Dropbox Passwords-browserextensie te gebruiken.

De browserextensie installeren:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Instellen.
  5. Klik op Extensie installeren.
  6. Klik op de naam van de browser waarvoor je de extensie wilt installeren.

De browser wordt geopend en je wordt gevraagd de extensie te installeren.

Automatisch invullen inschakelen in de mobiele app

Je kunt Automatisch invullen inschakelen in de mobiele Dropbox Passwords-app om de gebruikersnamen en wachtwoorden van je account automatisch in te vullen op websites en in apps. Dit doe je als volgt:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Automatisch invullen inschakelen.
  4. Tik op Naar Instellingen (Android) of volg de instructies (iPhone/iPad).

De app vergrendelen, automatisch vergrendelen en ontgrendelen

Op je computer en mobiele apparaat kun je de Dropbox Passwords-app zo instellen dat deze automatisch wordt vergrendeld. Je kunt de app op je computer ook op elk gewenst moment handmatig vergrendelen.

Automatische vergrendeling inschakelen op je computer:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Klik op Pincode instellen onder Automatische vergrendeling.
    • Op Mac-computers kun je ook Gebruik Touch ID om de app te ontgrendelen aanvinken.
  6. Voer een pincode in.
  7. Herhaal de pincode om deze te bevestigen.
  8. Klik op Pincode instellen.
  9. Klik op OK om te bevestigen dat automatisch vergrendelen is ingeschakeld.

De app wordt automatisch vergrendeld na 30 minuten inactiviteit en telkens als de computer wordt vergrendeld.

Als je de app handmatig wilt vergrendelen, klik je op je avatar (profielfoto of initialen) en vervolgens op Vergrendelen.

In de mobiele app gebruikt Dropbox Passwords de huidige, standaard beveiligingsfunctie van je apparaat om je apparaat te ontgrendelen. Afhankelijk van je apparaat en je instellingen kan dat een pincode, een toegangscode, gezichtsherkenning, een vingerafdruk of andere numerieke of biometrische beveiligingsfunctie zijn.

Automatische vergrendeling inschakelen in de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Schakel Ontgrendelen met [beveiligingsfunctie] (iPhone/iPad) of Automatische vergrendeling gebruiken (Android) in.

De app wordt automatisch vergrendeld na 5 minuten inactiviteit en telkens wanneer het apparaat wordt vergrendeld.

Waarom je je herstelwoorden moet opslaan

Wanneer je Dropbox Passwords voor het eerst instelt, wordt je gevraagd een set van twaalf herstelwoorden op te slaan. Als je je herstelwoorden niet opslaat, kunt je de toegang tot je account kwijtraken.

Als extra beveiligingslaag gebruikt Dropbox Passwords apparaten die je al hebt gekoppeld om nieuwe apparaten te bevestigen die je wilt koppelen. Als je geen toegang hebt tot een eerder gekoppeld apparaat, vraagt Dropbox Passwords je om je herstelwoorden in te voeren, in hun oorspronkelijke volgorde. Als je ze niet hebt, kun je je niet aanmelden bij nieuwe apparaten en raak je de toegang tot je Dropbox Passwords-account kwijt.

Je herstelwoorden bekijken of opslaan

Je kunt je herstelwoorden op elk gewenst moment bekijken of opslaan vanaf een gekoppeld apparaat. (Niet alleen tijdens je eerste aanmelding).

Je herstelwoorden in de Dropbox Passwords-desktopapp bekijken of opslaan:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Klik op Mijn woorden weergeven om ze te bekijken of Opslaan als PDF om ze op te slaan.

Als je je Dropbox-account upgradet of downgradet

Als je je account upgradet of downgradet tussen Plus, Professional of Family (de Dropbox-abonnementen die Dropbox Passwords bieden), houd je toegang tot je Dropbox Passwords-account en blijft dit account exact hetzelfde.

Als je je Dropbox-account gaat downgraden naar Basic of upgraden naar Dropbox Business, kun je de gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts die je hebt opgeslagen in je Dropbox Passwords-account nog steeds exporteren, maar je verliest de toegang tot Dropbox Passwords-functies, waaronder:

• De mogelijkheid om gebruikersnamen en wachtwoorden te bekijken, te bewerken, toe te voegen of te verwijderen
  • Synchroniseren tussen je apparaten
  • Automatisch invullen op websites en in mobiele apps
  • De mogelijkheid om alle informatie die is opgeslagen in je Dropbox Passwords-account te verwijderen
    • Opmerking: als je gebruikersnamen en wachtwoorden exporteert, betekent dit niet dat ze worden verwijderd.

Als je je account weer wijzigt in Plus, Professional of Family, kun je je Dropbox Passwords-account alleen weer activeren met je herstelwoorden of met een apparaat dat je eerder hebt gekoppeld. Nadat je dat hebt gedaan, wordt je Passwords-account weer actief en heb je toegang tot alle informatie die je eerder in dat account hebt opgeslagen.

Dropbox Passwords verwijderen

Als je je Dropbox Passwords-account wilt verwijderen, moet je je Dropbox-account verwijderen, omdat de twee accounts zijn gekoppeld. In plaats daarvan kun je alle accountgegevens verwijderen die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities).

Je Dropbox Passwords-account opnieuw instellen of verwijderen

Als je je Dropbox Passwords-account opnieuw instelt, wordt alle accountinformatie die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities) definitief van alle apparaten verwijderd. De koppeling van je apparaten wordt opgeheven. Dit betekent dat de app nog steeds is geïnstalleerd, maar dat je het apparaat opnieuw moet bevestigen om het weer te koppelen en je weer aan te melden.

Opnieuw instellen in de desktopap:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Accounts.
  5. Klik op Opnieuw instellen.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Exporteren als je je accounts wilt exporteren voordat je je account opnieuw instelt. Klik anders op Overslaan.
  8. Klik op Opnieuw instellen.

Opnieuw instellen in de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Account opnieuw instellen.
  4. Tik op DOORGAAN om te bevestigen dat je al je accounts wilt verwijderen.
  5. Als je je accounts wilt exporteren voordat je je account opnieuw instelt, tik je op EXPORTEREN. Tik anders op OVERSLAAN.
  6. Tik op OPNIEUW INSTELLEN.

Als je in plaats daarvan je Dropbox Passwords-account wilt verwijderen, moet je je Dropbox-account verwijderen, omdat de twee accounts via hetzelfde e‑mailadres en wachtwoord zijn gekoppeld.