Dropbox Passwords gebruiken

Bijgewerkt Nov 22, 2023
person icon

Dropbox Passwords is beschikbaar voor klanten met een van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced of Enterprise. Als je deel uitmaakt van een team met een onderhandelde overeenkomst of een HIPAA BAA, moet je mogelijk een addendum ondertekenen om Dropbox Passwords te gebruiken.

Dropbox Passwords is beschikbaar als browserextensie en als mobiele app van Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met Dropbox Passwords je aanmeldgegevens, beveiligingscodes en betaalkaarten kunt opslaan, ze kunt synchroniseren op al je apparaten en ze automatisch kunt invullen, en hoe je suggesties voor wachtwoorden kunt krijgen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps. Daarnaast kun je Dropbox Passwords gebruiken om de beveiliging van je accounts te controleren.

Als je nieuw bent bij Dropbox Passwords, lees dan hier hoe je de browserextensie en mobiele app kunt downloaden en installeren en hoe je je aan kunt melden. Als je specifieke vragen hebt over deze functie, bijvoorbeeld of je Passwords kunt verwijderen, ga je naar onze Veelgestelde vragen over Dropbox Passwords.

Gebruik je Dropbox Passwords nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten toevoegen of bewerken

Je kunt aanmeldgegevens voor accounts en betaalkaarten die je wilt onthouden toevoegen aan Dropbox Passwords, evenals notities die zijn gekoppeld aan je accounts. Daarnaast kun je beveiligingscodes opslaan die worden gebruikt bij meerstapsverificatie, door de aanmeldgegevens van accounts te bewerken. Je kunt je aanmeldgegevens en betaalkaarten op elk moment wijzigen.

Om de browserextensie toe te voegen of te bewerken:

1. Open de browserextensie.
  2. Klik op Toevoegen of Bewerken
  3. Werk de betreffende velden bij en klik op Opslaan.
highlight icon

Opmerking: de browserextensie slaat automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden op bij het maken van of het aanmelden bij een account op een website.

Om de mobiele app toe te voegen of te bewerken:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op '+' (plus-teken) om toe te voegen, of druk op '' (drie horizontale puntjes) naast de naam van het account of de betaalkaart, en tik vervolgens op Bewerken om te bewerken.
  3. Werk de betreffende velden bij en klik op Opslaan.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten verwijderen

Als je aanmeldgegevens of een betaalkaart in de browserextensie of in de mobiele app wilt verwijderen, klik of tik je op '...' (drie puntjes) naar de aanmeldgegevens of betaalkaart die je wilt verwijderen en klik of tik je op Verwijderen.

De inbreukbewaking van Dropbox Passwords gebruiken om te zien of er inbreuk is gepleegd op je accounts.

Suggesties krijgen voor sterke wachtwoorden

Dropbox Passwords kan sterke wachtwoorden voorstellen.

Als je een suggestie voor een sterk wachtwoord wilt:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Klik op Nieuw toevoegen.
  4. Klik op Sterk wachtwoord voorstellen onder het veld Wachtwoord
    • Klik op het tandwielpictogram om de lengte en het aantal cijfers en symbolen in het wachtwoord te wijzigen.

5. Klik op Opslaan.

Als je een suggestie voor een sterk wachtwoord wilt in de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op '+' (plusteken).
  3. Tik op Aanmelding toevoegen.
  4. Selecteer een service of voeg uw eigen toe.
  5. Tik op Sterk wachtwoord voorstellen onder het veld Wachtwoord .
    • Tik op het tandwielpictogram om de lengte en het aantal cijfers en symbolen in het wachtwoord te wijzigen.

6. Tik op Opslaan.

Voor een suggestie voor een sterk wachtwoord in het veld Wachtwoord:

1. Maak een nieuw account op een website.
  2. Klik op het Dropbox Passwords-pictogram dat wordt weergegeven in het wachtwoordtekstvak. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst met een voorgesteld wachtwoord.
  3. Klik op Wachtwoord gebruiken.
  4. Ga door met het maken van het account.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten delen

Je kunt aanmeldgegevens en betaalkaarten delen met andere Dropbox Passwords-gebruikers die hun Dropbox-accounts hebben geverifieerd.

Aanmeldgegevens of een betaalkaart delen

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele app.
  2. Klik op '' (drie puntjes) naast het account dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen.
  4. Typ het e-mailadres of naam van de persoon (of personen) met wie je wilt delen.
  5. Klik op Delen.

Iemand geen toegang meer verlenen tot je aanmeldgegevens of betaalkaarten

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele app.
  2. Klik op '' (drie puntjes) naast het account waar je iemand uit wilt verwijderen.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op U en [naam van persoon met toegang].
  5. Klik op '' (drie puntjes) naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Toegang verwijderen.
  7. Klik op Ja, verwijderen.

Alle aanmeldgegevens en betaalkaarten zien die je met iemand anders hebt gedeeld

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Delen.
  5. Klik op de naam van de persoon die je wilt weergeven.

Aanmeldgegevens importeren

Als je aanmeldgegevens van accounts hebt opgeslagen in een browser of een CSV-bestand van een andere app voor wachtwoordbeheer, kun je ze importeren in de Dropbox Passwords-browserextensie.

highlight icon

Opmerkingen:

• De kolommen in je CSV-bestand moeten een label hebben, zodat Dropbox Passwords weet hoe de gegevens moeten worden geïmporteerd. Hoewel Dropbox Passwords verschillende labels kan herkennen, raden we aan de labels Naam, Wachtwoord, Gebruikersnaam, Notities en URL te gebruiken.
  • Het importeren van wachtwoorden uit Safari wordt op dit moment niet ondersteund in Dropbox Passwords.

Als je aanmeldgegevens wilt importeren:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Importeren.
  5. Klik op Wachtwoordbeheer of op de browser van waaruit je wilt importeren.
  6. Klik op CSV kiezen en selecteer je .csv-bestand.
  7. Klik op Importeren.

Meer informatie over het importeren van gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten exporteren

Je kunt al je aanmeldgegevens en betaalkaarten uit Dropbox Passwords exporteren als CSV-bestand, zelfs als je Dropbox-account is gedowngraded naar Basic of als je lid bent geworden van een Dropbox-team.

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad account.
  5. Klik op Exporteren.
  6. Klik op Exporteren om dit te bevestigen.
  1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Exporteren.
  4. Tik op Exporteren om dit te bevestigen.

Beheerders: de wachtwoordbeveiligingsscore van je team controleren

Bepaalde typen beheerders kunnen de wachtwoordbeveiligingsscore van hun team weergeven in de beheerconsole. Dit is inclusief de wachtwoordscore van elk teamlid, het aantal zwakke of hergebruikte wachtwoorden dat ze hebben opgeslagen en hoeveel potentiële inbreuken er zijn geweest op basis van hun aanmeldgegevens.

Je geeft als volgt de wachtwoordbeveiligingsscore van je team weer:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Wachtwoorden.

De wachtwoordbeveiligingsscore van je team staat bovenaan de pagina.

Je kunt ook wachtwoordscores bekijken van individuele teamleden. Als een teamlid Dropbox Passwords gebruikt, zie je een wachtwoordscore naast diens e-mailadres, die bijdraagt aan de wachtwoordbeveiligingsscore van het hele team. Als een teamlid een lage wachtwoordscore heeft, raden wij aan contact op te nemen met die persoon, zodat deze de wachtwoorden kan bijwerken.

highlight icon

Opmerking: beheerders kunnen geen wachtwoorden of aanmeldgegevens van teamleden zien.

Je geeft als volgt de wachtwoordbeveiligingsscore van je team weer:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Beveiliging.
highlight icon

Opmerking: alleen bepaalde typen beheerders hebben toegang tot de pagina Beveiliging.

4. Klik op Wachtwoorden.

De wachtwoordbeveiligingsscore van je team staat bovenaan de pagina.

Je kunt ook wachtwoordscores bekijken van individuele teamleden. Als een teamlid Dropbox Passwords gebruikt, zie je een wachtwoordscore naast diens e-mailadres. Dit draagt bij aan de wachtwoordbeveiligingsscore van het hele team. Als een teamlid een lage wachtwoordscore heeft, raden wij aan contact op te nemen met die persoon, zodat deze de wachtwoorden kan bijwerken.