Dropbox Passwords gebruiken

Het aantal wachtwoorden dat je kunt opslaan en het aantal apparaten waarop je Dropbox Passwords kunt gebruiken, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Controleer welk abonnement je hebt.

• Dropbox-gebruikers met een Basic-abonnement kunnen maximaal 50 wachtwoorden opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op maximaal 3 apparaten.
  • Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional-, Family- of Business-abonnement kunnen onbeperkt wachtwoorden opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten.

Opmerkingen:

Dropbox Passwords is een desktopapp, mobiele app en browserextensie van Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met Dropbox Passwords gebruikersnamen en wachtwoorden van je accounts kunt opslaan, kunt synchroniseren op al je apparaten en automatisch kunt invullen of hoe je suggesties voor wachtwoorden kunt krijgen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps.

Opmerking: De Dropbox Passwords-desktopapp kan momenteel niet worden gedownload. De instructies voor de desktopapp in dit artikel zijn alleen van toepassing op gebruikers die de app eerder hebben geïnstalleerd.

Meer informatie over hoe je Dropbox Passwords downloadt en installeert en je er apparaten aan koppelt

Gebruik je Dropbox Passwords nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren.

Gebruikersnamen en wachtwoorden toevoegen of bewerken

Je kunt accounts (samen met hun gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en alle notities die je wilt onthouden) toevoegen aan Dropbox Passwords. Je kunt ze elk moment bewerken.

• Om toe te voegen of te bewerken in de desktopapp of in de browserextensie, open je de app of de browserextensie en klik je op Toevoegen of Bewerken.
    • Opmerking: De browserextensie slaat automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts op als je een account op een website aanmaakt of op het account inlogt.
  • Als je ze in de mobiele app wilt toevoegen of bewerken, open je de app, klik je op + (het plusteken) om accounts toe te voegen of tik je op de naam van een account en vervolgens op Bewerken.

Gebruikersnamen en wachtwoorden verwijderen

Je kunt elk account (samen met de gebruikersnaam, het wachtwoord, de website-URL en alle notities die je hebt toegevoegd) verwijderen uit Dropbox Passwords. Als je een account in de desktopapp en mobiele apps of in de browserextensie wilt verwijderen, klik of tik je op “” (drie puntjes) naast het account dat je wilt verwijderen en klik of tik je op Verwijderen.

Suggesties krijgen voor sterke wachtwoorden

Dropbox Passwords kan sterke wachtwoorden voorstellen.

In de desktop- en mobiele app of in de browserextensie:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp of -browserextensie of de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Klik op Toevoegen (desktop- en browserextensie) of op “+ (plusteken, op mobiel).
  3. Klik op Sterk wachtwoord voorstellen.
    • Klik op het tandwielpictogram om de lengte en het aantal cijfers en symbolen in het wachtwoord te wijzigen.
  4. Klik op Wachtwoord gebruiken.

Vanuit het wachtwoordveld:

1. Maak een nieuw account op een website.
  2. Klik op het Dropbox Passwords-pictogram dat wordt weergegeven in het wachtwoordtekstvak. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst met een voorgesteld wachtwoord.
  3. Klik op Wachtwoord gebruiken.
  4. Ga door met het maken van het account.

Gebruikersnamen en wachtwoorden importeren

Als je gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts hebt opgeslagen in een browser of een CSV-bestand van een andere app voor wachtwoordbeheer, kun je ze importeren in de Dropbox Passwords-desktopapp of -browserextensie.

Opmerkingen:

• De kolommen in je CSV-bestand moeten een label hebben, zodat Dropbox Passwords weet hoe de gegevens moeten worden geïmporteerd. Hoewel Dropbox Passwords verschillende labels kan herkennen, raden we aan de labels Naam, Wachtwoord, Gebruikersnaam, Notities en URL te gebruiken.
  • Het importeren van wachtwoorden uit Safari wordt op dit moment niet ondersteund.

Gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts importeren in de desktopapp:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Als je gebruikersnamen en wachtwoorden uit een browser wilt importeren, klik je onder Importeren op Uit browser en vervolgens op Importeren. Als je gebruikersnamen en wachtwoorden uit een CSV-bestand van een andere app voor wachtwoordbeheer wilt importeren, klik je op Uit wachtwoordbeheer.
    • Opmerking: Chrome-gebruikers op Mac moeten mogelijk hun computerwachtwoord invoeren.

Gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts importeren in de browserextensie:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Importeren.
  5. Klik op de browser of app voor wachtwoordbeheer van waaruit je wilt importeren en volg de aanwijzingen.

Meer informatie over het importeren van gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts.

Gebruikersnamen en wachtwoorden exporteren als CSV-bestand

Je kunt al je accounts (inclusief hun gebruikersnamen en wachtwoorden) altijd uit Dropbox Passwords exporteren als CSV-bestand, zelfs als je je Dropbox-account hebt gedowngraded naar Basic of lid bent geworden van een Dropbox Business-team.

Je accounts exporteren vanuit de desktopapp of browserextensie:

1. Open de Dropbox Passwords-desktopapp.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Account.
  5. Klik op Exporteren.
  6. Klik op Exporteren om dit te bevestigen.

Je accounts exporteren vanuit de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Exporteren.
  4. Tik op Exporteren om dit te bevestigen.