Dropbox Passwords gebruiken

Het aantal aanmeldgegevens en betaalkaarten die je kunt opslaan en het aantal apparaten waarop je Dropbox kunt gebruiken, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Controleer welk abonnement je hebt.

• Dropbox-gebruikers met een Basic-abonnement kunnen maximaal 50 aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op maximaal 3 apparaten.
  • Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional-, Family- of Business-abonnement kunnen onbeperkt aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan en Dropbox Passwords gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten.

Opmerkingen:

Dropbox Passwords is een browserextensie en een mobiele app van Dropbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met Dropbox Passwords aanmeldgegevens van je accounts en betaalkaarten kunt opslaan, kunt synchroniseren op al je apparaten en automatisch kunt invullen of hoe je suggesties voor wachtwoorden kunt krijgen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps.

Meer informatie over hoe je Dropbox Passwords downloadt en installeert en je er apparaten aan koppelt

Gebruik je Dropbox Passwords nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten toevoegen of bewerken

Je kunt aanmeldgegevens en betaalkaarten aan Dropbox Passwords toevoegen en je kunt hier ook notities aan toevoegen die je wilt onthouden. Je kunt ze elk moment bewerken.

• Om toe te voegen of te bewerken in de browserextensie, open je de browserextensie en klik je op Toevoegen of Bewerken.
    • Opmerking: De browserextensie slaat automatisch gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts op als je een account op een website aanmaakt of op het account inlogt.
  • Als je ze in de mobiele app wilt toevoegen of bewerken, open je de app, klik je op '+' (het plusteken) om aanmeldgegevens of betaalkaarten toe te voegen of tik je op de naam van een account of betaalkaart en vervolgens op Bewerken.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten verwijderen

Als je aanmeldgegevens of een betaalkaart in de browserextensie of in de mobiele app wilt verwijderen, klik of tik je op '...' (drie puntjes) naar de aanmeldgegevens of betaalkaart die je wilt verwijderen en klik of tik je op Verwijderen.

Suggesties krijgen voor sterke wachtwoorden

Dropbox Passwords kan sterke wachtwoorden voorstellen.

Als je een suggestie voor een sterk wachtwoord wilt:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele app.
  2. Klik op Toevoegen (browserextensie) of '+' (plusteken in app).
  3. Klik op Sterk wachtwoord voorstellen.
    • Klik op het tandwielpictogram om de lengte en het aantal cijfers en symbolen in het wachtwoord te wijzigen.
  4. Klik op Wachtwoord gebruiken.

Vanuit het wachtwoordveld:

1. Maak een nieuw account op een website.
  2. Klik op het Dropbox Passwords-pictogram dat wordt weergegeven in het wachtwoordtekstvak. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst met een voorgesteld wachtwoord.
  3. Klik op Wachtwoord gebruiken.
  4. Ga door met het maken van het account.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten delen

Je kunt aanmeldgegevens en betaalkaarten delen met andere Dropbox Passwords-gebruikers die hun Dropbox-account hebben geverifieerd.

Als je aanmeldgegevens of een betaalkaart wilt delen:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele app.
  2. Klik op '...' (drie puntjes) naast het account dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen.
  4. Typ het e-mailadres of naam van de persoon (of personen) met wie je wilt delen.
  5. Klik op Verzenden.

Als je iemand geen toegang meer wilt geven tot je aanmeldgegevens of betaalkaarten:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele app.
  2. Klik op '...' (drie puntjes) naast het account waar je iemand uit wilt verwijderen.
  3. Klik op Toegang verwijderen.

Als je alle aanmeldgegevens en betaalkaarten wilt zien die je met iemand anders hebt gedeeld:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Delen.
  5. Klik op de naam van de persoon die je wilt weergeven.

Aanmeldgegevens importeren

Als je aanmeldgegevens van accounts hebt opgeslagen in een browser of een CSV-bestand van een andere app voor wachtwoordbeheer, kun je ze importeren in de Dropbox Passwords-browserextensie.

Opmerkingen:

• De kolommen in je CSV-bestand moeten een label hebben, zodat Dropbox Passwords weet hoe de gegevens moeten worden geïmporteerd. Hoewel Dropbox Passwords verschillende labels kan herkennen, raden we aan de labels Naam, Wachtwoord, Gebruikersnaam, Notities en URL te gebruiken.
  • Het importeren van wachtwoorden uit Safari wordt op dit moment niet ondersteund.

Als je aanmeldgegevens wilt importeren:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Importeren.
  5. Klik op de browser of app voor wachtwoordbeheer van waaruit je wilt importeren en volg de aanwijzingen.

Meer informatie over het importeren van gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts.

Aanmeldgegevens en betaalkaarten exporteren

Je kunt al je aanmeldgegevens en betaalkaarten altijd uit Dropbox Passwords exporteren als CSV-bestand, zelfs als je je Dropbox-account hebt gedowngraded naar Basic of lid bent geworden van een Dropbox Business-team.

Als je vanuit de browserextensie wilt exporteren:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Account.
  5. Klik op Exporteren.
  6. Klik op Exporteren om dit te bevestigen.

Je accounts exporteren vanuit de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Exporteren.
  4. Tik op Exporteren om dit te bevestigen.