De pagina Handtekeningen: een overzicht

Bijgewerkt Oct 10, 2023
person icon

In dit artikel wordt een pagina beschreven die beschikbaar is voor alle Dropbox-gebruikers. Voor sommige functies op de pagina is echter een betaald Dropbox Sign-abonnement vereist, of een van de Dropbox-abonnementen Essentials, Business of Business Plus.

Op de pagina Handtekeningen op dropbox.com kun je handtekeningaanvragen verzenden, de status van handtekeningaanvragen bekijken, documenten zelf ondertekenen en sjablonen rechtstreeks vanaf dropbox.com beheren.
highlight icon

Opmerkingen:
  • Alle Dropbox-gebruikers kunnen zelf een onbeperkt aantal documenten ondertekenen, en hebben daarnaast toegang tot drie gratis handtekeningaanvragen per maand.
  • Meer handtekeningaanvragen en sjablonen zijn inbegrepen bij betaalde Dropbox Sign-abonnementen, en Dropbox Essentials, Dropbox Business of Dropbox Business Plus.
  • Je kunt handtekeningaanvragen ook verzenden via de  mobiele Dropbox-app.

Het tabblad Documenten

Op het tabblad Documenten worden alle handtekeningaanvragen weergegeven die je hebt gemaakt. Je kunt documenten downloaden en bekijken zodra ze zijn opgeslagen op het tabblad Documenten, waar ze ook op status gesorteerd kunnen worden.

Klik op de vervolgkeuzelijst Status om te sorteren op de volgende statussen:

• In afwachting van handtekening
  • In afwachting van je handtekening
  • Geweigerd
  • Ondertekend

Beheerders van in aanmerking komende Dropbox-teamaccounts kunnen ook sorteren op Afzender

Ondersteunde bestandstypen

Documenten kunnen zelf worden ondertekend, of worden verzonden voor handtekeningaanvragen. De ondersteunde documenttypen zijn onder andere:

• .doc
  • .docx
  • .html
  • .jpg
  • .jpeg
  • .pdf
  • .png
  • .ppsx
  • .ppt
  • .pptx
  • .txt
  • .xls
  • .xlsx

Het tabblad Sjablonen

Met sjablonen genereer je in een mum van tijd terugkerende documenten. Op het tabblad Sjablonen kun je sjablonen bewerken, verwijderen en gebruiken om een nieuwe handtekeningaanvraag te maken, en kun je zien hoeveel sjablonen je beschikbaar hebt.

highlight icon

Opmerking: Je moet een betaald Dropbox Sign of Dropbox Essentials, Business of Business Plus abonnement hebben om sjablonen te kunnen beheren.