Skicka för underskrift med HelloSign

Med integreringen mellan Dropbox och HelloSign kan du skicka filer för elektronisk underskrift eller själv underteckna elektroniskt, utan att lämna Dropbox. De undertecknade filerna sparas automatiskt i ditt Dropbox-konto.

Obs! Läs mer om HelloSign i HelloSign-hjälpcentret.

Koppla Dropbox och HelloSign

När du först skickar ett dokument för underskrift genom Dropbox blir du ombedd att koppla dina Dropbox- och HelloSign-konton och godkänna villkoren för tjänsten. Ett kostnadsfritt HelloSign-konto skapas med den mejladress du använder för Dropbox. Om du redan har ett HelloSign-konto med samma mejladress som Dropbox-kontot kopplas kontona. När dina konton kopplats kan du också logga in på hellosign.com genom att klicka på Logga in med Dropbox.

Skicka ett dokument för underskrift eller underteckna en fil

Du kan skicka en fil för underskrift i Dropbox eller underteckna en fil själv. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över filnamnet och klicka på kryssrutan som visas till vänster.
  3. Klicka på pilen bredvid Dela ovanför filens miniatyrbild i den högra sidomenyn.
    • Om miniatyrbilden inte visas klickar du på pilikonen i den högra sidomenyn.
  4. Klicka på Skicka för underskrift.
  5. Välj vilka som ska skriva under:
    • Om du är den enda undertecknaren klickar du på Jag är enda undertecknaren.
    • Om du inte är den enda undertecknaren skriver du in de andras namn och mejladress i rutorna. Lägg till fler undertecknare genom att klicka på Lägg till en annan undertecknare. Lägg till dig själv som undertecknare genom att klicka på Lägg till mig som undertecknare. Om du vill ta bort en undertecknare klickar du på X bredvid mejladressen. Om du vill ändra ordningen på undertecknare slår du på Ställ in ordning för undertecknare och drar och släpper sedan undertecknare med de åtta punkterna vid namnen.
    • Om du vill begära en bilaga från en undertecknare klickar du på gemikonen vid mejladressen (tillgänglig med planerna HelloSign Standard och Premium).
  6. Klicka på Nästa längst upp till höger.
  7. Dra och släpp fälten på dokumentet där undertecknare ska skriva på och tilldela varje fält till en undertecknare i den högra sidomenyn.
    Obs! Varje undertecknare måste tilldelas minst ett fält utan datum innan du kan fortsätta till nästa steg.
  8. Klicka på Nästa längst upp till höger.
  9. Välj filnamn och en Dropbox-mapp för en undertecknad kopia av filen.
    Obs! Den ursprungliga filen kommer inte att få ett nytt namn eller flyttas.
  10. Klicka på Nästa längst upp till höger.
  11. Bekräfta dina undertecknare och lägg till alla som du vill ska kopieras i begäran.
  12. Lägg till ett e-postmeddelande om du vill.
  13. Klicka på Skicka för underskrift.

När de undertecknade filerna är klara får du och alla undertecknare bekräftelser via mejl. Dina undertecknade filer sparas automatiskt på ditt Dropbox-konto (på den plats som du väljer) och på ditt anslutna HelloSign-konto. Om du raderar en undertecknad fil från antingen Dropbox eller HelloSign kommer den fortfarande att vara sparad på det andra kontot.

När en fil väntar på underskrift på ditt Dropbox-konto sparas en PDF-version av filen med namnet ”[filnamn](pågående).pdf” på den plats som du valt. När filen undertecknats ersätts den med en ny, undertecknad PDF-fil som heter ”[filnamn](undertecknad).pdf”.

Spåra och hantera underskriftsförfrågningar

Du kan spåra och hantera HelloSign-underskriftsförfrågningar direkt från Dropbox. Du kommer igång genom att logga in på adminpanelen till HelloSign för Dropbox och:

• Hitta filerna som du behöver genom att använda sökfältet längst upp.
  • Klicka på knappen Begär signatur för att begära en signatur.
  • Klicka på fliken Pågår för att spara och hantera dina pågående förfrågningar. Du kan:
    • Visa status, undertecknare och datum för aktuell status.
    • Klicka på ”” (ellips) till höger för att vida olika åtgärder beroende på status, som Avbryt, Radera, Ladda ner, Förhandsvisa eller Påminn.
    • Klicka för att markera en fil och visa dess information längst till höger.
  • Klicka på fliken Slutförda för att hantera dina slutförda förfrågningar. Du kan:
    • Klicka på ”” (ellips) till höger för att vidta olika åtgärder.
    • Klicka för att markera en fil och visa dess information längst till höger.

Du får också Dropbox-meddelanden och e-postmeddelanden när dina förfrågningar fortskrider. Gå till HelloSign-hjälpcentret för att få hjälp med att skapa mallar, begära underskrifter, hantera dina förfrågningar med mera.

Tänk på begränsningar för förfrågningar, storlek och lagringsutrymme

Om HelloSign-kontot som du anslöt till ditt Dropbox-konto använder den begränsade kostnadsfria planen (vilket är standardplanen) kan du göra tre kostnadsfria underskriftsförfrågningar per månad. Läs mer om den begränsade kostnadsfria planen och hur du uppgraderar.

Enskilda filer som laddas upp för underskrift får inte överstiga 40 MB eller 500 sidor. Läs om filtyper och -storlekar som stöds.

Undertecknade filer tar upp lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto. Om du får slut på utrymme i ditt Dropbox-konto samtidigt som en fil behandlas (väntar på att skrivas under) kommer det att visas ett felmeddelande och den undertecknade versionen av filen kommer endast att sparas på ditt HelloSign-konto och inte ditt Dropbox-konto. Läs om hur mycket Dropbox-lagringsutrymme du har och hur du köper mer.

Administratörer: Hantera HelloSign-integreringen för teamet

Dropbox Business-administratörer kan slå på eller av HelloSign-integration för hela Dropbox Business-teamet.

Så här aktiverar du eller inaktiverar integreringen:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som teamadmin.
  2. Klicka på adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar till vänster.
  4. Bläddra ned till Ytterligare inställningar och klicka på Skicka för underskrift.
  5. Växla till eller Av.