Så här skickar du för underskrift med Dropbox Sign

Med integreringen för Dropbox Sign kan du skicka filer för underskrift eller underteckna själv, utan att lämna Dropbox. De undertecknade filerna sparas automatiskt i ditt Dropbox-konto.

Obs! Läs mer om Dropbox Sign i Dropbox Sign-hjälpcentret.

Koppla Dropbox och Dropbox Sign

När du först skickar ett dokument för underskrift genom Dropbox blir du ombedd att koppla dina Dropbox- och Dropbox Sign-konton och godkänna villkoren för tjänsten. Ett kostnadsfritt Dropbox Sign-konto skapas med den mejladress du använder för Dropbox. Om du redan har ett Dropbox Sign-konto med samma mejladress som Dropbox-kontot kopplas kontona. När dina konton har kopplats kan du också logga in på hellosign.com genom att klicka på Logga in med Dropbox.

Skicka ett dokument för underskrift eller underteckna en fil

Du kan skicka en fil för underskrift i Dropbox eller underteckna en fil själv. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över filnamnet och klicka på kryssrutan som visas till vänster.
  3. Klicka på pilen bredvid Dela ovanför filens miniatyrbild i den högra sidomenyn.
    • Om miniatyrbilden inte visas klickar du på pilikonen i den högra sidomenyn.
  4. Klicka på Skicka för underskrift.
  5. Välj vilka som ska skriva under:
    • Om du är den enda undertecknaren klickar du på Jag är enda undertecknaren.
    • Om du inte är den enda undertecknaren skriver du in de andras namn och mejladress i rutorna. Klicka på Lägg till undertecknare för att lägga till flera undertecknare. Om du vill ta bort en undertecknare klickar du på ikonen för att radera (papperskorg) bredvid mejladressen.
    • Om du vill begära en bilaga från en undertecknare klickar du på gemikonen vid mejladressen (tillgänglig med planerna Dropbox Sign Standard och Premium).
  6. Klicka på Nästa.
  7. Dra och släpp fälten på dokumentet där undertecknare ska skriva på och tilldela varje fält till en undertecknare i den högra sidomenyn.
    • Obs! Varje undertecknare måste tilldelas minst ett fält utan datum innan du kan fortsätta till nästa steg.
  8. Klicka på Nästa längst upp till höger.
  9. Välj filnamn och en Dropbox-mapp för en undertecknad kopia av filen.
    • Obs! Den ursprungliga filen kommer inte att få ett nytt namn eller flyttas.
  10. Klicka på Nästa längst upp till höger.
  11. Bekräfta dina undertecknare och lägg till alla som du vill ska kopieras i begäran.
  12. Lägg till ett e-postmeddelande om du vill.
  13. Klicka på Skicka för underskrift.

När de undertecknade filerna är klara får du och alla undertecknare bekräftelser via mejl. Dina undertecknade filer sparas automatiskt på ditt Dropbox-konto (på den plats som du väljer) och på ditt anslutna Dropbox Sign-konto. Om du raderar en undertecknad fil från antingen Dropbox eller Dropbox Sign kommer den fortfarande att vara sparad på det andra kontot.

När en fil väntar på underskrift på ditt Dropbox-konto sparas en PDF-version av filen med namnet ”[filnamn](pågående).pdf” på den plats som du valt. När filen undertecknats ersätts den med en ny, undertecknad PDF-fil som heter [filnamn] (undertecknad).pdf.

Spåra och hantera underskriftsförfrågningar

Du kan spåra och hantera Dropbox Sign-underskriftsförfrågningar direkt från Dropbox. Kom igång genom att logga in på adminpanelen för Dropbox Sign för Dropbox och:

• Hitta filerna som du behöver genom att använda sökfältet längst upp.
  • Klicka på knappen Begär underskrift för att begära en underskrift.
  • Klicka på fliken Väntande för att spåra och hantera dina pågående förfrågningar. Du kan:
    • Visa status, undertecknare och datum för aktuell status.
    • Klicka på ”” (ellips) till höger för att vidta olika åtgärder beroende på status, som Förhandsvisa, Ladda ner, Hitta fil, Påminn undertecknare eller Avbryt begäran.
    • Klicka för att markera en fil och visa dess information till höger.
  • Klicka på fliken Slutförda för att hantera dina slutförda förfrågningar. Du kan:
    • Klicka på ”” (ellips) till höger för att vidta olika åtgärder, som Förhandsvisa, Ladda ner eller Hitta fil.
    • Klicka för att markera en fil och visa dess information till höger.

Du får också Dropbox-meddelanden och e-postmeddelanden när dina förfrågningar fortskrider. Gå till Dropbox Sign-hjälpcentret för att få hjälp med att skapa mallar, begära underskrifter, hantera dina förfrågningar med mera.

Tänk på begränsningar för förfrågningar, storlek och lagringsutrymme

Om Dropbox Sign-kontot som du anslöt till ditt Dropbox-konto använder den begränsade kostnadsfria planen (vilket är standardplanen) kan du göra tre kostnadsfria underskriftsförfrågningar per månad. Läs mer om den begränsade kostnadsfria planen och hur du uppgraderar.

Enskilda filer som laddas upp för underskrift får inte överstiga 40 MB eller 500 sidor. Läs om filtyper och -storlekar som stöds.

Undertecknade filer tar upp lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto. Om du får slut på utrymme i ditt Dropbox-konto samtidigt som en fil behandlas (väntar på att skrivas under) kommer det att visas ett felmeddelande och den undertecknade versionen av filen kommer endast att sparas på ditt Dropbox Sign-konto och inte ditt Dropbox-konto. Läs om hur mycket Dropbox-lagringsutrymme du har och hur du köper mer.

Administratörer: Hantera integreringen för Dropbox Sign för teamet

Administratörer för teamkonton kan slå på eller av Dropbox Sign-integreringen för hela teamet.

Så här aktiverar du eller inaktiverar integreringen:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar till vänster.
  4. Bläddra ned till Ytterligare inställningar och klicka på Skicka för underskrift.
  5. Växla till eller Av.