Bjud in personer till Dropbox Business-teamet

När du har skapat Dropbox Business-teamet kan du börja bjuda in användare i företaget eller organisationen.

Bjud in personer till Dropbox Business-teamet så här

Det krävs en licens för varje person du bjuder in till Dropbox Business-teamet.

Du kan bjuda in medlemmar enskilt eller genom massutsändning med en CSV-fil (ett kalkylblad).

Bjud in medlemmar enskilt till teamet

Bjud in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Ange mejladresserna till personerna du vill bjuda in och klicka på Skicka inbjudningar.

Om någon redan har ett Dropbox-konto den använder i arbetet går det att konvertera ett befintligt personligt konto till ett Dropbox Business-konto. Det går även att skapa ett nytt konto.

Anmärkningar:

• Om en Dropbox-användare redan är medlem i ett annat Dropbox Business-team går det inte att bjuda in den till ditt team. Prova att bjuda in en annan mejladress.
  • Om en teammedlem har en @privaterelay.appleid.com-adress måste den lägga till sin riktiga e-postadress till sitt Dropbox-konto innan medlemmen går att lägga till i Dropbox Business-teamet.

Bjud in medlemmar till teamet genom massutskick

Du kan bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet i en massutsändning genom att fylla i och ladda upp ett mallkalkylblad med varje medlems mejladress, förnamn, efternamn och grupp (eller team). Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Klicka på Importera CSV-fil.
  6. Klicka på Ladda ner mall om du vill fylla i CSV-filen.
  7. Importera den ifyllda CSV-filen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Skicka inbjudningar.

Hantera medlemskapsbegäran till Dropbox Business-teamet

Förutom administratörer som bjuder in användare till ett Dropbox Business-team kan användare begära medlemskap själva med en medlemskapsbegäran

Granska medlemskapsbegäranden

Dropbox Business-administratören kan godkänna väntande begäranden manuellt.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Tillåt

Det går för närvarande inte att avvisa medlemskapsbegäran manuellt. Lämna den bara som den är.

Ändra inställningar för medlemskapsbegäran

Administratörer för Dropbox Business-team och kostnadsfria team styr inställningarna för medlemskapsbegäran.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen (betalt) eller Team (kostnadsfritt).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Medlemskap (betalt) eller Inställningar för godkännande av medlemskap (kostnadsfritt).
  5. Välj hur användare kan hitta och gå med i teamet.