Bjud in personer till Dropbox Business-teamet

När du har skapat Dropbox Business-teamet kan du börja bjuda in användare i företaget eller organisationen.

Bjud in personer till Dropbox Business-teamet så här

Det krävs en licens för varje person du bjuder in till Dropbox Business-teamet.

Du kan bjuda in medlemmar enskilt eller genom massutsändning med en CSV-fil (ett kalkylblad).

Bjud in medlemmar enskilt till teamet

Det finns två sätt att bjuda in nya, enskilda medlemmar till Dropbox Business-teamet – mejl eller delad länk.

Bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet via mejl:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Ange mejladresserna till personerna du vill bjuda in och klicka på Skicka inbjudningar.

Om teamet använder en Dropbox Business Standard- eller Advanced-plan kan du också bjuda in medlemmar med en delad länk. Alla som får länken kommer att kunna gå med i teamet. Bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet via en delad länk:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Välj ett utgångsdatum för länken i rullgardinsmenyn nedan Hämta en inbjudningslänk.
  6. Klicka på Skapa länk.
  7. Klicka på Kopiera länk.
  8. Dela inbjudningslänken via den kommunikationsmetod du föredrar.

Om någon redan har ett Dropbox-konto den använder i arbetet går det att konvertera ett befintligt personligt konto till ett Dropbox Business-konto. Det går även att skapa ett nytt konto.

Anmärkningar:

Bjud in medlemmar till teamet genom massutskick

Du kan bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet i en massutsändning genom att fylla i och ladda upp ett mallkalkylblad med varje medlems mejladress, förnamn, efternamn och grupp (eller team). Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Klicka på Importera CSV-fil.
  6. Klicka på Ladda ner mall om du vill fylla i CSV-filen.
  7. Importera den ifyllda CSV-filen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Skicka inbjudningar.

Hantera medlemskapsbegäran till Dropbox Business-teamet

Förutom administratörer som bjuder in användare till ett Dropbox Business-team kan användare begära medlemskap själva med en medlemskapsbegäran

Godkänna medlemskapsbegäranden

Dropbox Business-administratören kan godkänna väntande begäranden manuellt.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Under Begäran om medlemskap klickar du på Skicka inbjudan intill de begäranden du vill godkänna.

Avvisa medlemskapsbegäranden

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Under Begäran om medlemskap klickar du på Ignorera intill de begäranden du vill avvisa.

Ändra inställningar för medlemskapsbegäran

Administratörer för Dropbox Business-team och kostnadsfria team styr inställningarna för medlemskapsbegäran.

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen (betalt) eller Team (kostnadsfritt).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Medlemskap (betalt) eller Inställningar för godkännande av medlemskap (kostnadsfritt).
  5. Välj hur användare kan hitta och gå med i teamet.