Bjud in personer till Dropbox Business-teamet

När du har skapat Dropbox Business-teamet kan du börja bjuda in användare i företaget eller organisationen. Du kan bjuda in medlemmar enskilt eller genom massutsändning. Det krävs en licens för varje person du bjuder in till teamet.

Obs! Om en Dropbox-användare redan är medlem i ett annat Dropbox Business-team går det inte att bjuda in den till ditt team. Användaren kan antingen gå med i ditt team med en annan mejladress eller lämna sitt nuvarande team.

Bjud in medlemmar enskilt till teamet via mejl

Bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet via mejl:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Ange mejladresserna till personerna du vill bjuda in och klicka på Skicka inbjudningar.

Anmärkningar:

Bjud in medlemmar till teamet genom massutskick med en länk för inbjudan till team

Om teamet använder en Dropbox Business Standard- eller Advanced-plan eller en provperiod med Business kan du också bjuda in medlemmar genom massutskick genom att använda en länk för inbjudan till team. Alla som får länken kommer att kunna gå med i teamet. Så här skapar du en länk för inbjudan till team:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Välj ett utgångsdatum för länken i rullgardinsmenyn nedan Hämta en inbjudningslänk.
  6. Klicka på Skapa länk.
  7. Klicka på Kopiera länk.
  8. Dela länken via den kommunikationsmetod du föredrar.

Bjud in medlemmar till teamet genom massutskick med en CSV-fil

Du kan bjuda in nya medlemmar till Dropbox Business-teamet i en massutsändning genom att fylla i och ladda upp ett mallkalkylblad med varje medlems mejladress, förnamn, efternamn och grupp (eller team). Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Klicka på Importera CSV-fil.
  6. Klicka på Ladda ner mall om du vill fylla i CSV-filen.
  7. Importera den ifyllda CSV-filen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Skicka inbjudningar.

Hantera medlemskapsbegäranden

Förutom att bjuda in användare till ett Dropbox Business-team kan administratörer också hantera hur användare kan hitta och gå med i sitt team.

Så här ändrar du hur användare kan hitta och gå med i ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Medlemskap.
  5. Växla inställningen du vill ändra till på eller av.
    • Om du växlar Medarbetare kan hitta teamet till på kan användare hitta ditt team och begära att gå med. Om du markerar rutan under den här inställningen kan användare i företagets domän automatiskt gå med utan ditt godkännande.

Här godkänner du eller nekar aktuella begäranden manuellt:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Under Begäran om medlemskap klickar du på Skicka inbjudan eller Neka intill de begäranden du vill godkänna eller neka.

Ta bort en inbjuden som inte har godkänts än:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Hantera i rutan med rubriken [x] medlemmar väntar.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter ”...” intill den inbjudna personen som du vill ta bort inbjudan för
  6. Klicka på Ta bort inbjudan.