Bjud in personer till Dropbox Business-teamet

Du kanske kan bjuda in personer till ditt Dropbox Business-team beroende på din roll och dina behörigheter. Vissa typer av administratörer kan bjuda in nya personer till ett Dropbox Business-team. Teammedlemmar kan bjuda in nya personer till ett Dropbox Business-team om en administratör tillåter det.

Obs!

• Varje person som läggs till i ditt team behöver en licens. När du bjuder in någon till ditt team kommer du att debiteras för en extra licens om du om du inte har någon tillgänglig.
  • Om du bjuder in någon med en e-postadress som motsvarar företagsdomänen för en av dina teamadministratörer läggs de automatiskt till i ditt team och tar en licens i anspråk.
  • Om personen som du vill bjuda in redan ingår i ett annat Dropbox Business-team kan du inte bjuda in den till ditt team. Användaren kan antingen gå med i ditt team med en annan mejladress eller lämna sitt nuvarande team.
  • Om personer som du vill bjuda in använde Logga in med Apple och valde att dölja sina e-postadresser behöver de uppdatera sin e-postadress innan det går att lägga till dem i Dropbox Business-teamet. Du kan inte lägga till någon som har en e-postadress av typen @privaterelay.appleid.com till ett Dropbox Business-team.

Administratörer: Bjud in personer till ditt Dropbox Business-team

Administratörer kan bjuda in personer individuellt via e-post, gruppvis med en länk för teaminbjudan eller gruppvis med en CSV-fil. Följ instruktionerna för metoden som du föredrar nedan.

Läs om att hantera medlemsinställningar för ditt Dropbox Business-team.

Bjud in personer individuellt

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Ange e-postadressen till personen (eller personerna) som du vill bjuda in.
  6. Klicka på Skicka inbjudningar.

Bjud in personer gruppvis med en teaminbjudningslänk

Funktionen för teaminbjudning är endast tillgänglig för Dropbox Business-team med Standard- eller Advanced-planen och team under Dropbox Business-provperioden. Bjuda in personer med en teaminbjudningslänk:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Välj ett utgångsdatum för länken i rullgardinsmenyn nedan Hämta en inbjudningslänk.
  6. Klicka på Skapa länk.
  7. Klicka på Kopiera länk.
  8. Dela länken via e-post, sms, Slack eller den metod du föredrar. Alla som får länken kommer att kunna gå med i teamet.

Bjuda in personer från dina Google-kontakter

Du kan bjuda in personer från dina Google-kontakter individuellt eller genom massutskick. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Klicka på Importera Google-kontakter.
  6. Följ instruktionerna för att ge Google de behörigheter som krävs.
  7. Markera rutan bredvid kontakten eller kontakterna du vill bjuda in eller välj Markera alla.
    • Obs! Du kan också använda sökfältet för att söka efter personen som du vill bjuda in.
  8. Klicka på Välj.
  9. Klicka på Skicka inbjudningar.

Administratörer kan koppla bort sina Google-kontakter på samma sätt som de hanterar andra integrationersidan Appintegrationer i adminkonsolen. Bredvid Google-mapp klickar du på Inställningar och Koppla bort. Detta tar bort Googles behörigheter och kopplar bort alla Google-kontakter om inte behörigheten ges på nytt.

• Obs! Teammedlemmar som du har bjudit in via dina Google-kontakter tas inte bort och inte heller deras inbjudningar när du kopplar bort din Google-mapp.

Bjud in personer gruppvis med en CSV-fil

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Medlemmar.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
  5. Klicka på Importera CSV-fil.
  6. Klicka på Ladda ner mall om du vill fylla i CSV-filen.
  7. Importera den ifyllda CSV-filen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Skicka inbjudningar.

Teammedlemmar: Bjud in personer till ditt Dropbox Business-team

Teammedlemmar kan bjuda in personer individuellt via e-post om administratören tillåter det. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Visa team och grupper.
  4. Klicka på Bjud in medlemmar.
    • Om du inte ser Bjud in medlemmar kan din administratör ha inaktiverat den här funktionen för ditt team. Klicka på Föreslå medlemmar istället för att skicka ett förslag till ditt teams administratör.
  5. Ange e-postadressen till personen (eller personerna) som du vill bjuda in.
  6. Klicka på Bjud in att gå med.