Sende og spore filer på dropbox.com

Oppdatert Oct 10, 2023
person icon

Funksjonene beskrevet i denne artikkelen, er tilgjengelige for kunder med Dropbox Essentials-, Business- og Business Plus-abonnement.

Send og spor-arbeidsflyten på dropbox.com fungerer separat fra enkeltstående DocSend-abonnementer. Gå til DocSend-hjelpesenteret for å lære mer om DocSend.

warning icon

Viktig: Standard filgjenopprettingsperioder og alternativer gjelder ikke filer som er slettet direkte fra Send og spor-funksjonen. Sletting av en fil fra Send og spor er permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gjenopprettes når filen er slettet.

Du kan bruke Send og spor-arbeidsflyten til å dele filer på en sikker måte og motta sanntidsinformasjon om hvordan mottakere ser på og bruker innholdet ditt.

Følgende filtyper støttes i Send og spor:

• Dokumenter: .doc, .docx, .pdf
  • Bilder: .3fr, .ai, .arw, .bmp .cr2, .crw, .dcr, .dcs, .dng, .dwg, .erf, .gif, .heic, .jpeg, .jpg, .kdc, .mef, .mos, .mrw, .nef, .nrw, .orf, .pef, .png, .ppm, .psd, .r3d, .raf, .rw2, .rwlS .sr2, .svg, .svgz, .tif, .tiff, .wbmp, .webp, .x3f
  • Presentasjoner: .ppt, .pptx
  • Video: 3gp, 3gpp, 3gpp2, asf, avi, dv, m2t, m4v, mkv, mov, mp4, mpeg, mpg, mts, ogv, rm, ts, vob, webm, wmv
  • Lyd: aac, aif, aiff, m4a, m4r, mp3, oga, ogg, wav, wma
  • Regneark: csv, xls, xlsx

Følgende filtyper støttes kun for nedlastingsinformasjon – analyser er ikke inkludert:

• Komprimert: .7z, .rar, .zip, .zipx
  • Tekst: .rtf, .txt
highlight icon

Merk: Hvis du er administrator for Dropbox Business eller Business Plus, kan du også administrere teamets bruk og tilgang til Send og spor.

Sende filer med sporing

Slik sender du en fil med sporing:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Send og spor i venstre sidestolpe.
    • Merk: Du kan også klikke på «» (ellipse) ved siden av et filnavn på dropbox.com og deretter velge Send og spor.
  3. Klikk på Spor fil.
  4. Velg hvor du vil laste opp en fil fra:
    • Datamaskin
    • Dropbox
      • Merk: Å velge en fil som er lagret i Dropbox-kontoen din, oppretter en kopi av denne filen.
    • OneDrive
    • Google Disk
  5. Følg instruksjonene for å velge en fil.
  6. Velg koblingsnavn og sikkerhetsinnstillinger.
  7. Klikk på Opprett kobling. En kobling til filen blir opprettet.
  8. Klikk på Kopier kobling.
  9. Lim inn koblingen der du vil.
highlight icon

Merknader:

• Filer som er lastet opp til Send og spor , vises ikke på Nylige -siden eller i Dropbox Rewind.
  • Når du oppretter en kobling for en fil som er lastet opp til Send og spor, vil koblingen vise filen slik den var på dette tidspunktet. Hvis du gjør endringer i en fil etter å ha sendt den via Send og spor, må du laste opp den redigerte filen til Send og spor som en ny fil og deretter opprette en ny kobling for å dele den med mottakerne.
  • Filer som er lastet opp til Send og spor, blir sikkerhetskopiert til «Send og spor»-mappen. Sletting av en fil fra «Send og spor»-mappen vil også slette den fra Send og spor .

Slik sletter du filer i Send og spor

Når du laster opp en fil til Send og spor fra din lokale stasjon, OneDrive eller Google Drive, opprettes en kopi av den filen i «Send og spor»-mappen. Filer i «Send og spor»-mappen teller mot lagringsplassen din

Opplasting av en fil fra Dropbox-kontoen din til Send og spor oppretter ikke en filkopi i «Send og spor»-mappen.

highlight icon

Merk: Sletting av en fil i Send og spor er permanent og kan ikke angres. Filen og eventuelle tilknyttede metadata og dataanalyser kan ikke gjenopprettes.

Slik ser du interaksjonsinformasjon

Når du deler filer gjennom Send og spor-arbeidsflyten, får du daglige e-postvarsler med informasjon om hvor mange ganger filene dine er sett. Du kan også se hvordan de delte filene dine ble åpnet og brukt.

Slik gjør du dette:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Send og spor i venstre sidestolpe.
  3. Klikk på det aktuelle filnavnet.
    • Merk: Du må kanskje klikke på Se alle filer hvis du har flere enn fem filer.

Herfra kan du se hvilken kobling som ble brukt for å få tilgang til filen din, når filen ble sett, og hvor lenge. Du kan også klikke på Kopier kobling til høyre for en filkobling for å dele, redigere koblingsnavn og sikkerhetsinnstillinger eller deaktivere filkoblinger.

highlight icon

Obs! Når en mottaker må bruke en e-postadresse, kan du se hvem som har sett filen din, og hvor lenge.