Løs synkroniseringsproblemer i Dropbox

I denne artikel beskrives løsninger til både enkle og mere avancerede synkroniseringsproblemer i Dropbox. Hvis du oplever synkroniseringsproblemer på en enhed, herunder din computer (Windows eller Mac), telefon (Android eller iPhone) eller tablet, eller hvis det ser ud til, at Dropbox ikke virker, kan du læse denne artikel for at få hjælp til at finde og rette fejl.

Læs denne artikel, hvis du har brug for at løse følgende problemer:

• Dropbox synkroniserer eller opdaterer ikke filer, mapper eller delte mapper.
  • Dropbox “downloader” eller “uploader” ikke, og det betyder, at filer ikke synkroniseres eller opdateres.
  • Det ser ud til, at Dropbox er stoppet med at synkronisere, ikke længere synkroniserer, eller at det er gået i stå under indeksering.
  • Det tager lang tid at synkronisere filer, synkroniseringen går langsomt, eller synkroniseringen ser ud til at være i gang hele tiden.
  • Du får vist en meddelelse om, at der ikke kan oprettes en sikker forbindelse, eller der vises en anden meddelelse om synkroniseringsfejl.
  • Dropbox har et uventet højt forbrug af processorkraft eller hukommelse.
  • Der vises “Tilladelsesfejl”, “Adgang nægtet”, “Tilladelse nægtet” eller “Afvist af server”.
  • Du får vist en af fejlene “Dropbox er beskadiget”, “OperationalError” eller “BrokenTempDirError”.
  • Hvis dine filer ikke vises, eller hvis du kan se filer, der ikke burde være der, skal du også se artiklen om funktionen til selektiv synkronisering.
  • Hvis Dropbox Smart synkronisering ikke virker som forventet, skal du også se artiklen om funktionen Smart synkronisering.
  • Hvis du ser et ikon, du ikke kan genkende, f.eks. en grå cirkel med et minustegn eller en rød cirkel med et “X”, skal du også se denne artikel om synkroniseringsikoner.

Hvis du vil have en introduktion til, hvordan synkronisering virker i Dropbox, skal du i stedet se denne artikel med en oversigt over synkronisering.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at synkronisere filer med Dropbox.

Løsninger til enkle problemer med synkronisering af filer

Mange af de problemer med synkronisering, du kan støde på, kan løses med følgende løsninger, uanset hvilken enhed du bruger.

Sørg for, at du kigger det rigtige sted

Her kan du se alle de steder, hvor du kan få adgang til dine filer i Dropbox:

• Dropbox.com i en webbrowser på din telefon eller computer
  • Dropbox-computerappen, som omfatter:
  • Dropbox-mobilappen på din telefon eller tablet

Vent et par minutter, og prøv igen

Der kan være mange grunde til, at synkronisering er lidt forsinket. Det kan f.eks. skyldes, at din enhed har problemer med at få forbindelse til internettet, eller måske er dine filer meget store. Vent et par minutter, og prøv derefter igen.

Tjek din internetforbindelse

Synkronisering kræver, at Dropbox har forbindelse til internettet på den enhed, hvor du tilføjede eller ændrede filen, og på den enhed, hvor du vil bruge filen. Sørg for, at din enhed har forbindelse til internettet. Hvis du bruger en mobilforbindelse, skal du i stedet oprette forbindelse via Wi-Fi.

Åbn Dropbox-appen igen, eller opdater dropbox.com

Du kan genstarte Dropbox eller synkronisere Dropbox igen ved at lukke og derefter åbne Dropbox-appen eller opdatere (genindlæse) dropbox.com på din enhed. Hvis du tilføjede en fil i Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac), og den ikke synkroniseres på dropbox.com eller i mobilappen, skal du kontrollere, om Dropbox-computerappen er startet og kører på din computer.

Luk andre åbne apps på din enhed

Hvis Dropbox-filerne er åbnet i en anden app, synkroniseres de muligvis ikke. Du kan få vist en meddelelse om, at filen er i brug. Selvom du ikke får vist meddelelsen, kan du prøve at lukke alle andre apps end Dropbox.

Kontrollér, om din Dropbox-app er opdateret

Kontrollér, om du er logget på med den rigtige Dropbox-konto

Følg vores anbefalinger for navngivning af filer

Genstart din computer eller telefon

Uanset om du bruger en computer, telefon eller tablet, skal du genstarte din enhed og genåbne Dropbox-appen.

Hvis det er en delt fil eller mappe, skal du kontrollere, om du har tilføjet den på din konto, og at ingen har ændret den

Hvis en delt fil eller mappe ikke synkroniseres, skal du kontrollere, om du har tilføjet den på din konto. Hvis ændringer ikke synkroniseres, kan den være blevet flyttet, slettet eller omdøbt af en person, du har delt den med. Kontrollér din konto på dropbox.com for at se, om filen stadig findes på den oprindelige placering og med det oprindelige navn, eller spørg dem, du deler filen med, om nogen har flyttet, slettet eller omdøbt den.

Avancerede problemer med synkronisering af filer

Hvis løsningerne til enkle problemer oven for ikke løste dit problem med synkronisering af filer, kan du prøve løsningerne til mere avancerede problemer herunder.

Giv Dropbox tilladelse til computerens firewall-, sikkerheds- og antivirussoftware

Kontrollér, om der er sikkerhedsbegrænsninger på det internet, du forsøger at oprette forbindelse til

Hvis Dropbox-computerappen er på en ekstern harddisk, skal du kontrollere forbindelsen

Hvis din Dropbox-mappe er placeret på en ekstern harddisk, skal du kontrollere, om den eksterne harddisk er tilsluttet og genkendes af din computer. Hvis den er det, og hvis du stadig har synkroniseringsproblemer, skal du flytte Dropbox-mappen tilbage til din computer midlertidigt for at se, om det er den eksterne harddisk, der medfører problemet. Hvis det er det, skal du kontakte support.

Fjern og geninstaller Dropbox-computerappen

Kontrollér, at du ikke synkroniserer en fil, som Dropbox ikke kan synkronisere

Der er nogle filtyper, som Dropbox ikke kan synkronisere, eller som skaber synkroniseringsproblemer. Disse omfatter:

• Filerne “desktop.ini”, “thumbs.db”, “.ds_store”, “icon\r”, “.dropbox” og “.dropbox.attr”.
  • Midlertidige filer, der er oprettet af apps som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint. De starter ofte med ~$ (en tilde og et dollartegn) eller .~ (et punktum og en tilde).
  • Nogle typer filer og metadata som symbolske links, aliasser, genveje, forbindelsespunkter, ressourceforgreninger, netværksmapper og udvidede attributter. Læs om, hvilke typer udvidede attributter Dropbox kan synkronisere.
  • Filer, som Dropbox har markeret som overtrædelser af ophavsret, DMCA-overtrædelser eller malware. Hvis det er tilfældet, kan du få vist en fejlmeddelelse om, at tilladelse er nægtet, eller at filen er afvist af serveren. Hvis du mistænker, at det kan være problemet, skal du kontakte support

Kontrollér, om Dropbox understøtter din enhed og dit operativsystem

Se vores artikel om systemkrav for at sikre dig, at den enhed og det operativsystem, du bruger, understøttes af Dropbox. Hvis det ikke er tilfældet, skal du opdatere dit operativsystem eller bruge en anden enhed.

Kontrollér, om du har gemt dine ændringer i Dropbox

Hvis en fil ikke opdateres, og hvis du har ændret den i en app, der ikke bruger Dropbox, skal du kontrollere, at dine ændringer er blevet gemt i Dropbox. Nogle apps gemmer automatisk ændringer i Dropbox, mens du i nogle apps skal gøre det manuelt. Du kan også have gemt filen et andet sted på din computer. Søg efter filen på din computer ved hjælp af søgelinjen på proceslinjen (Windows) eller Spotlight på menulinjen (Mac).

Kontrollér, om enhedens dato og klokkeslæt er indstillet korrekt

Kontrollér, om filen er skrivebeskyttet (Windows) eller låst (Mac)

Kontrollér, om du er løbet tør for diskplads på din computer, og frigør plads

Opdater eller geninstaller andre apps end Dropbox

Hvis du ændrer filer i Dropbox med andre apps, der ikke understøtter Dropbox, skal du sikre dig, at disse apps er opdateret eller fjerne og geninstallere dem.