Synchronisatieproblemen in Dropbox oplossen

In dit artikel worden basisoplossingen en geavanceerde oplossingen voor synchronisatieproblemen in Dropbox behandeld. Als je synchronisatieproblemen ondervindt op een apparaat, zoals je computer (Windows of Mac), telefoon (Android of iPhone) of tablet, of als Dropbox niet lijkt te werken, raadpleeg dan dit artikel om het probleem op te lossen.

Gebruik dit artikel om de volgende problemen op te lossen:

• Dropbox synchroniseert geen bestanden, werkt geen bestanden bij of vernieuwt geen bestanden.
  • Dropbox is geen bestanden 'aan het downloaden' of 'aan het uploaden', wat betekent dat er geen bestanden worden gesynchroniseerd of bijgewerkt.
  • Dropbox lijkt te zijn gestopt met synchroniseren, synchroniseert niet meer of loopt vast tijdens het synchroniseren.
  • Het duurt ongebruikelijk lang om bestanden te synchroniseren, bestanden worden langzamer dan normaal gesynchroniseerd of lijken constant te worden gesynchroniseerd.
  • Je ziet de foutmelding 'Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen' of een andere foutmelding over synchronisatie.
  • Je ziet de foutmelding 'toestemmingsfout', 'toegang geweigerd', 'toestemming geweigerd' of 'geweigerd door server'.
  • Je ziet de foutmelding 'Dropbox is beschadigd', 'OperationalError' of 'BrokenTempDirError'.
  • Als je bestanden helemaal niet worden weergegeven, of als je bestanden die er wel zouden moeten zijn niet ziet, kun je daarnaast dit artikel over selectieve synchronisatie raadplegen.
  • Als de Dropbox-functie Slimme synchronisatie niet werkt zoals verwacht, kun je daarnaast dit artikel over slimme synchronisatie raadplegen.
  • Als je een synchronisatiepictogram ziet dat je niet herkent, zoals een grijze cirkel met een minteken of een rode cirkel met een 'X', kun je daarnaast dit artikel over synchronisatiepictogrammen raadplegen.

Voor een basisuitleg over hoe Dropbox-synchronisatie werkt, kun je in plaats daarvan dit overzichtsartikel over synchronisatie raadplegen .

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe eenvoudig het is om bestanden te synchroniseren met Dropbox.

Basisoplossingen voor problemen met synchronisatie van bestanden

Veel problemen met synchronisatie van bestanden, ongeacht het apparaat dat je gebruikt of het specifieke probleem dat je ondervindt, kunnen worden verholpen met de volgende oplossingen.

Zoek op de juiste plaats

Hier zijn alle locaties waar je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox:

• Dropbox.com in een webbrowser op je computer of je telefoon
  • De Dropbox-desktop-app, met inbegrip van:
  • De mobiele Dropbox-app op je telefoon of tablet

Wacht een paar minuten en kijk of het probleem verholpen is

Er zijn een aantal oorzaken waardoor synchronisatie tijdelijk kan worden vertraagd. Je apparaat kan bijvoorbeeld moeite hebben om verbinding te maken met internet of je bestanden kunnen erg groot zijn. Wacht een paar minuten en kijk of het probleem verholpen is.

Controleer je internetverbinding

Om een bestand te synchroniseren, moet Dropbox verbinding maken met internet op het apparaat waarop je het bestand hebt toegevoegd of gewijzigd, en het apparaat waarop je het probeert te openen. Controleer of het apparaat dat je gebruikt is verbonden met internet. Als je gegevens gebruikt, maak dan in plaats daarvan verbinding via wifi.

Open de Dropbox-app opnieuw of vernieuw de pagina dropbox.com

Om Dropbox opnieuw te starten, opnieuw te synchroniseren of synchronisatie te forceren, sluit en open je de Dropbox-app (afsluiten en herstarten) of vernieuw je de pagina dropbox.com (opnieuw laden) op je apparaat. Als je een bestand hebt toegevoegd aan de Dropbox-map in de Verkenner (Windows) of Finder (Mac) en het wordt niet gesynchroniseerd op dropbox.com of de mobiele app, zorg er dan voor dat de Dropbox-desktopapp geopend en actief is op je computer.

Sluit andere toepassingen die geopend zijn op je apparaat

Als Dropbox-bestanden in een andere toepassing zijn geopend, worden ze mogelijk niet gesynchroniseerd. Misschien zie je een foutmelding waarin wordt aangegeven dat je bestand in gebruik is. Controleer dit nogmaals, ook als je deze foutmelding niet ziet, door alle andere toepassingen te sluiten.

Werk je Dropbox-app bij

Controleer of je bent aangemeld bij het juiste Dropbox-account

Volg onze aanbevelingen voor bestandsnamen

Start je computer of telefoon opnieuw op

Of je nu een computer, telefoon of tablet gebruikt: start je apparaat opnieuw op en open de Dropbox-app opnieuw.

Ga na of iemand met wie je het bestand deelt, het heeft verplaatst of verwijderd of de naam ervan heeft gewijzigd

Als een bestand niet lijkt te worden gesynchroniseerd, kan het zijn verplaatst, verwijderd of hernoemd door iemand met wie je het deelt. Controleer je account op dropbox.com om te zien of het bestand nog steeds op de oorspronkelijke locatie staat met de oorspronkelijke naam, of controleer dit bij degene met wie je het bestand deelt.

Geavanceerde oplossingen voor problemen met synchronisatie van bestanden

Als je probleem met bestandssynchronisatie niet is verholpen met de bovenstaande basisoplossingen, kun je een van de volgende geavanceerdere oplossingen proberen.

Sta Dropbox-machtigingen toe in de beveiligingsinstellingen en toepassingen van je apparaat

Geef Dropbox machtigingen in de beveiligingssoftware van je computer (zoals ESET), antivirussoftware of firewallsoftware. Dat kan betekenen dat je Dropbox moet toevoegen aan de lijst met toegestane software of aan een lijst met te negeren software. De precieze instructies hangen af van je apparaat en software. Probeer ook het volgende:

• Stel volledige machtigingen in voor de mappen '.dropbox.cache', 'dropboxupdate.exe' en '%TEMP%' op je apparaat en in je beveiligingssoftware.
  • Werk je beveiligings- of antivirussoftware bij naar de nieuwste versie.
  • Pas de firewall-instellingen van je computer aan om Dropbox toe te staan.

Controleer of het netwerk waarmee je verbinding probeert te maken, beveiligingsbeperkingen kent

Zorg ervoor dat de Dropbox-toepassing en -map op de harde schijf van je computer staan

De Dropbox-toepassing en -map moeten op de harde schijf van je computer zijn opgeslagen, niet op een externe harde schijf. Ze moeten namelijk op dezelfde harde schijf staan als je besturingssysteem. Als dat niet het geval is, moet je de Dropbox-map verplaatsen naar de harde schijf van je computer.

Verwijder de Dropbox-desktopapp en installeer deze opnieuw

Probeer geen bestand te synchroniseren dat Dropbox niet kan synchroniseren

Bepaalde typen bestanden kan Dropbox niet synchroniseren, of ze veroorzaken synchronisatieproblemen. Dit zijn onder andere:

• De bestanden 'desktop.ini', 'thumbs.db', '.ds_store', 'icon \ r', '.dropbox' en '.dropbox.attr'.
  • Tijdelijke bestanden die zijn aangemaakt door toepassingen (zoals Microsoft Word, Excel of PowerPoint). Deze bestanden beginnen vaak met een ~ $ (een tilde en een dollarteken) of .~ (een punt en een tilde).
  • Bestanden die verwijzen naar een andere locatie waar de feitelijke bestandsgegevens worden opgeslagen, zoals symbolische links, aliassen, snelkoppelingen, koppelingspunten of andere bestanden die gebruikmaken van metagegevens, resource forks of netwerkmappen.
  • Bestanden die Dropbox heeft gemarkeerd als auteursrechtschendingen, DMCA-schendingen of malware. Als dit het geval is, zie je mogelijk een foutmelding waarin wordt aangegeven dat de toestemming is geweigerd of dat je bestand is afgewezen door de server. Neem contact op met Dropbox-support als je vermoedt dat dit het probleem is.

Ga na of Dropbox je apparaat en besturingssysteem ondersteunt

Raadpleeg ons artikel over systeemvereisten om er zeker van te zijn dat het door jou gebruikte apparaat en besturingssysteem worden ondersteund door Dropbox. Is dat niet het geval, werk je besturingssysteem dan bij of gebruik een ander apparaat.

Controleer of eventuele wijzigingen weer zijn opgeslagen in Dropbox

Als een bestand niet wordt bijgewerkt en je er een wijziging in hebt aangebracht via een andere toepassing dan Dropbox, controleer dan of de wijziging is doorgevoerd in Dropbox. Sommige toepassingen slaan je wijzigingen automatisch weer op in Dropbox, terwijl je in andere toepassingen de wijzigingen handmatig moet doorvoeren. Mogelijk heb je het bestand elders in je computer opgeslagen. Zoek het bestand op je computer met de zoekbalk in de taakbalk (Windows) of met Spotlight in de menubalk (Mac).

Ga na of de datum- en tijdinstellingen van je apparaat kloppen

Ga na of het bestand niet alleen-lezen (Windows) of vergrendeld (Mac) is

Ga na of je voldoende schijfruimte hebt op je computer en maak indien nodig ruimte vrij

Werk niet-Dropbox-toepassingen die je gebruikt bij of installeer ze opnieuw

Als je bestanden in Dropbox wijzigt met andere toepassingen dan Dropbox, zorg er dan voor dat die toepassingen bijgewerkt zijn, of verwijder ze en installeer ze opnieuw.