Løs synkroniseringsproblemer i Dropbox

I denne artikkelen finner du grunnleggende og avanserte løsninger for synkroniseringsproblemer i Dropbox. Du kan bruke denne artikkelen til å feilsøke hvis du opplever synkroniseringsproblemer på en enhet, f.eks. en datamaskin (Windows eller Mac), en telefon (Android eller iPhone) eller et nettbrett, eller hvis Dropbox ikke ser ut til å fungere.

Bruk denne artikkelen til å løse følgende problemer:

• Dropbox synkroniserer ikke eller oppdaterer ikke filer.
  • Dropbox laster ikke ned eller laster ikke opp filer, dvs. oppdaterer/synkroniserer ikke.
  • Det ser ut til at Dropbox har sluttet å synkronisere eller står fast i synkroniseringen.
  • Det tar lang tid å synkronisere filer, de synkroniseres sakte eller det ser ut som om filene synkroniseres konstant.
  • Du får beskjed om at det ikke er mulig å etablere en sikker tilkobling, eller ser en annen synkroniseringsfeilmelding.
  • Du ser meldinger om feil ved tillatelse, nektet tilgang, manglende tillatelse eller avvisning av server.
  • Du ser feil som «Dropbox er skadet», «OperationalError» eller «BrokenTempDirError».
  • Hvis filene dine ikke vises eller du ser filer som ikke skal være der, kan du lese artikkelen om selektiv synkronisering i tillegg til denne artikkelen.
  • Hvis ikke Dropbox-funksjonen for smart synkronisering fungerer som den skal, kan du lese artikkelen om smart synkronisering i tillegg til denne artikkelen.
  • Hvis du ser et synkroniseringsikon du ikke kjenner igjen, som en grå sirkel med et minustegn eller en rød sirkel med en X i, kan du lese denne artikkelen om synkroniseringsikoner i tillegg til denne artikkelen.

Vil du ha en grunnleggende innføring i hvordan Dropbox-synkronisering fungerer, kan du lese denne artikkelen om synkronisering i stedet.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Grunnleggende løsninger for problemer med filsynkronisering

Mange problemer med filsynkronisering – uansett hvilken enhet du bruker, eller hva problemet går ut på – kan fikses ved å benytte disse løsningene.

Vær sikker på at du leter på riktig sted

Du har tilgang til Dropbox-filene dine fra alle disse stedene:

• Dropbox.com i en nettleser på en telefon eller datamaskin
  • Dropbox-skrivebordsappen, som omfatter:
  • Dropbox-mobilappen på en telefon eller et nettbrett

Vent noen minutter, og sjekk igjen

Det er flere årsaker til at synkroniseringen kan ta tid. Enheten kan for eksempel ha problemer med å koble til internett, eller så kan filene dine være veldig store. Vent noen minutter, og sjekk igjen.

Sjekk internettilkoblingen

For at en fil skal synkroniseres, må Dropbox ha tilgang til internett på enheten der du la til eller endret filen, og på enheten der du prøver å få tilgang til den. Sørg for at enheten du bruker, er koblet til internett. Hvis du bruker mobildata, bør du koble til Wi-Fi i stedet.

Åpne Dropbox-appen på nytt, eller oppdater dropbox.com-siden

For å starte Dropbox på nytt, synkronisere på nytt eller tvinge ny synkronisering, må du lukke Dropbox-appen og åpne den igjen eller oppdatere dropbox.com på enheten. Hvis du har lagt til en fil i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og den ikke synkroniseres på dropbox.com eller i mobilappen, må du sjekke at Dropbox-skrivebordsappen er åpen og kjører på datamaskinen.

Lukk andre apper og programmer som er åpne på enheten

Hvis Dropbox-filer er åpne i et annet program, er det ikke sikkert at de kan synkroniseres. Da ser du kanskje en feilmelding om at filen er åpen. Selv om du ikke ser en slik feilmelding, er det lurt å dobbeltsjekke ved å lukke alle programmer som ikke er fra Dropbox.

Sørg for at Dropbox-appen er oppdatert

Sjekk at du er logget på riktig Dropbox-konto

Følg anbefalingene våre for filnavn

Start datamaskinen eller telefonen på nytt

Uansett om du bruker en datamaskin, en telefon eller et nettbrett, er det lurt å starte enheten på nytt og åpne Dropbox-appen på nytt.

Sjekk at ikke noen som har tilgang til filen, har flyttet/slettet den eller gitt den nytt navn

Hvis det ser ut som at en fil ikke synkroniseres, kan det være at noen med tilgang til filen har flyttet eller slettet den eller gitt den nytt navn. Gå til kontoen din på dropbox.com for å sjekke om filen fremdeles ligger der den opprinnelig lå, og fremdeles har samme navn. Du kan også spørre de andre som har tilgang til filen.

Avanserte løsninger for problemer med filsynkronisering

Hvis de grunnleggende løsningene ovenfor ikke løser problemet med filsynkronisering, kan du prøve noen av de mer avanserte løsningene nedenfor.

Gi Dropbox tillatelser i enhetens sikkerhetsinnstillinger og apper

Gi Dropbox tillatelser i datamaskinens sikkerhetsprogramvare (f.eks. ESET), antivirusprogram eller brannmurprogram. Det kan innebære å legge til Dropbox på programvarens hviteliste eller liste over apper som skal ignoreres. Fremgangsmåten vil variere avhengig av enhet og programvare. Du kan også prøve dette:

• Gi full tilgang til mappene «.dropbox.cache», «dropboxupdate.exe» og «%TEMP%»-mapper på enheten og i sikkerhetsprogramvaren.
  • Oppdater sikkerhets- eller antivirusprogrammet til den nyeste versjonen.
  • Endre datamaskinens brannmurinnstillinger slik at brannmuren tillater Dropbox.

Sjekk om det finnes sikkerhetsrestriksjoner for nettverket du prøver å koble til

Sjekk at Dropbox-programmet og -mappen ligger på datamaskinens harddisk

Dropbox-programmet og -mappen må være lagret på datamaskinens harddisk og ikke på en ekstern harddisk. De må ligge på samme harddisk som operativsystemet. Hvis ikke bør du se hvordan du flytter Dropbox-mappen til datamaskinens harddisk.

Avinstaller Dropbox-skrivebordsappen, og installer den på nytt

Sørg for at du ikke prøver å synkronisere en fil Dropbox ikke kan synkronisere

Det finnes visse filtyper som Dropbox ikke kan synkronisere, eller som skaper synkroniseringsproblemer. Blant annet disse:

• Filene «desktop.ini», «thumbs.db» «.ds_store», «icon\r», «.dropbox» og «.dropbox.attr».
  • Midlertidlige filer opprettet av programmer (som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint). Disse filnavnene ofte begynner med ~$ (en tilde og et dollartegn) eller .~ (et punktum og en tilde).
  • Filer som viser til en annen plassering der de faktiske fildataene er lagret, som symbolske koblinger, aliaser, snarveier, knutepunkter eller alle filer som bruker metadata, ressursforgreninger eller nettverksmapper.
  • Filer som Dropbox har merket som brudd på opphavsrett, DMCA-brudd eller som skadelig programvare. Hvis dette er tilfellet, ser du kanskje en feilmelding om avslått tillatelse eller at filen er avvist av serveren. Mistenker du at dette er problemet, kan du kontakte Dropbox-kundestøtten

Sjekk at Dropbox støtter enheten din og operativsystemet ditt

Les artikkelen vår om systemkrav for å sjekke at enheten og operativsystemet du bruker, støttes av Dropbox. Hvis det ikke støttes, må du oppdatere operativsystemet eller bruke en annen enhet.

Sjekk at endringene er lagret i Dropbox

Hvis en fil ikke oppdateres og du har endret den i et annet program enn Dropbox, må du dobbeltsjekke at endringene er lagret i Dropbox. Enkelte programmer lagrer endringene dine automatisk i Dropbox, mens andre programmer krever at du gjør det manuelt. Filen kan også være lagret et annet sted på datamaskinen. Søk etter filen på datamaskinen ved å bruke søkefeltet i oppgavelinjen (Windows) eller Spotlight i menylinjen (Mac).

Sjekk at enhetens innstillinger for dato og klokkeslett er riktige

Sjekk at filen ikke er skrivebeskyttet (Windows) eller låst (Mac)

Sjekk om du er tom for lagringsplass på datamaskinen, og frigjør eventuelt mer plass

Oppdater andre ikke-Dropbox-programmer du bruker, eller installer dem på nytt

Hvis du gjør endringer i Dropbox-filer via andre programmer, må du sørge for at programmene er oppdaterte, eller avinstaller dem og installer dem på nytt.