Løs synkroniseringsproblemer i Dropbox

I denne artikkelen finner du grunnleggende og avanserte løsninger for synkroniseringsproblemer i Dropbox. Du kan bruke denne artikkelen til å feilsøke hvis du opplever synkroniseringsproblemer på en enhet, f.eks. en datamaskin (Windows eller Mac), en telefon (Android eller iPhone) eller et nettbrett, eller hvis Dropbox ikke ser ut til å fungere.

Bruk denne artikkelen til å løse følgende problemer:

• Dropbox synkroniserer ikke eller oppdaterer ikke filer, mapper eller delte mapper.
  • Dropbox laster ikke ned eller laster ikke opp filer, dvs. oppdaterer/synkroniserer ikke.
  • Det ser ut til at Dropbox har sluttet å synkronisere eller står fast i indekseringen.
  • Det tar lang tid å synkronisere filer, de synkroniseres sakte eller det ser ut som om filene synkroniseres konstant.
  • Du får beskjed om at det ikke er mulig å etablere en sikker tilkobling, eller ser en annen synkroniseringsfeilmelding.
  • Dropbox har uventet høyt prosessor-, minne- eller RAM-bruk.
  • Du ser meldinger om feil ved tillatelse, nektet tilgang, manglende tillatelse eller avvisning av server.
  • Du ser feil som «Dropbox er skadet», «OperationalError» eller «BrokenTempDirError».
  • Hvis filene dine ikke vises eller du ser filer som ikke skal være der, kan du lese artikkelen om selektiv synkronisering i tillegg til denne artikkelen.
  • Hvis ikke Dropbox-funksjonen for smart synkronisering fungerer som den skal, kan du lese artikkelen om smart synkronisering i tillegg til denne artikkelen.
  • Hvis du ser et synkroniseringsikon du ikke kjenner igjen, som en grå sirkel med et minustegn eller en rød sirkel med en X i, kan du lese denne artikkelen om synkroniseringsikoner i tillegg til denne artikkelen.

Vil du ha en grunnleggende innføring i hvordan Dropbox-synkronisering fungerer, kan du lese denne artikkelen om synkronisering i stedet.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Grunnleggende løsninger for problemer med filsynkronisering

Mange problemer med filsynkronisering – uansett hvilken enhet du bruker, eller hva problemet går ut på – kan fikses ved å benytte disse løsningene.

Vær sikker på at du leter på riktig sted

Du har tilgang til Dropbox-filene dine fra alle disse stedene:

• Dropbox.com i en nettleser på en telefon eller datamaskin
  • Dropbox-skrivebordsappen, som omfatter:
  • Dropbox-mobilappen på en telefon eller et nettbrett

Vent noen minutter, og sjekk igjen

Det er flere årsaker til at synkroniseringen kan ta tid. Enheten kan for eksempel ha problemer med å koble til internett, eller så kan filene dine være veldig store. Vent noen minutter, og sjekk igjen.

Sjekk internettilkoblingen

For at en fil skal synkroniseres, må Dropbox ha tilgang til internett på enheten der du la til eller endret filen, og på enheten der du prøver å få tilgang til den. Sørg for at enheten du bruker, er koblet til internett. Hvis du bruker mobildata, bør du koble til Wi-Fi i stedet.

Åpne Dropbox-appen på nytt, eller oppdater dropbox.com-siden

For å starte Dropbox på nytt, synkronisere på nytt eller tvinge ny synkronisering, må du lukke Dropbox-appen og åpne den igjen eller oppdatere dropbox.com på enheten. Hvis du har lagt til en fil i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og den ikke synkroniseres på dropbox.com eller i mobilappen, må du sjekke at Dropbox-skrivebordsappen er åpen og kjører på datamaskinen.

Lukk andre apper og programmer som er åpne på enheten

Hvis Dropbox-filer er åpne i et annet program, er det ikke sikkert at de kan synkroniseres. Da ser du kanskje en feilmelding om at filen er åpen. Selv om du ikke ser en slik feilmelding, er det lurt å dobbeltsjekke ved å lukke alle programmer som ikke er fra Dropbox.

Sørg for at Dropbox-appen er oppdatert

Sjekk at du er logget på riktig Dropbox-konto

Følg anbefalingene våre for filnavn

Start datamaskinen eller telefonen på nytt

Uansett om du bruker en datamaskin, en telefon eller et nettbrett, er det lurt å starte enheten på nytt og åpne Dropbox-appen på nytt.

Hvis det er en delt fil eller mappe, må du forsikre deg om at du har lagt den til kontoen din, og at ingen har endret den.

Hvis en delt fil eller mappe ikke synkroniseres, må du forsikre deg om at du har lagt den til i kontoen din. Hvis endringer av en fil ikke synkroniseres, kan det hende at noen med tilgang har gitt den et nytt navn, flyttet eller slettet den. Gå til kontoen din på dropbox.com og sjekk om filen fremdeles ligger i samme mappe og har samme navn, eller spør de du deler filen med, om de har gitt den et nytt navn, flyttet eller slettet den.

Avanserte løsninger for problemer med filsynkronisering

Hvis de grunnleggende løsningene ovenfor ikke løser problemet med filsynkronisering, kan du prøve noen av de mer avanserte løsningene nedenfor.

Gi Dropbox tillatelser i brannmuren, sikkerhets- og antivirusprogramvaren på datamaskinen.

Sjekk om det finnes sikkerhetsrestriksjoner for nettverket du prøver å koble til

Hvis du ser en feilmelding om at det ikke er mulig å opprette en sikker tilkobling, kan det hende at nettet som du prøver å koble til, krever spesialtillatelser eller har sikkerhetsrestriksjoner. Hvis du prøver å koble til et bedriftsnettverk, kan det hende at du må oppgi informasjon om proxy-server, koble til et lokalnett (LAN), konfigurere nettverket manuelt til å tillate domenet «*.dropbox» eller spørre en administrator.

Hvis Dropbox-skrivebordsprogrammet ligger på en ekstern harddisk, sjekker du tilkoblingen.

Hvis Dropbox-mappen ligger på en ekstern harddisk, forsikrer du deg om at den eksterne harddisken er koblet til, og at datamaskinen gjenkjenner den. Hvis dette er tilfellet, og du likevel opplever problemer med synkronisering, flytter du Dropbox-mappen tilbake til datamaskinen midlertidig for å se om det er den eksterne harddisken som forårsaker problemene. Hvis dette er tilfellet, kontakt kundestøtte.

Avinstaller Dropbox-skrivebordsappen, og installer den på nytt

Sørg for at du ikke prøver å synkronisere en fil Dropbox ikke kan synkronisere

Det finnes visse filtyper som Dropbox ikke kan synkronisere, eller som skaper synkroniseringsproblemer. Blant annet disse:

• Filene «desktop.ini», «thumbs.db» «.ds_store», «icon\r», «.dropbox» og «.dropbox.attr».
  • Midlertidlige filer opprettet av programmer (som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint). Disse filnavnene ofte begynner med ~$ (en tilde og et dollartegn) eller .~ (et punktum og en tilde).
  • Visse typer filer og metadata som symbolske koblinger, aliaser, snarveier, snarveier, knutepunkter, ressursforgreninger, nettverksmapper og utvidede attributter. Finn ut hvilke utvidede attributter Dropbox kan synkronisere.
  • Filer som Dropbox har merket som brudd på opphavsrett, DMCA-brudd eller skadelig programvare. I disse tilfellene ser du kanskje en feilmelding om at en tillatelse er avslått, eller at serveren har avvist filen. Hvis du mistenker at dette er problemet, kontakt kundestøtte

Sjekk at Dropbox støtter enheten din og operativsystemet ditt

Les artikkelen vår om systemkrav for å sjekke at enheten og operativsystemet du bruker, støttes av Dropbox. Hvis det ikke støttes, må du oppdatere operativsystemet eller bruke en annen enhet.

Sjekk at endringene er lagret i Dropbox

Hvis en fil ikke oppdateres og du har endret den i et annet program enn Dropbox, må du dobbeltsjekke at endringene er lagret i Dropbox. Enkelte programmer lagrer endringene dine automatisk i Dropbox, mens andre programmer krever at du gjør det manuelt. Filen kan også være lagret et annet sted på datamaskinen. Søk etter filen på datamaskinen ved å bruke søkefeltet i oppgavelinjen (Windows) eller Spotlight i menylinjen (Mac).

Sjekk at enhetens innstillinger for dato og klokkeslett er riktige

Sjekk at filen ikke er skrivebeskyttet (Windows) eller låst (Mac)

Sjekk om du er tom for lagringsplass på datamaskinen, og frigjør eventuelt mer plass

Oppdater andre ikke-Dropbox-programmer du bruker, eller installer dem på nytt

Hvis du gjør endringer i Dropbox-filer via andre programmer, må du sørge for at programmene er oppdaterte, eller avinstaller dem og installer dem på nytt.