Aan de slag met Showcase

Als je een Dropbox Business- of Professional-gebruiker bent, kun je gratis een praktische training volgen om meer te leren over de mogelijkheden die Dropbox Showcase biedt.

In deze virtuele training van dertig minuten laat een live instructeur je zien hoe je via Showcase een portfolio met geselecteerd werk (van jou of van je team) kunt delen. Daarnaast worden tips en trucs gedeeld en wordt uitgelegd hoe je gedeelde toegang kunt beheren.

Er worden elke week meerdere trainingen gegeven. Nu registreren.

Dropbox Showcase is een manier om op één pagina je werk te delen met partners en klanten. Je kunt mensen door het materiaal leiden, je eigen merk toevoegen en automatisch bijhouden wie je werk bekijkt, downloadt en er opmerkingen aan toevoegt.

Showcase is beschikbaar voor alle gebruikers met een Dropbox Professional-abonnement en voor Dropbox Business-teams met een Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement.

Gedeelten in dit artikel:

Je kunt de volgende onderdelen toevoegen en aanpassen in Showcase:

Dit materiaal wordt weergegeven op de showcasepagina maar ook in de e-mail die wordt verstuurd wanneer je je showcase deelt.

Het uiteindelijke product zou er ongeveer kunnen uitzien als deze voorbeeldshowcase:

Een showcase maken

Een showcase maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Showcase in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer een bestaande showcase of klik op Showcase maken om een nieuwe te maken.

Je kunt ook een kopie van een bestaande showcase maken. Dat doe je zo:

1. Open de showcase die je wilt kopiëren.
  2. Klik op (drie puntjes).
  3. Klik op Een kopie maken.
  4. Klik nogmaals op Een kopie maken.

Opmerking: aan de naam van de kopie wordt (Kopie 1) toegevoegd.

Bestanden en afbeeldingen toevoegen aan een showcase

Je kunt meerdere bestanden toevoegen aan één showcase, ongeacht of ze zijn opgeslagen in Dropbox of afkomstig zijn van een andere locatie. Een showcase kan bijvoorbeeld afbeeldingsbestanden en Dropbox Paper-documenten bevatten, maar ook documenten en spreadsheets die niet in Dropbox staan. De bestanden worden geopend in de voorbeeldweergave waarin je de lay-out en de weergave kunt wijzigen. Mensen met wie je de showcase deelt, kunnen JPG- en PDF-versies van de bestanden in je showcase bekijken of downloaden, mits de bestanden kunnen worden geopend in de voorbeeldweergave van Dropbox.

Je kunt op drie manieren bestanden en afbeeldingen toevoegen aan een showcase:

• Klik op het plusteken (+) linksboven in de showcase en klik vervolgens op Kiezen uit Dropbox of Bestand uploaden.
  • Scrol naar de werkbalk onderaan de showcase en klik vervolgens op het pictogram Kiezen uit Dropbox of Bestand uploaden.
  • Wijs een gedeelte aan, klik op het plusteken (+) dat aan de linkerkant wordt weergegeven, en klik vervolgens op Kiezen uit Dropbox of Bestand uploaden.

Bestanden en afbeeldingen verwijderen uit een showcase

Klik eenmaal op het bestand, de afbeelding of het tekstfragment, zodat het item is gemarkeerd. Klik vervolgens op het pictogram Verwijderen (prullenmand) in de werkbalk.

Een naam in een showcase toevoegen en bewerken

Je kunt een nieuwe naam toevoegen aan een showcase door eenmaal te klikken op Geef je showcase een naam en vervolgens de naam te typen.

Een bestaande naam kun je bewerken door eenmaal op de huidige naam te klikken en deze vervolgens te bewerken.

Een uitgelichte afbeelding in een showcase toevoegen en bewerken

Je kunt een uitgelichte afbeelding toevoegen aan je showcase. De afbeelding wordt dan bovenaan weergegeven. De bron van de uitgelichte afbeelding mag minimaal 350 x 350 pixels en maximaal 1000 x 350 pixels zijn.

Klik op Uitgelichte afbeelding toevoegen bovenaan de showcase om een uitgelichte afbeelding toe te voegen.

Als je een uitgelichte afbeelding wilt wijzigen, klik je eenmaal op de afbeelding (zodat deze is gemarkeerd) en vervolgens klik je op het pictogram Afbeelding vervangen in de werkbalk.

Als je de positie van een uitgelichte afbeelding wilt wijzigen, klik je eenmaal op de afbeelding (zodat deze is gemarkeerd) en maak je vervolgens een keuze uit de pictogrammen in de werkbalk.

Als je de weergave van de afbeelding wilt wijzigen (Uitzoomen, Inzoomen of Opvullen), klik je eenmaal op de afbeelding (zodat deze is gemarkeerd) en klik je vervolgens je op het pictogram Afbeelding aanpassen in de werkbalk.

Opmerking: als je de muisaanwijzer over de pictogrammen in de werkbalk beweegt, zie je een beschrijving van de functie van elk pictogram.

Een logo in een showcase toevoegen, vervangen en opnieuw gebruiken

Wanneer je een logo hebt geüpload naar een showcase, kun je dat logo opnieuw gebruiken in andere showcases. Je kunt ook meerdere logo's uploaden en er een kiezen.

Een logo toevoegen en opnieuw gebruiken:

1. Klik op Een logo toevoegen bovenaan de showcase.
  2. Klik op Nieuw logo om een logo te uploaden of klik op een logo dat je eerder hebt geüpload naar Showcase.
  3. Klik op Kiezen.

Je kunt een logo wijzigen door er eenmaal op te klikken en vervolgens te klikken op het pictogram Afbeelding vervangen in de werkbalk.

Een inleiding in een showcase toevoegen en bewerken

Je kunt een inleiding toevoegen aan je showcase door te klikken op Inleiding toevoegen en vervolgens de gewenste tekst te typen in het tekstvak dat verschijnt.

Wil je de inleiding bewerken, klik dan eenmaal op de bestaande tekst en voer je bewerkingen uit.

Opmerking: De naam, het e-mailadres en de afbeelding die links van de inleiding worden weergegeven, zijn de accountnaam, het e‑mailadres en de avatar (profielfoto) van de maker van de showcase. Wil je een andere afbeelding gebruiken bij de inleiding, dan moet de maker van de showcase de profielfoto van het Dropbox-account wijzigen.

De weergave van een afbeeldingsbestand in een showcase wijzigen

Je kunt de weergave wijzigen (Inzoomen, Uitzoomen, Aanpassen of Opvullen) van een afbeeldingsbestand dat je hebt toegevoegd aan je showcase. Klik hiervoor eenmaal op de afbeelding (zodat deze is gemarkeerd) en klik vervolgens op het pictogram Weergave bewerken (potlood) en maak een keuze uit de opties in de werkbalk.

Een YouTube-video of een andere niet-Dropbox-weblink toevoegen aan een showcase

Je kunt weblinks toevoegen aan een showcase. Deze worden dan weergegeven als klikbare afbeeldingen of video's.

Een weblink toevoegen aan je showcase:

1. Klik op het plusteken (+) bovenaan de showcase.
  2. Klik op Link invoegen
  3. Plak een link.
  4. Klik op Invoegen.

Opmerking: je kunt ook klikken op de pictogrammen voor Link invoegen die je aan de linkerkant van een gedeelte of onderaan een showcase ziet staan.

Of er een weblink als afbeelding of als video wordt weergegeven, wordt bepaald door de website waar je naar linkt. Je kunt dit niet wijzigen in de showcase. Een link naar een YouTube-video wordt bijvoorbeeld weergegeven als een afspeelbare video. Andere weblinks tonen een uitgelichte afbeelding uit de website of webpagina waar de link naar verwijst.

Opmerking: Sommige weblinks geven geen afbeelding of video weer. In plaats daarvan zie je enkel het linksymbool.

Als de weblink als afbeelding wordt weergegeven, kun je de weergave van de afbeelding bewerken (Inzoomen, Uitzoomen, Aanpassen en Opvullen). Klik hiervoor eenmaal op de afbeelding, vervolgens op het pictogram Weergave bewerken (potlood) en maak een keuze uit de opties in de werkbalk.

Opmerking: als je de muisaanwijzer over de pictogrammen in de werkbalk beweegt, zie je een beschrijving van de functie van elk pictogram.

Een tekstfragment in een showcase toevoegen en bewerken

Je kunt een tekstfragment toevoegen aan een showcase door te klikken op het plusteken (+) linksboven in de showcase en vervolgens te klikken op Tekstfragment invoegen.

Opmerking: Je kunt ook klikken op de pictogrammen Tekstfragment invoegen of Aa in de werkbalken die je aan de linkerkant van een gedeelte of onderaan een showcase ziet staan.

Als je de tekst in een tekstfragment wilt bewerken, klik je eenmaal op de tekst en voer je de gewenste bewerkingen uit.

Als je de positie of opmaak van een tekstfragment wilt wijzigen, klik je eenmaal op de tekst en maak je vervolgens een keuze uit de opties in de werkbalk die wordt weergegeven.

Een bijschrift en titel toevoegen aan een bestand, afbeelding of weblink in een showcase

Je kunt een bijschrift voor een bestandsvoorbeeld schrijven of bewerken. Klik hiervoor eenmaal op het bestandvoorbeeld (zodat het is gemarkeerd) en klik vervolgens op Schrijf een bijschrift onder het bestand.

Je kunt een titel en bestandsnaam weergeven voor elk bestandsvoorbeeld in een gedeelte van de showcase. Klik hiervoor op het selectievakje Titels weergeven in de rechterbovenhoek van het gedeelte. Klik eenmaal op een titel om deze te bewerken.

Opmerking: De titel en het bijschrift van het bestandsvoorbeeld gelden alleen voor de showcase. De naam van het bronbestand in je Dropbox-account verandert niet.

Meer informatie over Showcase:

De lay-out van een showcase aanpassen

Een showcase delen

Showcase gebruiken met Dropbox Business

Veelgestelde vragen over Showcase