Bestanden verzenden en volgen op dropbox.com

Bijgewerkt Oct 10, 2023
person icon

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Essentials, Dropbox Business en Dropbox Business Plus.

De workflow Verzenden en volgen van dropbox.com staat los van de zelfstandige DocSend-abonnementen. Ga voor meer informatie over DocSend naar het DocSend-helpcentrum.

warning icon

Belangrijk: Standaardperioden en opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Je kunt de workflow voor Verzenden en volgen gebruiken om veilig bestanden te delen en real-time informatie te ontvangen over hoe ontvangers je materiaal bekijken en gebruiken.

De volgende bestandstypen worden ondersteund in Verzenden en volgen:

• Documenten: .doc, .docx, .pdf
  • Images: .3fr, .ai, .arw, .bmp, .cr2, .crw, .dcr, .dcs, .dng, .dwg, .erf, .gif, .heic, .jpeg, .jpg, .kdc, .mef, .mos, .mrw, .nef, .nrw, .orf, .pef, .png, .ppm, .psd, .r3d, .raf, .rw2, .rwl, .sr2, .svg, .svgz, .tif, .tiff, .wbmp, .webp, .x3f
  • Presentaties: .ppt, .pptx
  • Video: 3gp, 3gpp, 3gpp2, asf, avi, dv, m2t, m4v, mkv, mov, mp4, mpeg, mpg, mts, ogv, rm, ts, vob, webm, wmv
  • Audio: aac, aif, aiff, m4a, m4r, mp3, oga, ogg, wav, wma
  • Spreadsheets: csv, xls, xlsx

De volgende bestandstypen worden alleen ondersteund voor downloadinformatie, analyses zijn niet inbegrepen:

• Gecomprimeerd: .7z, .rar, .zip, .zipx
  • Tekst: .rtf, .txt
highlight icon

Opmerking: als je een Dropbox Business- of Dropbox Business Plus-beheerder bent, kun je ook het gebruik en de toegang van je team tot Verzenden en volgen beheren.

Bestanden verzenden met volgen

Een bestand verzenden met volgen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Verzenden en volgen in de linkerzijbalk.
    • Opmerking: je kunt ook klikken op de '' (drie horizontale puntjes) naast een bestandsnaam op dropbox.com, en vervolgens Verzenden en volgen selecteren.
  3. Klik op Bestand volgen.
  4. Kies waarvandaan je een bestand wilt uploaden:
    • Computer
    • Dropbox
      • Opmerking: als je een bestand kiest dat is opgeslagen in je Dropbox-account, wordt er een kopie van dat bestand gemaakt.
    • OneDrive
    • Google Drive
  5. Volg de prompts om een bestand te selecteren.
  6. Kies de linknaam en beveiligingsinstellingen.
  7. Klik op Link maken. Er wordt een link naar je bestand gemaakt.
  8. Klik op Link kopiëren.
  9. Plak de link waar je maar wilt.
highlight icon

Opmerkingen:

• Bestanden die zijn geüpload naar Verzenden en volgen, worden niet weergegeven op de pagina Recent of in Dropbox Rewind.
  • Als je een link maakt voor een bestand dat is geüpload naar Verzenden en volgen, geeft die link het bestand weer zoals het op dat moment is. Als je wijzigingen aanbrengt in een bestand nadat je het via Verzenden en volgen hebt verzonden, moet je het bewerkte bestand uploaden naar Verzenden en volgen als nieuw bestand, en vervolgens een nieuwe link maken en deze delen met je ontvangers.
  • Van bestanden die worden geüpload naar Verzenden en volgen, wordt een back-up gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'. Als een bestand wordt verwijderd uit de map 'Verzenden en volgen', wordt het ook verwijderd uit Verzenden en volgen .

Bestanden verwijderen in Verzenden en volgen

Wanneer je een bestand uploadt naar Verzenden en volgen vanaf je lokale schijf, OneDrive of Google Drive, wordt er een kopie van dat bestand gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'. Bestanden in de map 'Verzenden en volgen' tellen mee voor je opslagruimte

Als je een bestand van je Dropbox-account uploadt naar Verzenden en volgen, wordt er geen bestandskopie gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'.

highlight icon

Opmerking: Verwijdering van een bestand in Verzenden en volgen is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt. Het bestand en alle bijbehorende metagegevens en gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld.

Betrokkenheidsinformatie bekijken

Wanneer je bestanden deelt met de verzenden en volgen workflow ontvang je dagelijks een e-mail met het aantal keer dat je bestand is bekeken. Je ekunt ook zien hoe je gedeelde bestanden zijn geopend en gebruikt.

Je doet dit als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Verzenden en volgen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de gewenste bestandsnaam.
    • Opmerking: je moet mogelijk op Alle bestanden weergeven klikken als je meer dan 5 bestanden hebt.

Hier kun je zien welke link is gebruikt om toegang te krijgen tot je bestand, wanneer het is bekeken en hoe lang. Je kunt ook rechts van een bestandslink op Link kopiëren klikken om linknamen en beveiligingsinstellingen te delen, te bewerken of bestandslinks uit te schakelen.

highlight icon

Opmerking: wanneer iemand een e-mailadres moet gebruiken, kun je ook zien wie je bestand heeft bekeken en hoe lang.