Vanliga frågor om Dropbox

I den här artikeln finns vanliga frågor från användare med teammedlemskonton i Dropbox Plus, Family, Professional och Business.

Obs! Teammedlemsfrågorna finns längst ner i den här artikeln.

Har du frågor som det inte finns svar på här kan du registrera dig för kostnadsfri Dropbox-utbildning online med en instruktör i realtid

Är du Dropbox Business-teamadministratör kan du se våra Vanliga frågor för teamadministratörer.

Varför synkas inte mina filer?

Det finns några möjliga orsaker till att filerna inte synkas. Kontrollera först följande:

• Din dator, telefon eller surfplatta är ansluten till internet
  • Du har loggat in på samma Dropbox-konto på dessa enheter
  • Filen eller mappen är i Dropbox-mappen på datorn

Läs sedan vår artikel om felsökning av synkning för att hitta lösningar på vanliga problem.

röstningsruta med bockmarkeringDu kan också titta på vår felsökningsvideo för synkning.

Varför försvinner min klientikon ibland?

Dropbox-ikonen visas endast om Dropbox-klienten körs. Öppna Dropbox-klienten så här:

• Windows: Klicka på Startmenyn och sedan på Program. Leta reda på och starta Dropbox-appen
  • Mac: Öppna mappen Program. Leta reda på och starta Dropbox-appen
  • Linux: Klicka på menyn Program, öppna sedan mappen Internet . Leta reda på och starta Dropbox-appen

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om Dropbox-ikoner på datorn.

Hur ser jag vilken plan jag har?

Du kan se vilken plan du använder nu genom att besöka dropbox.com/account/plan.

Tar objekt i mina raderade filer upp lagringsutrymme?

Nej, raderade filer räknas inte in i ditt lagringsutrymme.

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om raderade filer.

Går det att ha en delad mapp i en delad mapp?

Du kan bara dela en mapp i en annan delad mapp om du har ett Dropbox Business-konto.

Har du inte ett Dropbox Business-konto kan du göra följande:

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om delade mappar i andra delade mappar.

Hur redigerar jag en fil från en mobil enhet?

Du kan redigera vissa typer av filer direkt från Dropbox mobilapp:

1. Öppna Dropbox-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på Filer.
  3. Tryck på filen du vill redigera.
  4. Tryck på markörknappen längst ner till vänster.

Om du inte ser markörknappen kan det hända att du antingen inte har redigeringsåtkomst till filen eller att din mobila enhet inte har den app som behövs för att redigera filen.

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om Dropbox på din mobila enhet.

Hur skiljer sig Dropbox Paper från Google-dokument?

Dropbox Paper är mer än en onlineordbehandlare – det är ett verktyg som hjälper teamet att arbeta tillsammans med allt på en samlad plats.

Med Dropbox Paper kan du göra följande:

• Tilldela dig själv eller teammedlemmar att-göra-uppgifter och förfallodatum
  • Lägga till alla typer av medie- och filtyper i ett dokument
  • Enkelt dela ett dokument med vem som helst, även om de inte har Dropbox

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om Dropbox Paper

Teammedlemmar: Varför ser jag inte samma mappar i Dropbox som en annan teammedlem?

Teammappar kan skapas och delas med olika personer, vilket kan leda till att du ser en annan uppsättning mappar än din teammedlem.

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om teammappar.

Teammedlemmar: Vad är skillnaden mellan teammappen och en delad mapp?

En delad mapp är en mapp som vem som helst kan skapa för att dela filer.

En teammapp kan skapas endast av en teamadministratör i Dropbox Business, som också kan skapa undermappar i teammappen och bestämma vilka medlemmar som ska ha tillgång till respektive mapp.

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om teammappar

Teammedlemmar: Hur tar jag reda på vem som har raderat filer?

Filer i ditt Dropbox-konto kan raderas endast av dig.

Filer i en delad mapp kan raderas av alla andra medlemmar som har redigeringsåtkomst till mappen. Din teamadministratör kan titta på aktivitetsloggen för att se vem som har raderat filer i en teammapp.

röstningsruta med bockmarkeringLäs mer om aktivitetsloggen