Verzenden en volgen: overzicht

Bijgewerkt Oct 10, 2023
person icon

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Essentials, Dropbox Business en Dropbox Business Plus.

De workflow Verzenden en volgen van dropbox.com staat los van de zelfstandige DocSend-abonnementen. Ga voor meer informatie over DocSend naar het DocSend-helpcentrum.

Deel veilig bestanden en krijg inzicht in de manier waarop ontvangers je materiaal bekijken en gebruiken met Verzenden en volgen.
warning icon

Belangrijk: Standaardperioden en opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Inbegrepen functies

Aangepaste beveiligingsinstellingen

Je kunt de beveiligingsinstellingen aanpassen van links die zijn gemaakt met de Verzenden en volgen-workflow. De beveiligingsinstellingen omvatten:

• Een vervaldatum instellen om de toegang tot bestanden na een bepaalde datum uit te schakelen
  • Een wachtwoord toevoegen voor het downloaden van gedeelde bestanden

Leadsourcing

Je kunt zien wie je bestand heeft bekeken door lezers te vragen een e-mailadres in te voeren.

Volgen van het delen van bestanden

Wanneer je bestanden deelt met de verzenden en volgen workflow ontvang je dagelijks een e-mail met het aantal keer dat je bestand is bekeken.

highlight icon

Opmerking: als een kijker een e-mailadres moet gebruiken om je materiaal te kunnen bekijken, laten de meldingen ook zien wie je bestand heeft bekeken en hoe lang.

Analyse van het delen van bestanden

Wanneer je bestanden deelt met de workflow Verzenden en volgen, heb je toegang tot geavanceerde analysegegevens voor delen. Je kunt bijvoorbeeld zien wanneer een bestand is bekeken en hoe lang, en ook de geografische locatie van de lezer kan worden weergegeven.

Meer informatie over het uploaden en delen van bestanden met Verzenden en volgen.

Beheerfuncties

Als je beheerder bent van een Dropbox-teamaccount, kun je het teamgebruik van en de toegang van het team tot Verzenden en volgen beheren.

Meer informatie over het beheren van Verzenden en volgen voor je team